Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta: CHIFTELUTE MARINATE

CHIFTELUŢE MARINATE

Ingrediente pentru CHIFTELUŢE MARINATE:


500 de grame de carne
2‑3 cepe
1/2 pahar de bulion de roşii
1 pahar supă de carne
1 felie pâine albă
1/2 morcov
1/2 ţelină
1 cartof
2 linguri de făină
2 linguri de untură
2 ouă
sare
5‑8 boabe de piper sau ardei iute
verdeaţă
1‑2 foi de dafin

Instrucţiuni pentru CHIFTELUŢE MARINATE:

Se taie carnea în bucăţi mici şi se trece prin maşina de tocat carne împreună cu miez de pâine albă muiat în apă şi stors.
Se amestecă cu ouăle, ceapa tăiată mărunt şi prăjită în untură, zarzavatul ras pe răzătoare , verdeaţă şi sare.
Se formează cu mâna chifteluţele, se dau prin făină şi se prăjesc în untură încinsă.
Chifteluţele se pun într‑o cratiţă, se adaugă bulion de roşii şi 1 pahar supă de carne, 1‑2 foi de dafin, piper.
Cratiţa se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 10‑20 minute.
Se pune sare, piper.
Când se servesc la masă se pune pătrunjel sau mărar tocat mărunt.
Ca garnitură se poate servi piure de cartofi sau orez fiert.


Toate Magazinele