Home




Categoria:


REŢETE DE POST

 MUSACA DE POST ( MOUSSAKA)

MUSACA DE POST

Ingrediente pentru MUSACA DE POST :

8-9 cartofi medii
ulei vegetal pentru prăjirea cartofilor
100 grame soia granule
450 de grame de roşii tăiate cubuleţe sau pastă de roşii
1 ceapă medie tocată mărunt
1 linguriţă boia
1 linguriţă sare
1 linguriţă de piper măcinat
pătrunjel tocat
1 cană de cascaval mărunţit
1 cană smântână
2 ouă
1 linguriţă unt
1 lingură de făină sau pesmet pentru a tapeta fundul tăvii de copt

Instrucţiuni pentru MUSACA DE POST :

Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius.
Spălaţi foarte bine cartofii, tăiaţi‑i în rondele de grosime 6‑8 mm şi prăjiţi‑i.
În timp ce cartofii prăjiţi se răcesc soia granule se pune la hidratat în apă pentru jumătate de oră.
Adăugaţi ceapa tocată, sarea, piperul şi boiaua, amestecaţi bine.
Adăugaţi roşiile zdrobite sau cubuleţe sau sosul de roşii.
Se amestecă bine şi se fierbe la foc mediu câteva minute până când lichidul se reduce şi se formează sosul.
Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă.
Separat, bateţi ouăle şi amestecaţi‑le cu smântână şi caşcavalul mărunţit .
Tapetaţi cu unt şi făină sau pesmet o tavă de copt.
Aşezaţi felii de cartofi pe fundul cratiţei. Adăugaţi un strat de soia granule.
Adăugaţi încă un strat de cartofi apoi un alt strat de soia granule repetaţi.
Ultimul strat ar trebui să fie de cartofi.
Bateţi ouăle, amestecaţi‑le cu smântână şi caşcaval. Adăugaţi un pic de sare după gust. Se toarnă acest amestec peste ultimul strat de cartofi.
Coaceţi la cuptor la 175 grade Celsius timp de aproximativ o oră.
Serviţi cald acoperit cu smântână (smântâna este opţională).


Toate Magazinele