|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 29 Aprilie 2018

Liderul de la Phenian Kim Jong-un i-a promis omologului din sud Moon Jae: "Nu vă vom mai întrerupe somnul de dimineaţă de acum înainte cu testele cu rachetă" Războiul dintre Coreea de Nord şi cea de Sud ,început în 1950 ,va lua sfârşit prin semnarea unei declaraţii comune pentru o "denuclearizare completa şi o noua era a păcii" ?

Putin a semnat un decret privind direcţiile de acţiune privind pericolele : pretenţiile teritoriale ale unor state vecine, pretenţiile corporaţiilor internaţionale asupra resurselor strategice din zona arctică şi Orientul Îndepartat rus , posibilitatea unor conflicte, precum şi consolidarea NATO la frontiera vestică. Pretenţiile noastre la teritoriul românesc răpit prin Pactul Ribbentrop-Molotov sunt tot pretenţii teritoriale, dar de revenire la ţara din care a fost rupt, pentru care ursul rus poate să tot mârâie că tot nu are dreptate.

Preşedintele Asociaţiei Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin cu privire la declaraţia lui Klaus Iohannis care "nu ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii" : "Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna uşoară şi suntem pregătiţi, în acest context, să oferim preşedintelui beneficiul îndoielii"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a "refuzat să onoreze invitaţia preşedintelui la Cotroceni deoarece a văzut declaraţiile şefului statului care arătau ca şi cum era chemat un elev la şcoala" (la ora de limba româna). Premierul Viorica Dăncilă are o relaţie "privelegiata" cu limba română .

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită (20 milioane de dolari) şi trafic de influenţă in dosarul contractelor pentru reabilitarea unor tronsoane din calea ferată Bucureşti-Constanţa.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), ca urmare a scandalului CaviarGate, a cerut suspendarea liberalului Cezar Preda acuzat că şi-a vândut votul împotriva unui raport care denunţa situaţia deţinuţilor politici din Azerbaidjan. Caviarul a fost mâncat în 2013.

Adrian Vasilescu :"ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) exprimă o medie a dobânzilor la care băncile româneşti se împrumută între ele! O stabileşte piaţa interbancară. Iar Banca Naţională nu numai că nu stabileşte această dobândă, dar nici măcar n-o calculează, cum este procedura bunăoară pe piaţa valutară, unde BNR, deşi nu stabileşte cursul de schimb, îl calculează însă şi-l comunică zilnic societăţii româneşti la orele 13"

Preşedintele Turciei, Erdogan, a reuşit să alunge toţi investitorii. Aceştia consideră că climatul politic este nesigur şi au oprit robinetul cu bani lăsând companiile turceşti, cu o îndatorare de 70 % din PIB, în plata lui Alah şi a devalorizării.

Prof. dr. Cezar Mereuţă : "într-o ţară în care sunt foarte puţini bogaţi şi foarte mulţi săraci, indiferent de ce va face guvernul, tot va fi criticat"

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman a anunţat că va ataca bateriile antiaeriene S-300 pe care Rusia ar putea să le furnizeze Siriei dar ulterior şi-a schimbat discursul: Prezenţa Rusiei în Siria nu deranjează Israelul, pentru că Moscova este un actor pragmatic cu care este întotdeauna posibil să închei un acord.

Pregătiţi-vă grătarele ! Administraţia Naţionala de Meterologie (ANM) anunţa vreme deosebit de caldă, cu temperaturi peste valorile normale .

România trebuie să investească în roboţi pentru a rămâne competitivă. Paradoxal, lipsa roboţilor creşte somajul pentru că dacă nu ai roboţi ai preţuri de producţie mari , nu poţi să vinzi şi atunci reduci costurile concediind angajaţi …

Peninsula Sacalin din Marea Neagră aflată în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării îşi măreşte suprafaţa constant. Premierul ungar Viktor Orban şi-a îndemnat inginerii hidrologi să găsească o soluţie ca Dunărea să nu mai rupă din teritoriul maghiar, transportand aluviuni care se depun în Peninsula Sacalin, mărindu-le teritoriul românilor.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |