Home




Categoria:


CIORBE, SUPE, BORSURI

reteta: SUPA CREMA DE CARTOFI SI PRAZ

SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI ŞI PRAZ

Ingrediente pentru SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI ŞI PRAZ:

2 linguri de unt nesărat
2 linguri de ulei de măsline
praz mare ( 4 bucăţi)
2 morcovi medii tăiaţi cubuleţe
2 tulpini de ţelină tăiate cubuleţe
4-6 căţei de usturoi pisat
2 kilograme de cartofi curăţaţi, tăiaţi bucăţi mici
5 căni supă de pui cu conţinut redus de sodiu
1 lingură de pătrunjel uscat
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă
1/2 linguriţă cimbru uscat
1/2 linguriţă oregano uscat
1/2 linguriţă rozmarin
1/4 linguriţă piper
2 frunze de dafin
1/2 lingură suc de lămâie

Instrucţiuni pentru SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI ŞI PRAZ :

Tăiaţi rădăcinile prazului, apoi tăiaţi tulpinile superioare de culoare verde închis şi aruncaţi‑le. Tăiaţi restul de tulpini albe şi verde deschis pe jumătate pe lungime, apoi pe jumătate din nou.
Puneţi prazul feliat într‑un castron cu apă rece şi amestecaţi‑le pentru a le separa unul de celălalt şi pentru a elimina murdăria apoi scoateţi‑le , uscaţi‑le, feliaţi‑le subţire şi lăsaţi‑le deoparte.
Topiţi untul în uleiul de măsline la foc mediu‑mic într‑o oală mare pentru supă. Adăugaţi prazul, morcovii şi ţelina şi gătiţi, amestecând des, până când legumele se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Se adaugă usturoi şi se sotează 30 de secunde.
Adăugaţi cartofii, supa de pui şi toate condimentele rămase. Acoperiţi oala, lăsând doar o porţiune deschisă şi aduceţi la fierbere. Reduceţi căldura la mediu‑mic şi fierbeţi încă 10‑15 minute, până când cartofii sunt moi. Aruncaţi frunzele de dafin.
Pasaţi cu un blender de mană sau un robot de bucătărie.
Puneţi suc de lămâie şi condimentaţi cu sare şi piper după gust.


Toate Magazinele