Home




Categoria:


DULCIURI

reteta : TORT CU BLAT ALB SI CREMA DE CIOCOLATA

TORT CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ

Ingrediente pentru BLAT pentru TORT CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ:

1 cană de unt nesărat înmuiat la temperatura camerei (nu la cuptorul cu microunde)
2 cani zahăr
2 ouă separate la temperatura camerei
3 linguriţe esenta de vanilie
2 căni de făină
1 lingură praf de copt
1 linguriţă sare
1 cană de smântână amestecata cu lapte 1:1 la temperatura camerei

Instrucţiuni pentru BLAT pentru TORT CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ :

Preîncălziţi cuptorul la 163 grade Celsius.
Ungeţi şi făinaţi două forme de copt sau tigăi de 22 cm diametru. Puneţi deoparte.
Într‑un castron mare, amestecaţi împreună untul şi zahărul.
Se adauga galbenusurile si vanilia, amestecand pana se încorporează complet. Puneţi deoparte.
Într‑un castron separat, combinaţi făina, praful de copt şi sarea.
Adăugaţi treptat ingredientele uscate în ingredientele umede.
Se amestecă până când aluatul este pufos, dar aveţi grijă să nu amestecaţi prea mult.
Bateţi albuşurile de ou până devin tari şi groase.
Adăugaţi foarte uşor albuşurile în aluat şi amestecaţi doar până se încorporează.
Se toarnă aluatul în forme de copt sau tigăi pregătite şi se întinde în straturi uniforme.
Coaceţi timp de 30‑35 de minute.
Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească puţin în forma/tigaie.
Scoateţi cu grijă blaturile din tigaie şi aşezaţi‑le pe un raft de răcire pentru a termina răcirea.

Ingrediente pentru CREMĂ pentru TORT CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ:

290 grame de unt nesărat la temperatura camerei
360‑480 grame zahăr
100 grame de cacao
45‑75 ml smântână la temperatura camerei
1/4 linguriţă sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
chipsuri de ciocolată (opţional pentru decor)

Instrucţiuni pentru CREMĂ pentru TORT CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ:

Cu un mixer portabil sau cu suport, echipat cu un accesoriu pentru palete, bateţi untul cu viteză medie până când este cremos, aproximativ 2 minute. Adăugaţi zahărul, pudra de cacao, smântână , sare şi esentă de vanilie.
Bate la viteză mică timp de 30 de secunde, apoi creşte la viteză mare şi bate timp de 1 minut complet. Nu bateţi excesiv.
Adăugaţi 1/4 cană de zahăr sau cacao dacă este prea subţire sau altă lingură de smântână dacă este prea groasă.
Gustaţi şi adăugaţi mai multă sare dacă este necesar.

Instrucţiuni pentru ASAMBLAREA TORTULUI CU BLAT ALB ŞI CREMĂ DE CIOCOLATĂ:

Aşezaţi un strat de blat pe suportul de tort sau pe o farfurie. Acoperiţi uniform partea superioară cu umplutură (cremă). Se pune al doilea blat şi se acoperă uniform partea superioara cu umplutură (cremă) inclusiv părţile laterale. Folosiţi o spatulă. Garnisiţi cu bombonele, chipsuri de ciocolată sau ornaţi folosind poşuri şi vârfuri de umplere , dacă doriţi.


Toate Magazinele