Home




Categoria:


MANCARURI CU PESTE

reteta: PESTE IN ALUAT CU BERE

PEŞTE ÎN ALUAT CU BERE

Ingrediente pentru PEŞTE ÎN ALUAT CU BERE :

1 kg de file de peşte
ulei vegetal (pentru prăjit)

Ingrediente pentru ALUAT pentru PEŞTE ÎN ALUAT CU BERE :

2 căni de făină
1/3 cană amidon de porumb
2 linguriţe sare
1 linguriţă boia
1 lingură praf de copt
1 bere de 330 ml

Instrucţiuni pentru PEŞTE ÎN ALUAT CU BERE :

Se amestecă ingredientele uscate într-un castron. Se adaugă bere şi se amestecă. Amestecul ar trebui să fie ca un aluat de clătite.
Adăugaţi 3‑4 cm. ulei în tigaie. Încălziţi uleiul la 190 de grade Celsius.
Uscaţi fileurile de peşte cu un prosop de hârtie.
Scufundaţi peştele, pe rând, în aluat de bere.
Peştele se pune în uleiul încălzit. Gătiţi 3‑4 bucăţi odată, astfel încât tava să nu fie aglomerată.
Gătiţi 2‑3 minute pe fiecare parte.
Aşezaţi peştele gătit pe o tavă de copt sau grătar tapetat cu o foaie de copt.
Aşezaţi peştele gătit într‑un cuptor preîncălzit la 121 de grade Celsius , pentru a‑l menţine cald în timp ce gătiţi peştele rămas ( astfel toate bucătile de peşte vor fi calde atunci când le serviţi invitaţilor).


Toate Magazinele