Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : DULCEATA DE  CAPSUNI

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI

Ingrediente pentru DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI :

1 kg capsuni
1 kg zahăr tos
zeamă de lămâie

Instrucţiuni pentru DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI :

Căpşunile se spală bine sub jet de apă rece, se curăţă de codiţe.
Se aşează toate căpşunile curăţate într‑un vas încăpător se pune lămâia şi zahărul, se acoperă şi se lasă 8 ore să se odihnească.
Într‑o oală cu fundul mai gros, se fierb, la foc moderat căpşunile ,se adaugă şi zahărul şi se amestecă uşor
Pe timpul fierberii se adună cu o spumieră spuma care se ridică deasupra.
Se continuă fierberea timp de 35‑45 de minute, sau până când dulceaţa este gata.
Pentru a fi sigur că este gata, testaţi consistenţa pe o farfurie păstrată în frigider.
Se pune imediat, cât timp este fierbinte, în borcane sterilizate.
Pentru a steriliza borcanele, clătiţi borcanele, uscaţi‑le şi puneţi‑le, fără capac, într‑un cuptor, la 95 grade Celsius, timp de 10‑15 minute.
Înainte de a aplica capacele, sterilizaţi capacele aşezându‑le într‑un castron şi turnând apă clocotită peste ele.
Recomandăm ca după ce aţi sigilat borcanele să le puneti cu capul în jos şi să le lăsaţi să se răcească încet în această poziţie.
Apoi puteţi să le puneţi în cămară, în poziţia normala, cu capacul la partea superioară.


Toate Magazinele