Home




Categoria:


DULCIURI

reteta: RULADA CU MAC

RULADĂ CU MAC

Ingrediente pentru RULADĂ CU MAC :

1 kg. de făină
2 pahare de lapte
2 ouă
1 pahar de zahăr
100-150 grame de unt sau margarină
3/4 lingurite de sare
30 de grame de drojdie

Pentru umplutura de mac:
400 grame de mac
1 pahar de zahăr sau miere
migdale tocate (optional)

Instrucţiuni pentru RULADĂ CU MAC :

Se desface drojdia în lapte cald.
Se adaugă jumătate din făină şi se face plămadeala.
Când aceasta a crescut până şi‑a dublat volumul, se pun sarea şi gălbenuşurile frecate în zahăr, se amestecă , se toarnă restul de făină şi se frământă aluatul.
Se adaugă apoi unt topit sau margarină şi se frământă aluatul până se desprinde de pereţii vasului.
Aluatul se adună, se presară făină, se acoperă şi se lasă la loc cald să crească.
Se toarnă macul în apa clocotită, se lasă să dea un clocot, se scurge printr‑o sită deasă, se amestecă cu zahăr sau miere şi se da de 2‑3 ori prin maşina de tocat sau folosind un mini‑tocător electric.
Apoi se amestecă macul cu ouă crude.
Se întinde aluatul la grosime de 5 milimetri.
Se pune deasupra macul şi se răsuceşte ca un sul ( ca o ruladă).
Se aşează într‑o tavă unsă cu puţin unt, cu marginea în jos.
Se mai lasă puţin să crească, se unge cu ou, se găureşte în mai multe locuri cu furculiţa.
Se pune la cuptor pentru 25‑30 minute.


Toate Magazinele