|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 12 Noiembrie 2017

Leul este practic în cadere libera. Este victima infractorilor cu gulere albe care populeaza sediile de partide , Parlamentul României şi sediul guvernului.

S-au scumpit cel mai mult, in luna octombrie, fata de luna precedenta : ouăle ,cartofii ,fructele proaspete ,energia electrică şi termica şi combustibilii , reiese din datele Institutului Naţional de Statistică, iar rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% , cea mai mare din ultimii patru ani.

4 milioane de angajaţi din sectorul privat, cărora renegocierea salariilor brute trebuie aprobată de companiile-mamă, aşteaptă să vadă ce salarii vor avea din 2018.

Isarescu: " Pentru mine ca economist e o mare problemă să ai 4 milioane de oameni pe care nu-i contabilizezi, oameni apţi de muncă dar care nu au şi nici nu caută un loc de munca. " Doua milioane dintre ei le găsiţi cârciumile din mediul rural.

Cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova ? Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin : "eu v-as propune sa mergeti pe ideea referendumului" .Acesta a afirmat, sau a fost tradus greşit, că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federaţia Rusa şi că România ar trebui să facă la fel. Numai ca ruşii întai au ocupat Crimeea şi pe urmă au facut referendum (sau ceva "tradus" greşit ca referendum…). Deci aşteptăm ca NATO să declare război Rusiei, apoi ocupăm Republica Moldova şi în final facem referendum. Ordinea este corectă gospodin Cuzmin ?

Cele mai mari restanţe la plata asigurărilor sociale le au firmele de stat, acestea au datorii istorice uriase, conform ANAF.

Carmen Dan nu şi-a cerut scuze după ce a confundat "prenumele" cu "pronumele". Doamnă , cum se spune corect "antecamera dumneavoastra" sau "anticamera dumneavoastra" ?

Echipa de specialişti creată de UE pentru a detecta şi combate atacurile Rusiei prin intermediul internetului zice că activităţii sale zilnice de dezminţire a ştirilor false , concentrată până acum pe Ucraina şi republicile baltice, i s-a adăugat recent Catalonia.

Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin participă la summitul Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) din oraşul vietnamez Da Nang dar s-au ignorat reciproc, adică nu au avut o intrevedere bilaterala. Poate au discutat în spatele uşii închise de la pişoar.

Grupul olandez Damen, care deţine şantierul naval din Galaţi, a preluat acţiunile grupului Daewoo la şantierul naval din Mangalia devenind cel mai mare constructor de nave de pe la noi. Suntem bucuroşi că nu va apărea niciun Mall în locul şantierului.

Iohannis a promulgat legea prin care Primăria Capitalei poate cumpăra ELCEN, deci aşa cum am mai scris, este o legătură cu întâlnirea dintre Macron şi Klaus Iohannis. Aşa cum am mai scris : terenul pe care îl va obţine primăriţa FIREA are peste zece milioane de metri pătraţi şi va fi un megatun imobiliar. La final, fraierii de bucureşteni vor plăti mai scump energia termică. Nu este profeţia lui Nostradamus, conaţionalul celor care le vor lua banii bucureştenilor, ci a noastră.

Acum, cu ocazia Brexitului, să stăm strâmb şi să judecăm drept ce ne-au adus cei zece ani de apartenenţă la UE. Fondurile europene s-au dus mai mult în dezvoltarea rurala şi plăţi directe în agricultura. Autostrazi nu prea am facut. Procesul de depopulare a României este cel mai grav din UE şi chiar din lume, după ţările aflate în conflict. În Schengen nu suntem primiţi iar de adoptarea monedei europene nici nu poate fi vorba. Totuşi au crescut consistent PIB-ul ,care s-a dublat (168,9 miliarde euro în 2016) şi exporturile iar dezvoltarea economică nu poate fi negată în pofida crizei economice. Sistemul sanitar este la pământ. Educaţia produce analfabeţi funcţionali. Justiţia nu are verificare metrologică la balanţa. Avem 32 de europarlamentari care moţăie la Bruxelles. PIB/locuitor raportat la Puterea de Cumpărare Standard din UE28 se apropie de 60% .Dezechilibrele între regiuni au crescut, iar inegalitatea s-a accentuat. Diferenţa dintre cea mai dezvoltată regiune (Bucureşti-Ilfov) şi cea mai puţin dezvoltată (Regiunea Nord-Est) a crescut.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |