|  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  | 

LEXXAS,Director de produse si servicii romanesti

LEXXAS NEWS:

Ediţie Săptămânală : 13 Ianuarie 2019

Donald Tusk a ţinut un discurs impresionant, în limba româna, la Ateneu. Traducatorul român Dan Maraşescu ,coordonatorul unitaţii de traducere în limba româna de la Consiliul Uniunii Europene, a dezvăluit cum a învaţat Donald Tusk limba româna în doua zile : "Am făcut o înregistrare audio"

Teodor Meleşcanu a cântat aria amnistiei, la ţambal, unei jurnaliste de la BBC până când jurnalista s-a supărat şi i-a pus batista pe ţambal.

Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse:" Utilizarea smartphone-lui prevesteşte venirea Anticristului, care va ajunge la conducerea spaţiului virtual al internetului". Şi noi care credeam că FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse) şi GRU (Direcţia Principala de Activitate a Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse) fac jocurile pe internet atât în Rusia cât şi în America. Oare Anticristul este rus ?

Lovitura de teatru, americanii zic că retragerea din Siria a fost doar pentru anumite tipuri de echipamente, nu şi de trupe. Turciei îi este frică că Washingtonul va preda bazele americane din Siria miliţiei kurde YPG. Americanii au declarat ca "pregatesc instalaţiile pentru a accepta echipamente retrogradate" iar turcii au interpretat că americanii nu le vor lasa kurzilor echipamente de ultimă oră!

În acelaşi moment în care Florin Iordache spunea la Ateneu "Vrem să fim europeni" liderul PSD Liviu Dragnea raporta, lui Putin, printr-un mesaj criptat de pe laptopul personal, că le-a tras clapa liderilor europeni, şi nu i-a onorat cu prezenţa. Dragnea fă-te că eşti în concediu!

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici zice că România a avut un deficit bugetar de 2,8% în 2018. Radio Erevan comentează: Este adevarat, diferenţa până la 3,9 % a fost sifonată pe 2019.

Dacia ar putea să scoată pe piaţă modelul electric dar aşteaptă ca preţul să devina accesibil, respectând reţeta de business a brandului. Ieftin şi bun ! Dar mai ales ca să nu-i fure piaţa lui Zoe, electrica de la Renault, care se vinde la 33450 euro în România.

Radu Soviani: "Guvernul şi BNR se fac că se ceartă. Ambele sunt responsabile pentru deprecierea leului". Guvernul PSD ,ca să fie clar. Căderea leului continuă !

La CES 2019 a fost prezentat taxiul aerian al viitorului, realizat special pentru Uber de compania americană Bell. Decolează vertical, la fel ca un elicopter, şi se deplasează prin înclinarea rotoarelor spre direcţia în care pilotul vrea să se deplaseze. Taxiurile aeriene din Bucureşti vor fi înmatriculate în Bulgaria ca să nu zică doamna Firea că ea a rezolvat problema traficului.

Secretarul de stat pentru Armament, Andrei Ignat, a anunţat suspendarea procedurii de achiziţie de Corvete multifuncţionale şi a sesizat Parchetul militar, existând "suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate.

AIVD - Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst serviciile, secrete olandeze, vor preluarea controlului asupra Portului Constanţa pentru că, dacă România intră în Spaţiul Schengen având controlul asupra Portului Constanţa, Portul Rotterdam, care are nişte taxe nesimţite, nu o să le mai aibă. În acest caz neoimperiul colonial olandez ar pierde mulţi bani. Bătălia pentru corvete este doar un fel de "încalzire" pentru meciul cel mare.

Mulţumim jurnalistului şi istoricului Florian Bichir pentru că ne-a rescris pagina de istorie privind monstruoasa coaliţie, care nu era, de fapt, monstruoasă. Consulul francez de la Bucureşti a informat guvernul său că domnitorul Cuza se orienta spre Rusia, pregătindu-şi abdicarea în favoarea principelui Sergiu de Leuchtenberg, Serghie Maximilianovici Romanovsky, fiu al marii ducese Maria, sora Ţarului. Acesta ar fi trebuit să fie regele României, Bulgariei şi Greciei. Dar gruparea rusofilă din politica românească a fost înfranta de coaliţia marilor oameni politici Ion C. Brătianu, C. A. Rosetti, Lascăr Catargiu şi Ion Ghica, printr-o lovitură de stat, care a dus la abdicarea lui Cuza. Trei luni mai târziu , la 10 mai 1866, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Noua Adunare domnitor al României sub numele de Carol I, cu respectarea prevederilor divanelor ad-hoc din 1857 de a da "tronul unui prinţ străin dintr-o ţară nemegieşă cu România"

Vicepremierul de extremă dreaptă al Italiei, Matteo Salvini, visează la o axa Italia-Polonia-Ungaria şi la o nouă primăvară în Europa. Şi nu visează la un dezgheţ ci la o soră a primăverii arabe!

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  HOME  |  FAQ  |  Site Map  |  Despre noi  |  Reclame  |  Contact  |