Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta: BRACIOLE SICILIENE

BRACIOLE SICILIENE
definiţia BRACIOLE : O felie subţire de carne, de obicei înfăşurată în jurul unei umpluturi şi gătită cu vin. Reţeta este originară din Sicilia.

Ingrediente pentru BRACIOLE SICILIENE:

1/2 cană pesmet.
2/3 cană parmezan ras.
1/2 cană de brânză provolone rasă.
2 linguri frunze proaspete de pătrunjel tocat.
1/4 cană de seminţe de pin prăjite.
Sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust.
4 linguri de ulei de măsline; împărţit.
1 ceapă mare, tăiata cubuleţe.
4 căţei de usturoi pisat.
1/2 linguriţă fulgi de ardei roşu zdrobiţi
2 linguri frunze proaspete de busuioc, tocate.
1 1/2 kg de carne de braciole (vezi definiţia mai sus) sau de friptură , bătută foarte subţire (la 3 milimetri grosime).
1/2 cană de vin alb dry.
3 căni sos marinara clasic ( aveţi reţeta mai jos).
Spaghete, gătite al dente.
Aţa de bucătarie pentru a lega rulourile.

Instrucţiuni pentru BRACIOLE SICILIENE:

Se amestecă primele 5 ingrediente împreună într‑un castron mediu, se amestecă până se combina bine. Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează amestecul cu sare şi piper pus deoparte.
Încalziţi o tigaie mare la foc mediu. Adaugaţi o lingura de ulei de măsline, apoi adaugaţi ceapa şi sotaţi timp de 4‑5 minute. Adaugaţi usturoiul şi ardeiul roşu zdrobit şi gătiţi înca un minut. Opriţi căldura şi amestecaţi busuiocul. Se condimentează cu sare şi piper.
Combinaţi amestecul de pesmet cu amestecul de ceapă, amestecând bine pentru a combina.
Aşezaşi braciolul pe o suprafaşa de lucru mare şi curată. Presaraţi amestecul de pesmet / ceapă uniform peste friptură pentru a acoperi uniform partea superioară.
Începând de la capătul scurt înfaşuraţi friptura (stil rulou ) pentru a închide umplutura complet. Folosind aţa de bucatarie, legaţi ruloul de friptură la început, mijloc şi sfârşit pentru a‑l asigura. Presaraţi ambele parţi ale braciolului cu sare şi piper.
Încălziţi lingura rămasa de ulei în cuptor, la foc mediu. Adaugaţi braciolul şi gătiţi pâna se rumenesc pe toate parţile şi marginile, aproximativ 6 minute.
Se adaugă vinul în tigaie şi se fierbe; acest lucru ar trebui sa dureze doar un minut. Se amestecă sosul marinara.
Acoperiţi parţial şi fierbeţi până când carnea este fragedă, rotind braciola şi adăugând cu sos la fiecare 30 de minute. Dupa 2 ore, descoperiţi oala complet şi continuaţi sa gatiţi până când carnea este fragedă, aproximativ înca 2 ore.
Timpul total de gătit va fi de aproximativ 3 1/2 ore‑4 ore.
Carnea va fi gătită înainte de 4 ore, dar nu va fi la fel de fragedă dacă reduceţi timpul de gătit.
Când carnea a fiert 3,5 ore, aduceţi o oală mare cu apă sărata la fiert. Adaugaţi paste şi gatiţi timp de 8‑9 minute, sau până la al dente. Scurgeţi pastele şi transferaţi‑le într‑un platou mare de servire sau în mai multe farfurii. Se acoperă cu mult sos şi braciole.
Pentru a servi scoateţi braciolele din sos. Folosind un cuţit mare ascuţit sau foarfece de bucatarie, tăiaţi aţa de pe toate sulurile. Apoi, folosind un cuţit mare ascuţit, taiaţi braciolele transversal şi în diagonală în felii groase. Transferaţi feliile într‑un platou mare de servire sau deasupra pastelor. Se pune sosul generos peste carne şi paste şi se serveşte cu brânză .



Ingrediente pentru SOS MARINARA:

3 linguri ulei de măsline
1 ceaşcă de ceapă tăiata cubuleţe
1/3 cană morcov mărunţit
3 căţei de usturoi pisat
1/4 cană busuioc proaspăt tocat
1/2 linguriţă oregano uscat
sare şi piper
750 grame roşii întregi conservate
750 grame roşii zdrobite conservate
2 linguri pastă de roşii
1-2 linguriţe zahăr (opţional)
1/2 cană de apă
reteta: SOS MARINARA

Instrucţiuni pentru SOS MARINARA:

Încălziţi uleiul de măsline la foc mediu Într‑o oală mare. Se adauga ceapa, morcovul si usturoiul.
Gatiţi ,aproximativ 5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă roşiile întregi (cu suc) şi se despart uşor cu lingura. Se amestecă ingredientele rămase.
Se fierbe la foc mic, descoperit , timp de 20 de minute sau până când sosul atinge consistenţa dorită.
Se congelează sau se păstreaza la frigider.


Toate Magazinele