Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE şi SALATE

reteta:  MANCARE DE SPANAC

MÂNCARE DE SPANAC

Ingrediente pentru MÂNCARE DE SPANAC :

1 kg spanac
o ceapă medie
un praf de sare
3 cuburi de unt
o lingură de ulei de măsline
100 de ml de vin alb, sec
2 linguri de făină
300 de ml de lapte
200 de ml de smântână
sare
piper
nucşoară, opţional
cimbru verde, opţional
boia, opţional

Instrucţiuni pentru MÂNCARE DE SPANAC :

Curăţăm spanacul de frunzele stricate şi de codiţele prea groase ,îl spălam şi îl opărim 3‑5 minute. Apoi îl punem în apa cu gheaţă unde îl mai lăsăm 2 minute. Scoatem spanacul din apa cu gheaţă.
Tocăm ceapa cât mai mărunt şi o punem în cratiţă, pe foc mic, 6‑7 minute .
Adăugam sare şi după câteva minute adăugăm un cub de unt şi uleiul şi lăsăm să se topească.
Adăugam vinul şi continuăm să fierbem.
Micşorăm focul şi adăugam două cuburi de unt apoi făina şi amestecăm bine.
După ce obţinem un rântaş adăugăm, treptat, laptele amestecând.
Apoi adăugăm şi smântâna.
Spanacul fiert se scurge de zeamă, se stoarce puţin şi se mărunţeşte, după care se adaugă peste ciulama.
Se lasă să mai fiarbă încă cinci minute.


Toate Magazinele