Home




Categoria:


ALUATURI ŞI PRODUSE DE PANIFICAŢIE

reteta:  CHAPATI, PAINE PLATA KENIANA

CHAPATI, PÂINE PLATĂ KENIANĂ

Ingrediente pentru CHAPATI, PÂINE PLATĂ KENIANĂ :

3 căni de făină
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr granulat
2 linguri de ulei vegetal plus altele pentru periat şi uns vasul
1 1/2 căni de apă fierbinte

Instrucţiuni pentru CHAPATI, PÂINE PLATĂ KENIANĂ :

Într‑un castron mare, combinaţi făina, sarea şi zahărul. Faceţi un con în centru şi amestecaţi uleiul şi apa până când aluatul se leagă.
Frământaţi pe o suprafaţă uşor făinată doar până când este moale şi netedă. Nu suprasolicitaţi.
Acoperiţi aluatul şi lăsaţi să se odihnească la temperatura camerei timp de 1‑2 ore.
Pe o suprafaţă uşor făinată, împărţiţi aluatul în 8 bucăţi egale şi formaţi bile. Acoperiţi bucăţile cu un prosop sau plastic.
Rulaţi o bilă într‑un cerc plat cât mai subţire posibil. Periaţi cu ulei, apoi începând cu marginea cea mai apropiată de dvs., rulaţi strâns folosind ambele mâini la cealaltă margine a cercului pentru a face un cilindru lung. Rulaţi cilindrul strâns cap la cap pentru a crea o forma de melc înfăşurat.
Apăsaţi în jos mingea înfăşurată, apoi aplatizaţi din nou într‑un disc subţire de aproximativ 3 mm grosime. Repetaţi cu bilele rămase.
Puneţi o tigaie mare la foc mediu. Uleiaţi uşor, apoi adăugaţi unul dintre discuri.
Gătiţi până apar pete maronii aurii, 2‑3 minute, apoi intoarceţi pentru a prăji cealaltă parte pentru un minut suplimentar.
Scoateţi pe o farfurie şi repetaţi cu cercurile rămase, adăugând mai mult ulei, după cum este necesar.
Acoperiţi chapati‑ul gătit câteva minute înainte de servire.


Toate Magazinele