Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE si SALATE

reteta: BROCCOLI LA CUPTOR

BROCCOLI LA CUPTOR

Ingrediente:

0,75 kg - 0.9 kg broccoli (aproximativ 2 bucaţi)
28 grame de ulei de măsline
Sare şi piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente opţionale:
1 lingură de usturoi proaspăt tocat
1 lingură suc proaspăt de lămâie
28 grame parmezan ras

Instrucţiuni:

Feliaţi tulpina groasă (tulpina de rezervă pentru o altă utilizare). Tăiaţi în flori (buchete) individuale.
Preîncălziţi cuptorul la 232 de grade Celsius. Aşezaţi broccoli pe o foaie de copt cu margini de 45 de 33 centimetri aproximativ (de preferinţă foaie de copt întunecată).
Stropiţi cu ulei de măsline, apoi condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Întindeţi broccoli şi apoi prăjiţi‑l în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte uşor pe fund, aproximativ 11 - 13 minute.
Continuaţi să prăjiţi până se înmoaie, aproximativ 5 - 7 minute mai mult.
Dacă folosiţi usturoi, presăraţi pe broccoli în ultimul minut de prăjire.
Dacă adăugaţi lămâie şi parmezan aruncaţi peste broccoli după scoaterea din cuptor. Se serveşte cald.


Toate Magazinele