Home
Categoria:


DULCIURI

reteta : BISCUITI CU OVAZ

BISCUIŢI CU OVĂZ

Ingrediente pentru BISCUIŢI CU OVĂZ :

1 cană (90 grame) ovăz laminat (în maşini industriale speciale de cereale este mai întâi curăţat, apoi aburit şi aplatizat ,numit şi ovăz mare cu fulgi)
3/4 ceaşcă (112g) făină
1/2 linguriţă praf de copt
/2 linguriţă sare
/2 cană (113 grame) unt la temperatura camerei
/2cană (100g) zahăr brun
1/4 linguriţă de vanilie (opţional)

Instrucţiuni pentru BISCUIŢI CU OVĂZ :

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Căptuşim o tavă de copt cu hârtie pergament.
Amestecaţi făina, ovăzul, praful de copt şi sarea într-un castron. Puneţi deoparte.
Aşezaţi untul în vasul unui mixer cu stativ şi bateţi‑l până când este uşor şi pufos, aproximativ 3‑4 minute. Adăugaţi zahărul brun şi vanilia şi continuaţi s ă bateţi până se omogenizează, încă vreo 2 minute.
Ataşaţi la mixer paletă pentru frământat. Adăugaţi amestecul de făină în vasul de amestecare. Se amestecă cu viteză mică până când aluatul începe să se aglomereze şi majoritatea bucăţilor uscate sunt amestecate.
Puneţi aluatul pe o suprafaţă de lucru, formaţi un disc neted cu mâinile. Cu un sucitor, formaţi un dreptunghi de aproximativ 28 x 13 cm şi aproximativ 5 mm grosime.
Cu un cuţit ascuţit tăiaţi aluatul în 12 bucăţi egale. Cu ajutorul unei spatule mici ridicaţi fiecare biscuit de ovăz şi puneţi‑l pe foaia de copt pregătită.
Puneţi biscuiţii de ovăz în cuptor şi coaceţi timp de 13‑15 minute sau până când marginile sunt aurii. Puneţi tava pe un raft de răcire şi lăsaţi să se răcească complet.
Biscuiţii se servesc cu ceai, unt, brânză, fructe sau orice altceva vă place.


Toate Magazinele