Home




Categoria:


GARNITURI

reteta:  FICAT DE MIEL PRAJIT

FICAT PRĂJIT

Ingrediente pentru FICAT DE MIEL PRĂJIT :

1 kilogram ficat de miel
1 linguriţă de chimen
1 linguriţă boia
1 linguriţă de sare sau după gust
1/4 linguriţă piper negru măcinat
1/8 linguriţă piper Cayenne
1 lingura ulei vegetal
2 linguriţe de oţet (sau suc de lămâie)
2 cepe mari (feliate subţire)
3 linguri ulei de măsline
sare şi piper după gust
Opţional: făină
2 linguri unt
1 lingură de pătrunjel tocat

Instrucţiuni pentru FICAT DE MIEL PRĂJIT :

Curăţaţi ficatul. Feliaţi ficatul în cotlete subţiri.
Într‑un castron mare, amestecaţi ficatul cu condimentele, oţetul şi uleiul şi lăsaţi să se marineze timp de 30 de minute, până la două ore.
Într‑o tigaie mare, încălziţi uleiul de măsline la foc mediu.
Adăugaţi ceapa feliată, condimentaţi cu sare şi piper şi amestecaţi.
Se prăjeşte aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, până când ceapa este uşor colorată şi fragedă. Împingeţi ceapa în părţile laterale ale cratiţei.
Opţional treceţi ficatul uşor prin făină. Adăugaţi ficatul în tigaie şi prăjiţi‑l timp de 3 până la 4 minute de fiecare parte sau până când este gătit (amestecând ceapa ocazional).
Adăugaţi untul în tigaie şi învârtiţi tigaia pentru a topi untul şi combinaţi‑l cu sucurile pentru a forma un sos.
Serviţi ficatul şi ceapa imediat cu sosul turnat deasupra. Se ornează cu pătrunjel tocat sau coriandru.


Toate Magazinele