Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : PRAJITURA FURNICUTA

PRĂJITURA FURNICUŢA

Ingrediente pentru BLAT CU NUCĂ pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

3 albuşuri de ou
90 grame zahăr tos
60 grame nuci măcinate
40 grame de făină

Instrucţiuni pentru BLAT CU NUCĂ pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

Făina şi nuca măcinată se amestecă cu o lingură.
Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare.
Se adaugă încet zahărul şi se bate până se obţine o bezea.
Se adaugă amestecul de nucă şi făină şi se încorporează cu o spatulă amestecând uşor de jos în sus.
Se pune compoziţia într‑o tavă de copt, se nivelează şi se coace 15‑20 de minute.
Când este gata se desprind marginile blatului de pereţii tăvii cu un cuţit.
Se rastoarnă şi se lasă la răcit.

Ingrediente pentru BLAT CU MAC pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

4 albuşuri de ou
120 grame zahăr tos
50 grame seminţe de mac
40 grame de făină

Instrucţiuni pentru BLAT CU MAC pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

Făina şi macul se amestecă cu o lingură.
Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare.
Se adaugă încet zahărul şi se bate până se obţine o bezea.
Se adaugă amestecul de mac şi făină şi se încorporează cu o spatulă amestecând uşor de jos în sus.
Se pune compoziţia într‑o tavă de copt, se nivelează şi se coace 15‑20 de minute.
Când este gata se desprind marginile blatului de pereţii tăvii cu un cuţit.
Se rastoarnă şi se lasă la răcit.

Ingrediente pentru CREMA DE LĂMÂIE pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

7 gălbenuşuri
150 grame de zahăr
200 grame de unt 82% grăsime la temperatura camerei
sucul şi coaja de la o lămaie mare
1/2 linguriţe extract de vanilie sau estenţă

Instrucţiuni pentru CREMA DE LĂMÂIE pentru PRĂJITURA FURNICUŢA :

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul.
Se adaugă sucul de lămaie ,coaja de lămaie şi vanilia şi se amestecă cu telul.
Amestecul se fierbe la bain‑marie amestecând continuu până se îngroaşă.
Se ia de pe foc, se pune într‑un bol, se acoperă cu folie alimentară direct peste cremă şi se lasă să se răcească la temeratura camerei.
Untul se freacă spumă, se adaugă încet crema de lămâie şi se omogenizează.

Instrucţiuni pentru ASAMBLAREA PRĂJITURII FURNICUŢA :

Vă trebuie 2 foi de napolitană de 18,5x27 cm.
Se aşează la bază o foaie de napolitană peste care se întinde 1/3 din crema de lămâie.
Se pune deasupra blatul cu mac şi se presează ca să adere la cremă.
Se întinde peste blatul cu mac 1/3 din crema de lămâie.
Se pune deasupra blatul cu nucă, se întinde restul de cremă şi se pune a doua foaie de napolitană.
Deasupra se pun greutăţi şi se pune la frigider până a doua zi.


Toate Magazinele