|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 19 Noiembrie 2017

Igor Dodon s-a pronunţat din nou pentru reglementarea conflictului din Transnistria prin federalizare şi împotriva unei posibile uniri cu România. Liderul administraţiei separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski i-a reamintit lui Dodon că Republica Moldova este un stat unitar, deci Igor Dodon nu are dreptul să poarte discuţii despre o reglementare politică a problemei transnistrene în baza unei federaţii. De acum nu mai spunem întrebaţi-l pe Dodon ci întrebaţi-l pe Krasnoselski … Doi titani, unul mai mare ca altul, amândoi cu sforile trase de maeştrii păpuşari de la Kremlin. !

Coana Europa este invidioasă, Europa de Centrală şi de Est duduie :cea mai mare creştere ale PIB-ului este înregistrată în cele patru state ex-sovietice : Ungaria, Polonia, Cehia şi România.

Vajnicii procurori români au început sa dea chix în dosarul penal Petrotel-Lukoil, cu un prejudiciu estimat la 2 miliarde de euro. Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCAP) au renunţat la acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani aduse companiei şi directorului său Andrey Bogdanov.

Dragnea anunţa că modificarea Legilor Justiţiei este o prioritate ca să oprească "abuzurile statului paralel" , noi credem că încearcă să schimbe legislaţia astfel încât să micşoreze puterea sistemului judiciar.

Tăriceanu, "Albă ca Zăpada politicii românesti", navighează către prezidenţiale în siajul yahtului de baron local a lui Dragnea. Yaht care este de patru ori mai mare decât bărcuţa lui Tăriceanu. Rămane de vazut dacă piratul Mihai Tudose va scufunda yahtul lui Dragnea, în încercarea de a acosta la Cotroceni, şi mai depinde de cum va cânta sirena-primăriţă Firea şi în urechea cui va cânta aceasta.

Gabriel Oprea, preşedintele fondator al UNPR, s-a plictisit să stea singur în sufrageria sa şi a decis să se întoarcă în politică.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi :"Raportul administratorului special al RADET dovedeşte cât de proastă a fost decizia băgării în insolvenţă a companiei şi cât de mare este dezinteresul Primăriei Generale". Dezinteresul este de fapt interes al primăriţei Firea în tunul imobiliar, cu terenurile deţinute de RADET, despre care am mai scris.

Varujan Vosganian ( purtător de cuvânt al ALDE) în legatură cu punerea sub urmărire penală a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum: "Prin concluziile prezentate de unii procurori se încearcă zâzania între liderii PSD, susţinându-se că unii dintre ei sunt la baza noii redeschideri a cazului"

Studiu Hospitality Culture :"cei mai ascultaţi consultanţi din HoReCa sunt soţiile patronilor şi cele mai multe meniuri sunt făcute după preferinţele culinare ale copilului patronului"

Isărescu : "Mi se pare un lucru foarte serios că deteriorarea balanţei comerciale apare tot mai mult pe produse de consum. Cât timp deteriorarea apare pe produse intermediare spui ca imporţi produse ca sa exporţi produse cu valoare adaugată. Cât timp balanţa comercială se deteriorează pe bunuri de capital considerăm că ţara trebuie să se dezvolte, să se retehnologizeze. Cât timp însa balanţa comercială se deteriorează pe produse de consum şi este în crestere, şi nu este în creştere de ieri de azi, este din 2014-2015, citirea este simplă : ne ambiţionam să creştem numarul locurilor de munca în străinatate". Domnu' Tudose sunteţi acasa ?

Cităm de pe statulparalel.ro: "Statul paralel este compus din toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă".

Preşedintele Erdogan şi-a retras ienicerii care participau la manevre în Norvegia atunci când pe un "panou al inamicilor" a apărut fotografia fondatorului Republice turce Mustafa Kemal Ataturk şi numele lui. Dacă ar fi fost la manevre în Rusia ar fi apărut pe panoul "Prieteni care au cumpărat sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400 de la noi"

Tudose: "Creşterea bazată pe consum, o falsă problemă; tendinţa spre consum e modernitate". De acord, cu condiţia să nu consumi din banii cu care ar fi trebuit să faci investiţii. Nu de alta dar suntem pe ultimul loc la inovare şi infrastructura. Şi oricum chestia aia cu societatea de consum este valabilă pentru tările bogate ceea ce noi nu suntem pentru că, vă reamintim, suntem cei mai saraci din Europa, dupa bulgari.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |