Home




Categoria:


MANCARURI CU CARNE

reteta:LIMBA CU MASLINE

LIMBĂ CU MĂSLINE

Ingrediente pentru LIMBĂ CU MĂSLINE :


1 kg. limbă de viţel sau de porc
150 grame de măsline
3 litri de apă
1 morcov
4‑5 cepe
2‑3 roşii
100 grame de arpagic
1 pătrunjel
mărar
1 pahar de vin alb sec
1 pahar de ulei vegetal
2 linguri de făină
suc de lămaie
piper
foi de dafin

Instrucţiuni pentru LIMBĂ CU MĂSLINE :

Limba se spală în câteva ape , se scoate gâtlejul ( dacă are) şi se ţine în apă rece cel puţin 1 oră. Apoi se aşează într‑o cratiţă, se toarnă apă caldă şi se pune pe foc.
Se ia spuma care se formează.
Se fierbe 3 ore.
Se scoate limba (fierbinte) şi i se curătă pieliţa începând din vârf.
Se taie în felii şi şi se pune pe platou.
Se taie ceapa şi arpagicul şi se prăjesc în ulei vegetal .
Se taie 2‑3 roşii tăiate felii şi se prăjesc în ulei vegetal apoi se strecoară şi se pun peste limbă.
Se adaugă vinul, sucul de lămâie ,făina şi puţină zeamă în care a fiert limba şi se fierbe înăbuşit până scade.
Se strecoară prin sită şi se pune in platoul cu feliile de limbă. Se pun şi măslinele pe platou.


Toate Magazinele