|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 3 Decembrie 2017

Acum că a trecut ziua naţională şi s-a mai rispit ceaţa patriotică îl cităm pe Daniel Metz, unul dintre pionierii IT-ului de la noi, despre România: "Să vă închipuiţi o casă frumoasă, la marginea unui oraş. Şi vedeţi casa asta de departe şi arată minunat. Aşa arată România de la distanţă. Şi când intri în curtea acelei case vezi că nu e îngrijită, vezi mizerie şi dai peste o familie în care toţi se ceartă unii cu alţii".

Ungaria a căzut în butoiul cu melancolie de la Triaon şi a interzis diplomaţilor săi să participe la evenimente legate de Ziua Naţională a României. Nicio reacţie de la oficiali români, măcar un "ba pe-a mătii" …, domnilor sunteţi acasă ?

Traian Băsescu a făcut un nou apel la Unirea României cu Republica Moldova de Ziua Naţională a României: "Toate statele afectate de Pactul Ribbentrop-Molotov şi-au rezolvat problemele, în afară de România" .

CEDO condamnă România din nou : refuzul Curţii de Apel Bacău de a dispune întreruperea executării pedepsei pentru o persoană ce suferea de cancer în fază terminală reprezintă un tratament inuman.

Tremură şalvarii pe Erdogan după ce procuratura din Turcia a ordonat confiscarea averii turcului de origine iraniană Reza Zarrab care, în cadrul unui proces la New York, l-a implicat pe preşedintele Turciei în încălcarea embargoului asupra petrolului iranian. Persoana care a încasat mita de peste 60 de milioane de dolari americani este un apropiat al lui Erdogan.

Preşedintele Klaus Iohannis : "1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili şi integri". Sunt din păcate unii care confundă parteneriatele cu slugărnicia, a declarat Liviu Dragnea.

Dodon, preşedintele unei tări imaginare, a împlinit un an de când i-a păcălit pe alegătorii de dincolo de Prut să-l aleagă şi nu şi-a respectat promisiunile. Promisiunea că va restitui miliardul de euro furat şi-i va pedepsi pe hoţi nu şi-a respectat-o. Promisiunea că va oferi un statut special raioanelor din stânga Nistrului nu şi-a respectat-o, Vadim Krasnoselski liderul separatist de la Tiraspol i-a spus că nu are dreptul să negocieze. Nici măcar "promisiunea" că va fi prietenul lui Putin nu şi-a respectat-o: în una dintre multele vizite ale sale la Moscova a fost lăsat să aştepte în anticamera lui Putin câteva ore.

Bitdefender a fost evaluat la peste 600 mil. dolari cu prilejul achiziţiei unui pachet minoritar de acţiuni de către fondul Vitruvian Partners.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, zice că Ucraina se îndreaptă spre integrarea euro-atlantică şi urmeaza să demonstreze acest lucru atât partenerilor, cât şi Rusiei, prin referendumuri privind aderarea ţării la Uniunea Europeană şi la NATO. Visul lui Vladimir Putin să restabilească imperiul este în pericol, fără Ucraina ( atât cât a mai rămas din ea) nu-l poate realiza.

În Proiectul de buget pentru 2018 creşterea economică este prognozată la 5,5% .Estimarea de creştere a încasărilor din TVA este nerealistă deoarece România are cea mai mare evaziune fiscală la TVA din Uniunea Europeană.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2018 a acordat fonduri mai mari pentru tinerii şomeri, finanţare suplimentară pentru IMM-uri, programe de cercetare şi pentru proiectul Erasmus.

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţ în legătură cu recenta creştere a restricţiilor nejustificate legate de intrarea în Republica Moldova a cetăţenilor ruşi. Probabil s-au supărat că au fost interdicţii şi pentru ruşii care nu sunt ofiţeri acoperiţi. Deoarece pentru cei acoperiţi ar fi înţeles interdicţia . Întrebaţi-l pe Dodon …

Europa încearca să substituie Fondul Monetar Internaţional cu un Fond Monetar European, iniţial dispunând de un fond de 500 miliarde de euro, care va susţine financiar statele membre cu probleme, în schimbul reformelor, după cum a procedat în trecut Mecanismul European de Stabilitate cu Grecia, Irlanda şi Portugalia.

A fost lansat un fond de investiţii care foloseşte un robot ce clasifică oportunităţile de investiţii şi determină tipare de comerţ pe termen scurt şi oportunităţi în piaţă. Sperăm că cel care i-a scris codul a adăugat şi detectarea schemelor piramidale, altfel le va considera cele mai bune afaceri.

Dupa Procesul Maimuţelor urmeaza Procesul Bureţilor de mare. Aceştia au fost desemnaţi la baza arborelui genealogic al tuturor animalelor, inclusiv al oamenilor. Cu excepţia politicienilor, care se trag din alge .

Traian Băsescu către Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea : " Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General." .În urma protestelor Doamna Firea şi-a luat schelele pentru că va mai avea nevoie de ele la tunurile imobiliare ce le pregateşte.

Preafericitul nostru Părinte Daniel vizitează Moscova, unde Vladimir Putin a participat la Sfântul Sinod Arhieresc al Patriarhiei Moscovei, o premieră pentru un preşedinte rus, fapt ce demonstrează că Putin aruncă în lupta şi vectorul ortodox. Preafericitul nostru moare de grija păstrării unităţii de credinţă a Ortodoxiei, tocmai în curtea celor care au boicotat o reuniune istorică a bisericilor ortodoxe din lume care, ar fi încercat o reconciliere în interiorul ortodoxiei. Cine se joacă de-a Rasputin nu trebuie să fie sărac cu duhul !

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |