Home




Categoria:


ALUATURI ŞI PRODUSE DE PANIFICAŢIE

reteta:BATON CU MAC

BATON CU MAC

Ingrediente pentru BATON CU MAC :

500 grame făină albă superioară
300 ml lapte cald
25 grame drojdie proaspătă
50 grame zahăr
80 ml ulei
50 grame unt (sau ulei pentru reţeta de post)
sare
miere

Instrucţiuni pentru BATON CU MAC :

Drojdia, amestecată cu 1 lingură de zahăr şi 50 ml lapte, se presară cu puţină făină şi se lasă pe masă 10 minute.
Apoi, se adaugă restul de zahăr şi de lapte, uleiul şi făina şi se amestecă.
Se frământă aluatul până ce nu mai este lipicios.
Se lasă la crescut pană îşi dublează volumul.
Se adaugă sarea peste aluat ,se frământă, lăsându‑se încă 10 minute la crescut.
Aluatul se împarte în 8 părţi egale. Fiecare parte se întinde în foaie subţire cu sucitorul şi se unge cu unt moale (sau ulei pentru reţeta de post).
Apoi se rulează strâns şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţă de 2 cm unul de altul.
Sulurile se mai lasă la crescut.
Pentru amestecul de pensulare: 100 ml de lapte rece se amestecă bine cu o lingură de făină.
Se presară mac pe deasupra şi se coc 25 de minute la 180 grade.
După ce se scot din cuptor se pensulează cu miere diluată.


Toate Magazinele