Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE si SALATE

reteta:  CIUPERCI PANE

CIUPERCI PANE

Ingrediente:

400 grame ciuperci champignon
1 ou
150 ml lapte sau apă minerală
1 linguriţă sare
5 linguri făină
200 ml ulei pentru prăjit

Instrucţiuni pentru CIUPERCI PANE:

Ciupercile se spală şi se şterg cu un prosop, după care li se taie codiţele până la baza lor, nu se smulg.
Într‑un castronel se pune oul, sarea şi se bate bine, după care se adaugă treptat făina şi apa (amestecând fără a rămane cocoloaşe)
Pe o farfurie se pune făină, apoi se trec ciupercile prin făină până când sunt complet acoperite.
Se pune într‑o cratiţa înaltă ulei la încins.
După ce s‑a încins uleiul se ia câte o ciupercă şi se trece prin compoziţia de pane , pe ambele părţi după care se pune la prăjit în cratiţa (tigaia înalta) cu ulei.
Se prăjesc pe ambele părţi până au aspect rumenit.
Se pun pe o farfurie în care am pus un serveţel de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei .
Se mănâncă calde, ca garnitură lângă o friptură, cu sos tzatziki sau cu murături asortate.


Toate Magazinele