Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : CLATITE ROMANESTI CU URDA SI MARAR

CLĂTITE ROMÂNEŞTI CU URDĂ ŞI MĂRAR

Ingrediente pentru CLĂTITE ROMÂNEŞTI CU URDĂ ŞI MĂRAR:

250 g făina
550 ml lapte
3 ouă
40 ml ulei/unt topit
1 vârf cuţit sare
seminţele de la o păstaie de vanilie sau zahăr vanilat
opţional: dacă folosiţi sifon sau apă minerală, clătitele ies mai crocante

Ingrediente pentru UMPLUTURA DE URDĂ ŞI MĂRAR pentru CLĂTITE ROMÂNEŞTI CU UMPLUTURA DE URDĂ ŞI MĂRAR:

500 g urdă
1 ou
4 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 legatură mărar proaspăt

Instrucţiuni pentru UMPLUTURA DE URDĂ ŞI MĂRAR pentru CLĂTITE ROMÂNEŞTI CU UMPLUTURA DE URDĂ ŞI MĂRAR:

La urda pentru umplutură se adaugă oul , zahăr, esenţa de vanilie , mărar .
Se amestecă foarte bine.

Instrucţiuni pentru CLĂTITE ROMÂNEŞTI CU URDĂ ŞI MĂRAR :

Se pun ouăle şi sarea într‑un vas, amestecăm până se omogenizează. Cernem făina şi o adaugăm treptat în vas, câte 2‑3 linguri deodata. Amestecăm foarte bine.
Amestecăm laptele şi uleiul la temperatura camerei.
Dacă aluatul devine mai gros, adăugăm câte 50‑60 ml din amestecul de lapte şi ulei şi amestecăm până când aluatul devine din nou fluid.
Adăugăm în continuare, alternativ făină şi lapte, şi amestecăm bine.
Adăugaţi seminţele unei păstăi de vanilie sua zaharul vanilat şi lăsaţi aluatul 20‑30 de minute ca să se odihnească.
Încălziţi, la foc mediu, o tigaie antiaderentă şi o ungeţi cu foarte puţin ulei .
Cu un polonic luaţi aluat şi îl puneţi în tigaia încinsă înclinând şi rotind tigaia până se formează un disc subţire pe tot fundul tigăii. În tigaia încinsă , coaceţi clătita pe o parte apoi întoarceţi şi coaceţi clătita şi pe cealaltă parte , Adăugaţi ulei de fiecare dată când adăugaţi aluat în tigaie. Se coc 1‑2 minute pe fiecare parte.
Clătitele se pun stivă pe o farfurie acoperită cu un capac.
Clătitele se ung cu UMPLUTURA DE URDĂ ŞI MĂRAR pe o parte şi se rolează.


Toate Magazinele