Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : PRAJITURA KRANTZ

PRĂJITURĂ KRANTZ

Ingrediente pentru FOI (BLAT) pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

10 albuşuri
250 grame zahăr
300 grame nuci măcinate
125 grame (1 cană) făină
sare

Instrucţiuni pentru FOI (BLAT) pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

Aşezaţi albuşurile într‑un castron mare. Adăugaţi un vârf de sare şi amestecaţi până devine pufos.
Adăugaţi zahărul treptat şi continuaţi să amestecaţi până când se formează vârfuri tari şi zahărul este complet dizolvat.
Adăugaţi nucile măcinate şi încorporaţi cu o spatulă.
Se adaugă făina şi se încorporează cu o spatulă.
Împărţiţi aluatul în 3 boluri, pentru 3 foi.
Se toarnă aluatul din 1 castron într‑o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament şi se întinde uniform cu o spatulă.
Introduceţi tavă de copt în cuptorul preîncălzit şi coaceţi la 180 grade Celsius timp de aproximativ 15 minute sau până când marginile se rumenesc.
Repetaţi cu restul de 2 boluri de aluat.
Lăsaţi să se răcească.

Ingrediente pentru UMPLUTURĂ (CREMĂ) pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

5 gălbenuşuri de ou ( rămase de la blat)
150 grame (1 1/4 cană) zahăr
300 grame unt (82% grăsime)
aroma de vanilie

Instrucţiuni pentru UMPLUTURĂ (CREMĂ) pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

Trebuie să găteşti crema folosind metoda bain‑marie. Alege un vas mare rezistent la căldură pentru a umple cu apă şi unul mai mic care se potriveşte în vasul mai mare. Ar trebui să existe aproximativ 2 cm de spaţiu între apă şi fundul vasului mai mic.
Se toarnă apă în oala mai mare, se pune la foc mediu şi se fierbe.
Între timp, puneţi gălbenuşurile şi zahărul în oala mai mică. Se amestecă.
Aşezaţi această oală deasupra celei mai mari cu apă care fierbe. Reduceţi căldura şi gătiţi, amestecând continuu, până se îngroaşă şi devine lucioasă (ca o glazură).
Se ia de pe foc, se adaugă aroma de vanilie, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să se răcească.

Ingrediente pentru KRANTZ pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

100 grame (1/2 cană) zahăr
100 grame nuci (bucăţi)

Instrucţiuni pentru KRANTZ pentru PRĂJITURĂ KRANTZ :

Folosiţi o tigaie pentru a încălzi zahărul la foc mediu. Se amestecă constant. Gătiţi până când zahărul se topeşte complet.
Adăugaţi nucile şi amestecaţi pentru a încorpora. Transferaţi nucile caramelizate pe hârtie pergament şi lăsaţi să se răcească complet.
Folosiţi un sucitor pentru a sparge nucile caramelizate.

Instrucţiuni pentru ASAMBLAREA PRĂJITURII KRANTZ :
Combinaţi crema cu untul moale. Se amestecă până se încorporează bine. Împărţiţi crema în 3 părţi: 2 părţi mai mari şi 1 parte mai mică pentru topping.
Aşezaţi 1 foaie de tort pe o tavă şi întindeţi uniform primul strat de cremă.
Peste cremă aşezaţi a doua foaie şi al doilea strat de cremă.
Aşezaţi a 3‑a foaie şi al 3‑lea strat sau cremă.
Presăraţi cu Krantz.


Toate Magazinele