Home
Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta:  EMPANADAS cu PUI

EMPANADAS cu PUI

Ingrediente pentru ALUATUL de EMPANADAS cu PUI:

2 ouă mari
1/3 cană de vin alb sec, răcit
1 1/2 linguriţe oţet alb
3 căni de făină
1 lingură zahăr granulat
1 linguriţă sare fină
12 linguri de unt nesărat, răcit şi tăiat în bucăţi mici
Instrucţiuni pentru ALUATUL de la EMPANADAS cu PUI:

Aşezaţi ouăle, vinul şi oţetul într‑un castron mediu şi bateţi pentru a sparge gălbenuşurile; puse deoparte.
Puneţi făina, zahărul şi sarea într‑un castron mare şi amestecaţi pentru a combina.
Adăugaţi unt şi, folosind un blender sau degetele, amestecaţi până când rămân bucăţi de unt de mărimea mazărei, aproximativ 2 minute.
Stropiţi amestecul de ouă peste amestecul de făină şi combinaţi cu o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc până când se încorporează toată făina din fundul vasului, dar aluatul nu a format o bilă solidă, aproximativ 2 minute.
Întoarceţi aluatul pe o suprafaţă de lucru şi formaţi 2 discuri rotunde. Înfăşuraţi fiecare disc în folie de plastic şi puneţi‑l la frigider , cel puţin 1 oră.

Ingrediente pentru UMPLUTURA de EMPANADAS cu PUI:

450 grame de copane de pui cu os, învelit în piele (aproximativ 3 copane)
1 lingură unt nesărat
1/2 ceapă galbenă medie, tocată mărunt
1/2 ardei gras roşu mediu, tocat mărunt
1 1/2 linguriţe oregano uscat
cartofi
3/4 linguriţă chimen măcinat
1/2 linguriţă fulgi de ardei roşu
3/4 linguriţă sare fină, condimente pentru condimentarea puiului
1/4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat, plus altele pentru condimentarea puiului
2 roşii, miez şi tocate mărunt
1/4 cană de vin alb uscat
2 linguri de măsline verzi tocate mărunt
2 linguri de coriandru tocat mărunt
1/2 linguriţă oţet alb
Pentru a asambla şi a servi:
Făină, pentru pudrat suprafaţa de lucru
1 ou mare
1 lingură apă
măsline, capere şi pătrunjel

Instrucţiuni pentru UMPLUTURA de la EMPANADAS cu PUI:

Aduceţi o cratiţă mare cu apă sărată la fiert la foc mediu spre mare. Adăugaţi cartofii şi gătiţi până se înmoaie, 5 până la 10 minute. Se scurge.
Încălziţi uleiul într‑o oală mare, cu fund gros, la foc mediu spre mare. Adăugaţi puiul şi un praf de sare şi gătiţi până se rumenesc, agitând ocazional pentru a vă asigura că se găteşte uniform, 4 până la 5 minute.
Adăugaţi ceapa, boiaua, chimenul şi îcă un praf de sare la puiul rumenit şi continuaţi să gătiţi până când ceapa devine translucidă şi aromată, timp de 3 până la 4 minute. Se adaugă usturoiul şi se fierbe 1 minut.
Adăugaţi vinul, răzuiţi fundul tigaii cu o lingură de lemn pentru a elibera bucăţile rumenite şi gătiţi până când vinul se reduce la jumătate. Se amestecă cartofii fierţi şi bulionul de pui şi se fierbe încă 15 minute.
Scoateţi‑l de pe foc şi amestecaţi măslinele, caperele şu pătrunjelul. Se transferă într‑un castron mare şi se pune la frigider , cel puţin 1 oră.
Pentru a termina:
Fainaţi uşor o suprafaţa de lucru mare şi curaţaţi şi un sucitor. Rulaţi aluatul la o grosime de aproximativ 3-4 milimetri. Folosind o matriţa rotunda de 100 mm , taiaţi cercurile din aluat.
Adunaţi resturile de aluat şi formaţi din nou o bilă. Întindeţi aluatul şi taiaţi mai multe cercuri. (Daca aluatul se întoarce înapoi şi este greu de întins, lasaţi‑l să se odihnească înainte de a rula din nou.) Faceţi aproximativ 16 cercuri de aluat.
Captuşiţi 2 foi de copt cu hârtie pergament. Bateţi cele 2 oua într‑un castron mic până se rupe.
Luaţi 1 dintre cercurile taiate şi plasaţi 2 linguri de umplutura din umplutură în centru. Periaţi marginile empanadei cu oul batut. Îndoiţi cercul în jumătate pentru a forma o jumătate de luna şi sigilaţi marginile împreună cu o furculiţă sau ciupiţi cu degetele. (Aveţi grija când sigilaţi pentru a stoarce orice buzunare de aer.)
Aşezaţi pe foaia de copt. Repetaţi cu cercurile de aluat ramase, distanţând empanadele formate la cââiva centimetri distanâa.
Răciţi empanadele formate timp de 20 de minute înainte de coacere. Între timp, aranjaţi 2 rafturi pentru a împarţi cuptorul în treimi şi încălziţi la 190 grade Celsius.
Aşezaţi ambele foi la cuptor şi coaceţi timp de 10 minute. Rotiţi foile din faţa în spate şi de sus în jos şi continuaţi să coaceţi până când empanadele sunt aurii, cu înca 10 minute mai mult. Se lasă să se răcească câteva minute înainte de servire.


Toate Magazinele