Home




Categoria:


SOSURI, DRESSINGURI şi AMESTECURI DE CONDIMENTE:

reteta: CHUTNEY DE MORCOVI

CHUTNEY DE MORCOVI

Ingrediente pentru CHUTNEY DE MORCOVI:

450 grame morcovi, răzuiţi (se pot toca folosind un mini‑tocător electric.)
1 ceapă curăţată şi rasă
250 ml apă clocotită
200 grame zahăr tos
2 linguri de oţet
50 ml suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline
usturoi pudră
1 linguriţă sare
6 linguriţe de ghimbir
1 linguriţă piper

Instrucţiuni pentru CHUTNEY DE MORCOVI :


Se toarnă uleiul într‑o oală şi se pune la la foc la mare.
Se adaugă morcovul ras, ceapa şi celelalte ingrediente.
Se amestecă ocazional în timp ce legumele se gătesc.
Se toarnă în borcane curate şi fierbinţi.
Se sterilizează în continuare aşezând borcanele în cuptorul preîncălzit la 100 grade Celsius timp de 1 oră.
Altă modalitate de sterilizare este procedeul bain‑marie. Se înfaşoară borcanele în ţesături textile şi se pun într‑o cratiţă mare în care se toarnă apă până sub gura borcanelor. Se aduce apa la fierbere şi se fierb borcanele 30 minute.
Sterilizarea se continuă aşezând borcanele de zacuscă fierbinte într‑o cutie de carton şi căptuşind cu mai multe straturi de pături groase. Lăsaţi să se răcească lent ( 12 ore).


Toate Magazinele