Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE si SALATE

reteta: SALATA CAESAR

SALATA CAESAR

Ingrediente pentru SALATA CAESAR:

Salata verde şi/sau salata iceberg
150 grame Slănină crocantă
2-3 felii de pâine albă pentru crutoane sau crutoane cu usturoi
Usturoi tăiat in jumatăte pentru a freca pâinea
Sos (Dressing) pentru salată Caesar ( aveţi mai jos reţeta pentru Sos/Dressing Caesar)
1 lingură ulei de măsline pentru crutoane
1/4 linguriţă sare pentru crutoane
Parmezan
Ou fiert
500 grame Carne file de piept de pui (2 bucaţi), dacă doriţi să faceţi un fel de mâncare separat, plus 1 lingură ulei de măsline , sare şi piper.

Instrucţiuni pentru SALATA CAESAR:

Folosiţi un Bol uriaş pentru a prepara salata.
Tocaţi salata verde sau salata iceberg şi puneţi‑o în bol.
Aşezaţi slănina într‑o tigaie rece (fără ulei), apoi porniţi aragazul pe mediu. Gătiţi până devin aurii, întoarceţi slănina, gătiţi cealalta parte pana devin aurii. Se scoate pe prosoape de hârtie, se răceşte, apoi se toacă (se taie bucăţele).
Tăiaţi bucăţele Slănina crocantă şi adaugaţi‑le în bol.
Adăugaţi crutoanele sau crutoanele cu usturoi în bol.
Adăugaţi Sosul (Dressingul) pentru salată Caesar.

Ingrediente pentru SOS (DRESSING) CAESAR:

1 Cană de maioneză sau Iaurt dacă doriţi să evitaţi grăsimile.
1/2 linguriţă usturoi tocat mărunt (vă recomandăm să folosiţi presa de usturoi, dacă puteţi)
2 file de Hamsii sau 3/4 linguriţă de pastă de hamsii( acesta este ingredientul secret, încercaţi şi probabil o să vă placă)
2 linguri suc proaspăt de lămâie
1 linguriţă de muştar Dijon
1 linguriţă sos Worcestershire
1/2 cană parmezan proaspăt ras sau 1/3 cană parmezan ras cumpărat de la magazin
3 - 4 linguri de lapte (pentru a regla consistenţa)
1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper negru
Parmezan

Instrucţiuni pentru SOS (DRESSING) CAESAR:

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie (tocator) până se omogenizează, începând cu 3 linguri de lapte.
Gustaţi şi ajustaţi sarea şi piperul după gust şi folosiţi lapte pentru a obţine consistenţa dorită.
Lăsaţi deoparte timp de 20 de minute pentru a permite dezvoltarea aromelor.
Adăugaţi carne de pui pentru a face un fel de mâncare separat sau serviţi în mod clasic ca SALATA CAESAR.


Toate Magazinele