Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta: FRIPTURA DE CURCAN LA CUPTOR

FRIPTURĂ DE CURCAN LA CUPTOR

Ingrediente pentru FRIPTURĂ DE CURCAN LA CUPTOR:

pulpe de curcan sau piept de curcan
200 ml ulei
1 pahar vin alb sec
sare
piper
foi de dafin
3 căpăţâni usturoi
cimbru
oregano
1/2 linguriţă boia de ardei dulce
1 legatură pătrunjel verde
250 ml apă
folie de staniol

Instrucţiuni pentru FRIPTURĂ DE CURCAN LA CUPTOR :

Pulpa de curcan se pârleşte la flacăra aragazului, se spală şi se dezosează.
Porţionam carnea de curcan astfel încât să încapă în tavă.
Aşezăm în tavă friptura de curcan, presărăm condimentele şi boia de ardei dulce, punem şi uleiul, vinul şi foile de dafin, acoperim cu folie de staniol şi coacem la cuptor cu focul tare la 250 grade primele zece minute şi 40 minute la 180 grade Celsius.
Întoarcem carnea de pe o parte pe alta şi mai coacem 30 minute la 180 grade Celsius.
Scoatem folia de staniol şi coacem încă 30 minute la 180 grade Celsius până se rumeneşte.
Turnăm sosul de usturoi şi pătrunjel şi mai dăm la cuptor pentru 10 minute.
Se serveşte caldă cu o garnitură de cartofi noi prăjiţi şi castraveţi muraţi.


Toate Magazinele