Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : INGHETATA CU DULCE DE LECHE

ÎNGHEŢATĂ CU DULCE DE LECHE

Ingrediente pentru ÎNGHEŢATĂ CU DULCE DE LECHE :

400 grame dulce de leche răcită sau la temperatura camerei (aveţi reţeta mai jos)
2 căni smântână pentru frişca, rece
1 linguriţă esenţa de vanilie
1 lingură de unt

Instrucţiuni pentru ÎNGHEŢATĂ CU DULCE DE LECHE :

Smântâna dulce pentru frişcă o batem cu mixerul până incepe să se întărească.
Într‑un castron mediu, combinaţi dulce de leche şi 1/4 cana de smântână de frişca şi bateţi până se omogenizează.
Într‑un castron mare, combinaţi restul de smântână de frişcă şi extractul de vanilie.
Folosind un mixer electric portabil, bateţi smântâna de frişcă, începând de la scăzut, lucrând până la mare, până când se formează vârfuri rigide .
Folosiţi o spatulă de cauciuc pentru a amesteca 3/4 din dulce de leche (rezervaţi 1/4 pentru a amesteca la sfârşit), având grijă să nu "dezumflaţi" prea mult frişca. Scoateţi jumătate din amestecul de frişcă într‑un vas sau într‑un recipient pentru congelator.
Puneţi jumătate din dulce de leche rezervat deasupra şi folosiţi un cuţit pentru a învârti amestecul în cremă.
Adăugati frisca rămasă şi repetaţi cu dulce de leche rămas. Acoperiţi vasul cu folie sau capac şi congelaţi până la solid, cel puţin 6 ore, de preferinţă peste noapte.

reteta : DULCE DE LECHE- CARAMEL

DULCE DE LECHE‑CARAMEL

Ingrediente pentru DULCE DE LECHE‑CARAMEL :

396 grame lapte condensat îndulcit (o cutie)
8 căni de apă pentru baie de apă, în funcţie de dimensiunea tăvii

Instrucţiuni pentru DULCE DE LECHE‑CARAMEL :

Se toarnă laptele condensat într‑un vas de sticlă termorezistentă . Aşezaţi vasul de sticlă termorezistentă într‑o tava mare care încape în cuptor şi adăugaţi suficientă apă în tavă , astfel încât nivelul apei să fie mai mare decât laptele condensat (ca la bain‑marie). Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 2 ore la 220 de grade Celsius.
După 2 ore verificaţi ,şi, dacă DULCE DE LECHE nu este suficient de caramelizată, adăugaţi încă 30 de minute, apoi verificaţi din nou şi adăugaţi alte 30 de minute dacă trebuie.
Când se atinge culoarea şi consistenta dorită, scoateţi din cuptor şi bateţi DULCE DE LECHE pentru a îndepărta orice bucăţi (poate părea cu multe bucăţi la început, continuaţi să bateţi!).
Se lasă să se răcească complet.


Toate Magazinele