Home




Categoria:


GARNITURI

reteta: ARDEI CAPIA COPTI

ARDEI CAPIA COPŢI

Ingrediente pentru ARDEI CAPIA COPŢI:

1 kg ardei capia mari

Instrucţiuni pentru ARDEI CAPIA COPŢI :

Ardeii se coc pe flacără, folosind o tablă metalică.
Trebuie întorsi periodic de pe o parte pe alta până se înmoaie bine şi au urme de arsură.
Se scot într‑o oală, se presară cu sare şi se acoperă imediat cu un capac ca să se aburească.
Se lasă la răcit.
Nu spălaţi pentru a păstra aroma de fum.
Se scoate coaja subţire, cotorul şi seminţele. Pulpa ardeilor copţi se taie în faşii lungi.
Dacă doriţi să congelaţi ardeii copţi, alegeţi pungi speciale pentru congelator.
Dacă doriţi să păstraţi pentru iarnă în borcane: aşezaţi faşiile de ardei şi zeama lor în borcane. Borcanele trebuie să fie sterilizate. Se însurubează bine capacele iar borcanele cu ardei copţi se aşează în bain‑marie pentru sterilizare. Au nevoie de 60 de minute de fierbere din momentul în care apa clocoteşte bine.


Toate Magazinele