Home




Categoria:


REŢETE DE POST

 HACHIS PARMENTIER (MUSACA CU PIURE SI CARNE TOCATA)

HACHIS PARMENTIER (MUSACA CU PIURE ŞI CARNE TOCATĂ)

Ingrediente pentru HACHIS PARMENTIER (MUSACA CU PIURE ŞI CARNE TOCATĂ) :

500 grame carne de vită măcinată
1 ceapă mare
1 morcov mare
1 căţel de usturoi mediu
condimente
cimbru
1 supă de vită
1 buchet de pătrunjel
1 kg de cartofi
20 ml de lapte
50 grame unt
ulei de măsline
1 gălbenuş mic de ou
35 grame parmezan ras

Instrucţiuni pentru HACHIS PARMENTIER (MUSACA CU PIURE ŞI CARNE TOCATĂ) :

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cartofii în cuburi.
Gătiţi cartofii in apa clocotită 30 min.
Scurgeţi , apoi zdrobiţi cu lapte, gălbenuş de ou şi unt până se obţine un piure.
Spălaţi şi curăţaţi morcovii şi ceapa. Tăiaţi în bucăţi mici. Rumeniţi într‑o tigaie cu puţin ulei de măsline timp de 5 min.
Adăugaţi căţelul de usturoi zdrobit, carnea de vită şi continuaţi să gătiţi timp de 15 minute.
Tăiaţi pătrunjelul şi adăugaţi‑l la amestec cu supa de vită, condimente şi cimbru.
Într‑un vas de copt mare, ungeţi cu ulei de măsline, puneţi un strat de piure, acoperiţi cu un strat gros de carne, apoi acoperiţi cu piure.
Se presară parmezan.
Preîncălziţi cuptorul în modul fără ventilaţie la 180 grade Celsius.
Se coace şi se rumeneşte 30 min.
Se serveşte fierbinte.


Toate Magazinele