Home




Categoria:


CIORBE, SUPE, BORSURI

reteta:  CIORBA DE MIEL

CIORBĂ DE MIEL

Ingrediente pentru CIORBĂ DE MIEL :

1 kilogram de carne de miel cu os (gât, spată, cap)
1 ceapă
2 morcovi
2 roşii
1 ţelină
1 păstârnac
1 legatură ceapă verde
1 fir de pătrunjel rădăcină
1 legatură leuştean verde
1 l borş
2 linguri bulion
2 ouă
făină
sare
piper
2 linguri de orez, opţional

Instrucţiuni pentru CIORBĂ DE MIEL :

Se spală carnea de miel şi se pune la fiert. Se îndepărtează spuma formată.
Se adaugă ţelina, morcovii, păstârnacul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi ceapa verde, tăiate în cubuleţe de maximum 1 cm.
Când carnea şi legumele sunt aproape fierte se adaugă borşul, bulionul, orezul ( dacă doriţi), sarea şi piperul şi se mai dă un clocot.
Adăugaţi şi roşiile tăiate în cubuleţe.
Se scoate carnea din ciorbă se dezosează, se taie în bucăţi şi se adaugă înapoi în oală.
Borşul se dă în clocot ( într‑o oală, separat) şi apoi se toarnă în oala cu ciorbă.
Ouăle se bat cu 6‑8 linguri de ciorbă fierbinte, apoi se toarnă în oală.
Se adaugă leuşteanul spălat şi tocat mărunt
Se potriveşte gustul cu sare şi piper dacă este nevoie .


Toate Magazinele