|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 28 Octombrie 2018

Isărescu: "Salariile ar trebui să crească prin forta pieţei, nu să fie majorate de către politicieni"

Râul Mureş va putea deveni din nou navigabil pe distanţa de 60 de kilometri, între judeţele Hunedoara şi Alba datorită unui proiect iniţiat de primăria Ciugud, din Alba, care a obţinut o finanţare europeană de doua milioane de euro. Despre canalul Dunare-Bucureşti mai vorbim ...

De frica pestei porcine africane, pentru mulţi porci, crăciunul a venit mai devreme anul acesta.

Consumul anual de peşte in România este de aproape cinci kilograme, faţă de media de 25 kilograme pe locuitor la nivelul UE. Daca nu avem porc va fi bun şi peştele. Vă reamintim că nici flotă de pescadoare nu mai avem.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a evitat, deocamdată, să recunoască autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Patriarhul Bartolomeu: "De ce toată lumea are dreptul la autocefalie, iar 45-50 de milioane de ucraineni nu ?"

România este cel mai mare producător european de porumb.

Ruşii vor cumpăra obligaţiuni italiene iar italienii vor cere abrogarea sancţiunilor UE împotriva Federaţiei Ruse. Premierul Italiei, Giuseppe Conte este noul rebel din curtea UE, racolat de ruşi.

Biserica este pregatita să-l canonizeze ca "sfântul politician fără de arginţi" pe cel cu numele de mirean Iliescu Ion dar acestuia îi este frică că va fi numit "izvorâtorul de ortaci", de aceea va mai sta un pic pe aici.

Dacă nu aţi dat ceasurile înapoi cu o oră ar trebui să o faceţi pentru că România a revenit la ora Europei de Est.

Prinţul saudit Mohammed bin Salman nu prea înţelege de ce se dă aşa o mare importanţă morţii jurnalistului Jamal Khashoggi. Ne e greu să-i explicăm şi nici nu credem că ar înţelege ! Ceea ce înţelege, perfect, prinţul este: "Come in peace, leave in pieces" adică :vii cu gânduri paşnice, pleci tranşat în bucaţi!

Milos Zeman preşedintele ceh : "Iubesc jurnaliştii şi, de aceea, s-ar putea să organizez un banchet special pentru ei în această seară, la ambasada Arabiei Saudite" Glumă de prost … gust !

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională: "România, în perioada scursă de la aderarea la UE, a beneficiat pentru propria dezvoltare de fonduri europene de peste 45 miliarde de euro "

Legea care prevede că toate asociaţiile şi fundaţiile trebuie să depună documente privind finanţarea la ANAF, "cu excepţia celor aparţinând minorităţilor naţionale" a fost votată sub coordonarea tătucului Dragnea. Finanţarile de la Budapesta pot să vină, în valuri, la fel ca şi cele de la Moscova, via Budapesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat avansarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv (zis şi fantoma albă, cel care a coordonat trupele speciale), după clarificarea de către organele judiciare a legalitaţii acţiunilor Jandarmeriei împotriva protestatarilor, la mitingul din 10 august.

PSD a înceaput cântecele de sirena în urechile deputaţilor şi senatorilor ALDE şi aşteapta ca aceştia să se arunce peste bord, în vasul lor care, deocamdată, navighează paralel, cu marinarul de apă dulce Dragnea la timonă.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, Ewald Nowotny ne-a zis-o : " cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie nu sunt de-ajuns şi mai trebuie o generaţie pentru convergenţa cu Occidentul" Tovarăşul Brucan s-a înşelat !

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |