Home




Categoria:


SOSURI, DRESSINGURI şi AMESTECURI DE CONDIMENTE:

reteta:SOS TERIYAKI

SOS TERIYAKI

Ingrediente pentru SOS TERIYAKI :

1/2 cană sos de soia cu conţinut scăzut de sodiu
3 linguri zahăr brun
2 linguri oţet de orez
1/4 cană apă
1/3 cană suc de portocale
1/2 linguriţă ulei de susan (opţional)
2 linguriţe ghimbir
2 linguriţe usturoi tocat
2 linguri miere
3 linguriţe amidon de porumb

Instrucţiuni pentru SOS TERIYAKI :

Într‑o tigaie de dimensiuni medii, amestecaţi împreună sosul de soia, miere, zahăr brun, oţet de orez, ulei de susan, ghimbir, usturoi şi, suc de portocale.
Se încălzeşte pe foc mediu timp de aproximativ 5 minute, până când zahărul brun se dizolvă.
Amestecaţi amidon de porumb cu apă şi adaugaţi în sos.
Continuaţi să gătiţi încă 3‑5 minute, amestecând des, până când se îngroasă.
Folosiţi acest sos teriyaki pentru marinate sau orice reţetă cu prăjire.


Toate Magazinele