Home




Categoria:


CIORBE, SUPE, BORSURI

reteta: BORS DE PORC ( BORŞ  MOLDOVENESC)

BORŞ DE PORC ( BORŞ MOLDOVENESC)

Ingrediente pentru BORŞ DE PORC :

700 grame de carne de porc (fără os)
8 cartofi roşii
2 morcovi
1 felie de ţelină
1 ceapă galbenă
2 pătrunjei
1 ardei gras verde
1/2 ardei capia
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
cimbru
1 legătură de mărar
1 legătură de frunze de pătrunjel
750 ml de borş natural

Instrucţiuni pentru BORŞ DE PORC :

Carnea se porţionează, se taie cubuleţe şi se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece.
Dacă se formează spumă, se culege şi se aruncă.
Se curăţă ceapa si ardeii, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei de floarea soarelui, la foc mic.
Se curătă roşiile, se îndepărtează seminţele, se taie cubuleţe şi se călesc în ulei de floarea soarelui.
Morcovii, ţelina şi pătrunjelul se spală, se taie şi se pun la fiert cu 500 ml de apă.
Zeama de carne se toarnă peste rădăcinoase, împreună cu bucăţile de carne. Se lasă oala la fiert, la foc iute încă 3‑4 clocote.
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se adaugă în oala cu carnea şi rădăcinoasele şi se lasă la fiert încă 2‑3 clocote.
Când cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă legumele călite şi mai dă un clocot, la foc iute.
Se adaugă borşul, piper, sare şi cimbru şi după 3‑4 minute, se ia oala de pe foc, se presară verdeaţa, apoi se pune capacul şi se lasă să se odihnească timp de 10 minute.
Se poate servi cu ardei iute şi cu smântână.


Toate Magazinele