Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE si SALATE

reteta: MAMALIGA PRIPITA

MAMALIGĂ PRIPITĂ (Romanian Recipe)-similar to polenta

Ingrediente pentru MAMALIGĂ PRIPITĂ (Romanian Recipe) :

250 g mălai de porumb
1 litru de apă
1 lingurită de sare

Instrucţiuni pentru MAMALIGĂ PRIPITĂ (Romanian Recipe) :

Într‑un ceaun de 3 litri puneţi apă la fiert împreună cu sarea.
Se amestecă cu lingura de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe
Mămăliga trebuie amestecată în continuu pe durata preparării, aproximativ 10‑12 minute.
Atenţie: când mămăliga începe să clocotească poate împroşca provocând arsuri.
Când mămăliga este fiartă se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să aburească câteva minute.
Apoi se pune iar la foc mic spre mediu, 1 minut, pană auziţi cum răbufneşte.
Se stinge focul, se înlocuieşte capacul cu un platou de lemn şi se răstoarnă rapid mămaliga pe platoul de lemn.
Dacă pe fundul oalei este un strat continuu şi subţire de mămăliga înseamnă că mămaligă este reuşită.
Se taie bucăţi cu o aţă subţire dar rezistentă ( de lungime: 500 mm) care se introduce sub mămăligă şi se trage, în sus, de ambele capete încrucişat.
Se poate servi cu lapte, unt, smântână, carne, ou ,tocăniţe, papricaşuri, mâncaruri de ciuperci.


Toate Magazinele