|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 11 Februarie 2018

S-au împlinit, pe 9 februarie, 216 ani de la naşterea lui Emanoil Gojdu, jurist şi om politic ,faimos pentru pledoariile şi rechizitoriile sale ,care s-a luptat pentru drepturile românilor din Transilvania şi din Ungaria. Deşi articolul 247 din Tratatul de Pace de la Trianon prevedea obligaţia statului ungar de a restitui bunurile fundaţiilor proprietarilor acestora şi în pofida angajamentelor Ungariei de a reglementa situaţia organizatiei, bunurile lui Gojdu nu au fost restituite niciodata conform testamentului prin care a cerut ca bunurile sale să revină "acelei părţi a naţiunii române din Ungaria şi Transilvania care ţine de legea răsariteană ortodoxă" , bunuri ce urmau să fie administrate în cadrul unei fundaţii.

Se pregăteşte construcţia celui mai lung tunel subacvatic din lume, între Estonia şi Finlanda, care va avea 102 de kilometri .Tunelul Canalului Mânecii are 50 de km.

Anul trecut Ministerul Apărării a pierdut o drona subacvatică în timpul unor activităţi de cercetare "ştiinţifică" în Marea Neagră . Se prea poate să fi ajuns la Sevastopol, deturnată de ruşi. Acum, producatorul de submarine SAAB a deschis un birou în România ca să fie mai aproape de licitaţia pentru 3 submarine, dacă aceasta va avea loc. După părerea noastră un roi de drone subacvatice era mult mai periculos şi mult mai ieftin decât submarinele dar dacă serviciile noastre secrete dorm ale ruşilor nu dorm, fură drona şi astfel MApN sesizeză procurorii Parchetul Militar privind dispariţia şi operaţiunea este îngropata lăsându-i pe români să viseze la submarine verzi pe pereţi.

Institutul National de Statistică (INS) apreciază că până în luna martie preţurile din comerţul cu amanuntul vor continua să crească. Noi zicem că şi după luna martie …

Dacă băiatul de la pompa benzinăriei vă spune : "Pot să vă ajut să alimentaţi" ? nu-l lăsaţi. Escrocheria se face aşa : băiatul de la pompă scoate un bidon de 5-6 litri din tomberonul de lângă pompă, îl umple, îl bagă la loc în tomberon şi continuă să vă umple dumneavoastră rezervorul. O să plătiţi şi conţinutul bidonului ascuns.

Pamblică este un regionalism şi înseamna maioneză. Când ministrul zice că s-a tăiat pamblica, el, de fapt, zice că s-a tăiat maioneza. Regiunea unde se foloseşte acest regionalism este bucătăria domnului ministru.

Dragnea zice că nu ştie nimic despre proprietăţile cumpărate de fiul sau de la Tel Drum.

Igor Dodon e supărat rău ,legea anti-propagandă rusă a intrat în vigoare . Parlamentul Republicii Moldova a declarat îngrijorarea faţă de intensificarea atacurilor la adresa securităţii informaţionale a ţării de către Federaţia Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar şi a unor instituţii media din Republica Moldova.

Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu a declarat că România a avut cea mai galopantă creştere de preţuri din Europa.

Contracandidaţii lui Putin la prezidenţialele din Rusia sunt în numar de opt şi toţi sunt de … paie. Lui Alexei Navalnîi,care ar fi avut şanse să câstige, i s-a respins candidatura pe motiv că s-ar fi făcut vinovat de deturnare de fonduri. Facem pariu că prezenţa la mascaradă ,pardon ,la vot va fi foarte scazută ?

Prăbuşirea indicelui bursier Dow Jones i-a făcut pe cei mai bogaţi 500 de oameni din lume să piardă, în total, aproape 100 de miliarde de dolari.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că sunt prea mulţi bugetari faţa de nevoile reale ale României şi că sunt mai mulţi cei care "controlează" decât cei care muncesc. Noi zicem că se fac că controlează şi se fac că muncesc dar oricum salutăm declaraţia.

Am aflat ce face Doamna Dăncilă, aşa, pe muteşte , învaţă limbajul semnelor.

Mazăre i-a pregătit lui Vâlcov, care a primit 8 ani cu executare, un bungalow cu pereţi dubli ca să aibă omul unde să-şi ascundă tablourile de Van Gogh.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |