Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : FURSECURI CU DULCE DE LECHE

FURSECURI CU DULCE DE LECHE

Ingrediente pentru FURSECURI CU DULCE DE LECHE :

1 cană de unt, înmuiat
1 cană zahăr
1 ou mare
1/2 linguriţă sare
1 1/2 linguriţe extract de vanilie
3 căni de făină
Dulce de Leche ( aveti reţeta mai jos)

Instrucţiuni pentru FURSECURI CU DULCE DE LECHE :

Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius şi tapetati 2 tăvi de copt cu hârtie de copt.
Mixaţi untul şi zahărul până devin pufoase folosind paleta montată la mixer.
Adăugaţi oul, sarea şi extractul de vanilie şi amestecaţi până se omogenizează bine. Cu mixerul la viteza scăzută, adăugaţi făina şi amestecaţi până când se omogenizează bine.
Transferaţi aluatul pe suprafaţa de lucru şi împărţiţi‑l în 4 porţiuni egale. Formaţi‑le pe fiecare într‑o formă de disc şi acoperiţi‑le cu folie alimentară.
Se pune la frigider la rece pentru 5 minute.
Rulaţi fiecare disc la grosimea dorită. Folositi 2 frigarui de lemn ca ghid şi rulati aluatul între frigărui cu un sucitor pentru a avea toate toate aceeaşi înălţime.
Utilizaţi forma de taiere pentru a tăia fursecurile şi transferaţi‑le cu atenţie pe foi de copt.
Se coace la cuptor aproximativ 12 minute sau până când mijlocul prăjiturilor nu mai pare "umed" şi fundul începe să se rumenească uşor.
Răciţi fursecurile pe un raft de răcire.
Dupa răcire, puneţi o lingură de dulce de leche pe o prăjitură şi aşezaţi alta deasupra, apăsând uşor în jos.

reteta : DULCE DE LECHE- CARAMEL

DULCE DE LECHE‑CARAMEL

Ingrediente pentru DULCE DE LECHE‑CARAMEL :

396 grame lapte condensat îndulcit (o cutie)
8 căni de apă pentru baie de apă, în funcţie de dimensiunea tăvii

Instrucţiuni pentru DULCE DE LECHE‑CARAMEL :

Se toarnă laptele condensat într‑un vas de sticlă termorezistentă . Aşezaţi vasul de sticlă termorezistentă într‑o tava mare care încape în cuptor şi adăugaţi suficientă apă în tavă , astfel încât nivelul apei să fie mai mare decât laptele condensat (ca la bain‑marie). Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 2 ore la 220 de grade Celsius.
După 2 ore verificaţi ,şi, dacă DULCE DE LECHE nu este suficient de caramelizată, adăugaţi încă 30 de minute, apoi verificaţi din nou şi adăugaţi alte 30 de minute dacă trebuie.
Când se atinge culoarea şi consistenta dorită, scoateţi din cuptor şi bateţi DULCE DE LECHE pentru a îndepărta orice bucăţi (poate părea cu multe bucăţi la început, continuaţi să bateţi!).
Se lasă să se răcească complet.


Toate Magazinele