Home




Categoria:


APERITIVE, SNACKS ŞI APPETIZERS

reteta: PORUMB FIERT PE STIULETE

PORUMB FIERT PE ŞTIULETE

Ingrediente pentru PORUMB FIERT PE ŞTIULETE :

porumb tanăr sau porumb dulce ( trebuie să aibă bobul moale şi când se presează cu unghia trebuie să se spargă şi să iasă un lichid ca laptele)
sare
unt

Instrucţiuni pentru PORUMB FIERT PE ŞTIULETE :

Se curătă ştiuleţii de porumb de pănuşi (de foi) şi de mătase.
Alegeţi o cratiţă înaltă în care să încapă ştiuleţii.
Se pun pe fundul cratiţei pănuşi şi puţină mătase de porumb apoi se asază deasupra porumbul.
Se completează cu apă doar cât să‑i acopere şi deasupra se pune o farfurie ( ca greutate, ca să nu se ridice porumbul în sus).
Se fierb la foc mediu, acoperiţi cu capac, timp de 10‑30 minute în funcţie de tipul de porumb.
Când sunt gata se scot din apă, se presară sare şi unt pe ei şi se servesc calzi ( dar şi reci).


Toate Magazinele