Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta:  CURCAN LA CUPTOR

CURCAN LA CUPTOR

Ingrediente pentru CURCAN LA CUPTOR:

5,5 kg curcan dezgheţat
6 linguri de unt nesărat
1 1/2 ceapă galbenă curăţată şi tăiată în jumătăţi
4 căţei de usturoi curăţaţi

Pentru frecare uscată:
2 linguriţe sare
2 linguriţe de cimbru uscat
1 linguriţă salvie uscată
1/2 linguriţă boia
1/2 linguriţă piper
1/2 linguriţă muştar măcinat

Instrucţiuni pentru CURCAN LA CUPTOR :

Preîncălziţi cuptorul la 165 grade Celsius.
Într‑un castron, combinaţi sarea, cimbrul, salvia, boiaua, piperul şi muştarul măcinat.
Scoateţi gâtul şi măruntaiele curcanului.
Uscaţi pielea şi interiorul cu prosoape de hârtie.
Ridicaţi pielea peste pieptul de curcan (pe partea cea mai apropiată de picioare) şi glisaţi mâna sub piele separându‑l de carnea de piept. Faceţi acest lucru pe ambele părţi.
Introduceţi unt sub piele în ambele părţi.
Frecaţi cu amestecul uscat peste tot curcanul inclusiv în interior.
Aşezaţi jumătăţile de ceapă şi căţeii de usturoi în interiorul curcanului.
Transferaţi în tava copt.
Luaţi o bucată de folie de staniol şi aşezaţi‑o peste pieptul de curcan. Apăsaţi în jos şi mulaţi folia pe piept.
Aşezaţi curcanul în cuptor şi prăjiţi‑l 2 ore. Scoateţi cu grijă folia de pe curcan. Măriţi temperatura cuptorului la 205 de grade Celsius şi gătiţi curcanul încă o oră, sau până când temperatura internă (măsurata cu termometrul) atinge 74 de grade Celsius şi pielea este aurie şi crocantă.
Scoateţi curcanul din cuptor şi lăsaţi‑l să se odihnească.


Toate Magazinele