Home
Categoria:


RETETE PIZZA

reteta: PIZZA PROSCIUTTO

PIZZA PROSCIUTTO

Ingrediente pentru TOPPING la PIZZA PROSCIUTTO:

50 grame Mozzarella (tăiată cuburi)
50 grame Suc de roşii
80 grame Şunca
condimente
oregano

Instrucţiuni pentru TOPPING la PIZZA PROSCIUTTO :

Ingredientele pentru TOPPING la PIZZA PROSCIUTTO se presară uniform şi intercalat pe blatul de pizza

Ingrediente pentru BLATUL DE PIZZA :

1,25 căni de apă caldă 40-45 grade Celsius
0,5 linguriţe drojdie uscata activă
1 linguriţă miere
0,5 linguri de sare de mare fină
3,33 cani de făină (masurata corect)

Instrucţiuni pentru BLATUL DE PIZZA
Cum se face aluatul de pizza: Într‑un castron mic, amestecaţi împreună apă, miere şi sare, apoi presăra?i blatul cu 1/2 linguriţă de drojdie şi lăsaţi să stea 5 minute, apoi amestecaţi.
Măsuraţi 3 1/3 căni de făină într‑un castron mare de amestecare şi faceţi o fântâna în centru. Se toarnă amestecul de drojdie în centru, apoi se amestecă cu o spatulă fermă, până când aluatul se uneşte. Frământaţi manual 2 minute (aluatul va fi lipicios). Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi lăsaţi să crească la temperatura camerei 4-5 ore sau până la dublarea dimensiunii.
Transferaţi aluatul pe o suprafaţă făinoasă, întoarceţi‑l uşor în făină, astfel încât să nu fie lipicios, apoi împărţiţi‑l în jumătate. Îndoiţi fiecare bucată de aluat în jumătate de 8 ori, trăgând uşor părţile deasupra centrului ca şi cum aţi închide o carte, întorcând aluatul de fiecare dată şi repetân de 8 ori. Formaţi o minge în mâini şi transferaţi fiecare bucată de aluat într‑un vas uşor uns, cu îmbinarea, în jos, acoperiţi şi puneţi la frigider peste noapte (18 ore) sau până la o săptămână.

Cum să formaţi o crustă de pizza:
PREPARARE: Scoateţi aluatul cu 1 oră înainte de utilizare pentru a‑l lăsa să se relaxeze şi să ajungă la temperatura camerei. Înainte de a forma crusta de pizza, preîncălziţi complet cuptorul, astfel încât pizza să poată fi coaptă imediat. Aşezaţi o piatră de pizza sau o foaie de copt inversată pe grătarul cuptorului şi preîncălziţi la 285 grade Celsius. De asemenea, presăraţi uşor faina şi preparaţi toppingurile.
Când aluatul este aproximativ la temperatura camerei şi cuptorul este preîncălzit, transferaţi 1 bucata de aluat pe o suprafaţa fainoasa, transformându‑l pentru a acoperi uşor făina. Bateţi uşor centrul aluatului cu vârfurile degetelor. NU scoateţi bulele formate.
Ridicaţi aluatul peste ambele articulaţii şi rotiţi articulaţiile sub centrul aluatului, lucrând spre exterior în timp ce rotiţi aluatul de‑a lungul articulaţiilor şi lăsând o crustă mai groasă la margine.
Continuaţi să lucraţi aluatul până când se formează o pizza cu un diametru de 25 centimetri aproximativ. Se va micşora uşor, aşa că faceţi‑l puţin mai mare decât credeţi. Aşezaţi aluatul pe un pergament (foaie de copt) uşor presărată cu faină. Mişcaţi pergamentul (foaia de copt) pentru a vă asigura că pizza alunecă peste ea şi nu se lipeşte.
Se întinde pe sosul de pizza dorit şi toppingul. Încă o dată mişcaţi pergamentul (foaia de copt) pentru a vă asigura că pizza alunecă peste ea şi nu se lipeşte. Glisaţi pizza pe piatra de pizza preîncalzită şi coaceţi la 285 grade Celsius timp de 8-10 minute sau până când crusta devine aurie şi unele dintre bulele mai mari de pe crustă sunt uşor arse pentru a asigura o crustă crocantă.

Ingrediente pentru SOSUL DE PIZZA :

1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 linguriţe usturoi tocat
3 linguri de pastă de roşii
1 conserva (425 grame ) roşii zdrobite sau roşii proaspete
2 linguri de busuioc proaspăt tocat (sau 1 linguriţă uscată)
1 1/2 linguriţă de oregano uscat (sau 1 1/2 linguriţă tocat proaspăt)
Sare şi piper negru proaspăt măcinat

Instrucţiuni pentru SOSUL DE PIZZA

Încălziţi uleiul de măsline într‑o cratiţă medie la foc mediu.
Se adaugă usturoi şi se sotează 10 secunde, apoi se adaugă pastă de roşii şi se amestecă usturoiul.
Gătiţi şi amestecaţi timp de 1 minut, întinzând pasta de‑a lungul fundului tigaii şi amestecând în timp ce gătiţi.
Scoateţi‑l de pe foc, amestecaţi roşiile zdrobite, oregano‑ul, busuiocul proaspăt şi condimentaţi cu sare şi piper dupa gust.
Se întinde peste aluatul de pizza sau se păstrează la frigider până la 5 zile sau se congeleaza până la 3 luni


Toate Magazinele