Home




Categoria:


MANCARURI CU PESTE

reteta: COD IN VIN CU ROSII SI BUSUIOC

COD ÎN VIN CU ROŞII ŞI BUSUIOC

Ingrediente pentru COD ÎN VIN CU ROŞII ŞI BUSUIOC :

2 linguri de ulei de măsline
1 1/2 kilograme de cod proaspăt, tăiat în fileuri
sare şi piper
2 linguri de ulei de măsline
1/4 linguriţă fulgi de ardei roşu zdrobiţi
3 căţei de usturoi mari, tocaţi mărunt
roşii cherry, tăiate felii în jumătate
1/4 cană de vin alb sec
1/2 cană de busuioc proaspăt, tocat mărunt
2 linguri suc proaspăt de lămâie
1/2 linguriţă coajă de lămâie
1/2 linguriţă sare (după gust)
1 linguriţă zahăr tos
1/4 linguriţă de piper negru măcinat proaspăt

Instrucţiuni pentru COD ÎN VIN CU ROŞII ŞI BUSUIOC :

Pregătiţi sosul de roşii de vin alb de busuioc:
Încălziţi uleiul într‑o tigaie mare la foc mediu.
Adăugaţi fulgi de ardei roşu zdrobiţi şi usturoiul şi sotati 1 minut, sau până când usturoiul este aromat.
Adăugaţi roşiile cherry şi gătiţi, amestecând din când în când, până când sunt moi dar îşi păstrează totuşi forma, 9‑12 minute.
Se adaugă vinul alb, se amestecă şi se lasă amestecul să fiarbă uşor.
Se amestecă busuiocul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sarea, zahărul şi piperul şi se fierbe timp de 2 minute. Transferaţi sosul într‑un castron şi puneţi‑l deoparte până frigeţi codul.

Pregătiţi codul:
încălziţi uleiul într‑o tigaie mare la foc mediu.
Se usucă codul cu prosoape de hârtie.
Apoi condimentează ambele părţi ale codului cu sare şi piper.
Aşezaţi codul în ulei şi gătiţi până se rumeneşte, aproximativ 3 minute.
întoarceţi cu grijă codul şi continuaţi să gătiţi timp de încă 3 până la 4 minute, sau până când este gătit.
Se toarnă sosul de busuioc de roşii şi vin alb peste cod, se lasă sosul să se încălzească un minut, apoi se ia de pe foc şi se serveşte imediat.


Toate Magazinele