Home




Categoria:


CIORBE, SUPE, BORSURI

reteta: CIORBA DE PUI TARANEASCA

CIORBĂ DE PUI ŢĂRĂNEASCĂ

Ingrediente pentru CIORBĂ DE PUI ŢĂRĂNEASCĂ :

carne de pui bucăţele (sau aripi, spinări, târtiţe, gâturi)
2 cepe mari
2 morcovi tineri
4 cartofi normali
1 ardei gras
2 ouă mari
1,5 l apă
1l borş acru de casă
1/2 linguriţă de sare
1/2 legatură mărar verde
ardei iute pentru servit
iaurt sau smântână pentru servit

Instrucţiuni pentru CIORBĂ DE PUI ŢĂRĂNEASCĂ :

Se aleg bucăţile de carne de pui preferate.
Se pune carnea la fiert în apă şi se aruncă spuma formată.
Ceapa se taie mărunt, morcovii cubuleţe, cartofii cuburi, ardeiul cubuleţe, mărarul tocat mărunt.
Se pune ceapa alături de carne iar după cinci minute se pun şi celelalte legume şi se fierb 15 minute sau până când sunt fierte.
Separat se pune borşul la fiert într‑o crăticioară.
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare şi puţină apă rece ca să nu se taie.
Când ciorba este gata se drege cu ouă, se pune sare şi verdeaţă tocată.
Se serveşte cu smântână sau iaurt şi ardei iute.


Toate Magazinele