|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 12 August 2018

Fotograf: Daniel Mihailescu/AFP/Getty Images

" Niciodată nu a fost falimentul unui guvern mai clar ca acum: autorităţile de la Bucureşti au desfăşurat efective foarte numeroase de jandarmi pentru a arăta lumii întregi cine deţine puterea în România. Din cauza unor grupuri răzleţe de huligani care s-au amestecat printre demonstranţii paşnici, pentru a provoca incidente, poliţia a folosit la intamplare şi fără judiciozitate gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi bastoane." scrie Robert Schwartz, şeful redactiei Deutsche Welle în limba română.

O cetate veche de circa 3400 de ani descoperită la Sântana, 28 de km de Arad .Construită din lemn şi lut, cu trei rânduri de fortificaţii, şanţuri de apărare de peste patru metri adâncime şi valuri de pământ de peste 20 de metri. Cetatea Veche de la Sântana avea 89 de hectare în comparatie cu Troia care avea 29 de hectare în aceeaşi perioadă.

În 11 ani, de când România este în UE, banii trimisi acasă de imigranţii români prin intermediul băncilor sau al sistemelor de transfer au fost 24,5 miliarde de dolari ,zice Banca Mondială.

Seceta extremă care a lovit centrul şi vestul Europei în această vară şi inundaţiile din sud-estul continentului au dus la cea mai gravă criză a legumelor din ultimii 40 de ani, potrivit Asociaţiei Europene a procesatorilor de fructe şi legume .

Peste 100 de rachete au fost lansate în cursul nopţii de miercuri spre joi, de militanţi Hamas, spre teritoriul israelian. Avioane militare israeliene au atacat, joi, tuneluri ale mişcării fundamentaliste Hamas din Fâşia Gaza

Elon Musk a anunţat că vrea să delisteze Tesla de pe bursă la 420 de dolari per acţiune. Daca nu mai are nevoie de bursa atunci de unde vin banii ?

Începe razboiul stelelor. Administraţia Donald Trump vrea să creeze un nou departament al armatei SUA : Forţa militară spaţială.

Rubla este în cadere de vreun an şi jumătate iar Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni Rusiei. Putin nu se mai poate baza decat pe asiatici la capitolul proiecte de investiţii. La fel ca şi turcii.

Facebook, Twitter şi Snapchat au raportat un numar de utilizatori în scădere.

Competivitatea scăzută a economiei româneşti, alături de un consum bazat pe produse de import, ne-au dus la un deficit comercial de peste 6,3 miliarde de euro în primul semestru din acest an.

Dupa ce Viorica Dăncilă a cerut 100.000 de euro daune morale pentru un articol în care este făcută "tâmpită", Times New Roman o dă în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că "tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român" din 2009, de când a devenit europarlamentar, şi până acum.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a oprit inspecţiile veterinare de primavară în plină epidemie de pestă porcină. Acum numară porcii incineraţi şi banii primiţi ca salarii nesimţit de mari.

Producatorii de mezeluri garantează că le putem mânca liniştiţi, nu conţin niciun gram de carne de porc. În cel mai bun caz conţin proteine din petrol dar dinozaurii nu aveau pestă.

Pentru prima dată în istorie, Ankara va emite obligaţiuni suverane denominate în yuani chinezeşti. Deprecierea lirei faţa de dolar este motivul pentru care Erdogan le-a cerut turcilor să lupte, contra dolarului, cu armele de sub saltea. Nu este clar dacă se referea la bani sau la iataganele rămase din vremurile imperiului otoman.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |