Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta: CIULAMA DE PUI

CIULAMA DE PUI

Ingrediente pentru CIULAMA DE PUI :

1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriţă sare sau după gust
1/4 linguriţă piper sau după gust
500 grame copane de pui dezosate şi fără piele sau piept de pui , tăate în cuburi de 3 cm.
1 ceapă medie tocată
2 căţei de usturoi tocat
330 grame ciuperci albe tăiate în jumătate
1/2 cană de vin alb sec
1 cană supa de pui
2 linguri de mărar proaspăt tocat
1/2 cană smântână
2 linguri unt
1 lingură făină

Instrucţiuni pentru CIULAMA DE PUI :

Într‑o tigaie mare, încălziţi uleiul de măsline la foc mediu‑mare. Adăugaţi copanele de pui sau pieptul de pui , condimentaţi şi gătiţi timp de aproximativ 5 minute, până când nu mai este roz.
Adaugă ceapa şi usturoiul şi găteşte încă 2 minute până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi ciupercile şi gătiţi 5 până la 7 minute până când ciupercile se înmoaie şi se rumenesc.
Se amestecă vinul alb şi supa de pui. Aduceţi la fierbere. Adăugaţi mărarul şi smântână şi amestecaţi pentru a combina. Adăugaţi untul în tigaie şi amestecaţi‑l pentru a se topi. Adăugaţi supa de pui şi restul ingredientelor în tigaie.
Lăsaţi să fiarbă încă 5 minute. Gustaţi pentru condimente şi reglaţi cu sare şi piper. Se decorează cu mărar suplimentar, dacă se preferă. Serviţi cu orez fiert, paste, piure de cartofi sau mămăligă.


Toate Magazinele