Home
Categoria:


RETETE FOCACCIA

reteta:FOCACCIA

FOCACCIA

Ingrediente pentru BLATUL pentru FOCACCIA :

3 grame de drojdie sau drojdie uscată activă (1 linguriţă)
200 grame apă
300 de grame de făină
6 grame sare
3 linguri de ulei de măsline

Instrucţiuni pentru BLATUL pentru FOCACCIA
Cum se face aluatul de FOCACCIA :
Într‑o ceaşcă mică, dizolvaţi drojdia în apă şi amestecaţi (amestecul ar trebui să înceapă să facă bule şi să dezvolte o aromă de drojdie).
Într‑un bol mare, adăugaţi făină şi sare. Se toarnă amestecul de drojdie şi se amestecă cu o spatulă de silicon până se combină complet, răzuind părţile laterale ale castronului (nu ar trebui să existe particule uscate de făină vizibile).
Frământaţi aluatul timp de 5 minute până se transformă într‑o bilă de aluat netedă. Adăugaţi şi întindeţi o lingură de ulei peste bila de aluat. Acest lucru ajută la prevenirea uscării aluatului.
Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi lăsaţi‑l să stea la temperatura camerei timp de 2 ore (sau în frigider peste noapte) până când aluatul se dublează. Glutenul din aluat se va desface complet pe o perioadă lungă de fermentare, ceea ce face ca aluatul să se întindă cu uşurinţă.

Răspândiţi 2 linguri de ulei de măsline în mod uniform pe un sfert de tavă. Transferaţi aluatul în tavă şi întindeţi‑l uşor în toate colţurile. Uleiul nu numai că face aluatul să se răspândească uşor şi îl împiedică să se lipească de tigaie, dar creează şi o crustă crocantă maro când este coaptă.
Acoperiţi tigaia cu folie de plastic şi lăsaţi aluatul să crească timp de 1 oră până când aluatul de pizza se ridică aproape până la marginea tăvii, cu grosimea de aproximativ 2,5 cm.


PREPARARE FINALA pentru FOCACCIA :

Preîncălziţi cuptorul la 230 grade Celsius.
Când aluatul este gata, întindeţi deasupra toppingul dorit ( de exemplu oregano si busuioc uscat)
Coaceţi timp de 20 până la 25 de minute sau până când blatul devine maro auriu.
Lăsaţi să se răcească timp de 5 minute înainte de a o felia.


Toate Magazinele