Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : DESERT BASBOOSA

DESERT BASBOOSA

Ingrediente pentru DESERT BASBOOSA :

3 căni de griş fin
3/4 cană de zahăr
3/4 cană unt topit nesărat
1 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană iaurt simplu
Migdale întregi decojite
1 lingură pastă de tahini

Pentru sirop:

3 căni zahăr
2 căni de apă
1/2 lămâie

Instrucţiuni pentru DESERT BASBOOSA :

Adăugaţi praful de copt în iaurt şi amestecaţi. Se lasă deoparte timp de aproximativ 10 minute, sau până când iaurtul face bule şi îşi dublează dimensiunea.
Într‑un castron mare, amestecaţi grişul, zahărul şi untul împreună cu o lingură de lemn.
Adăugaţi amestecul de iaurt şi praf de copt în amestecul de griş şi amestecaţi până se combină.
Se unge o foaie de copt cu pasta de tahini şi se întinde uniform amestecul. Lăsaţi tigaia să se odihnească timp de 30 de minute, apoi tăiaţi în pătrate şi aşezaţi o migdală în centrul fiecărui pătrat.
Coaceţi la 180 grade Celsius timp de 40 de minute, sau până se rumenesc.
Pentru a face siropul, puneţi zahărul şi apa într‑o cratiţă şi lăsaţi‑l să fiarbă 10 minute. Strângeţi lămâia şi lăsaţi să fiarbă 2 minute înainte de a scoate focul.
Odată ce basboosa a ieşit din cuptor, vărsaţi în sirop răcit. Nu vă faceţi griji dacă pare a fi prea mult, deoarece va fi absorbit. Lăsaţi‑l să se răcească, apoi serviţi cu ceai de mentă.


Toate Magazinele