Home




Categoria:


CIORBE, SUPE, BORSURI

reteta: CIORBA DE RASOL DE PORC CU SMANTANA

CIORBĂ DE RASOL DE PORC CU SMÂNTÂNĂ

Ingrediente pentru CIORBĂ DE RASOL DE PORC CU SMÂNTÂNĂ :


200 g smântână
1 kg rasol de porc ( ciolan de porc)
1 cartof
1 lingură cu vârf orez
2 cepe mari
1 morcov
1 ardei gras mare
0,5 ţelină
4‑5 căţei de usturoi
2 ouă
2 l borş de casă
sare
leuştean
pătrunjel
mărar

Instrucţiuni pentru CIORBĂ DE RASOL DE PORC CU SMÂNTÂNĂ :

Se pârleşte rasolul la flacăra aragazului.
Se pune la fiert rasolul într‑o oală de ciorbă în apă doar cât să‑l acopere.
Se aruncă spuma care se formează.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se fierbe rasolul la foc potrivit 60 minute sau până când carnea se desprinde de pe os.
Când rasolul este aproape fiert se adaugă ardeiul şi morcovii tăiaţi cubuleţe.
Separat se pune borşul la fiert.
Când rasolul de porc este gata se scoate se porţionează în bucăţi .
Se pun bucăţile de carne înapoi în zeama unde au fiert, se pune şi osul care are maduvă, se adaugă şi orezul şi se continuă fierberea.
Se adaugă borşul fierbinte şi se mai dau câteva clocote, se opreşte focul, se potriveste de sare şi se drege cu ouă bătute şi se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat.
Se acoperă cu capac şi se poate servi după 10 minute.


Toate Magazinele