Home




Categoria:


RETETE VEGETARIENE si SALATE

reteta: VINETE PANE

VINETE PANE

Ingrediente:

2 vinete proaspete
2 ouă
1 linguriţă sare
100 grame pesmet
50 grame făina
300 ml ulei pentru prăjit

Instrucţiuni pentru VINETE PANE:

Se spală vinetele cu apă rece, se curăţă de cotor şi se taie rondele ( perpendicular pe axa vinetei).
Se presară rondelele de vinete cu sare suficientă şi apoi se lasă minim 30 minute să "traga" apa din ele.
Se spală vinetele punandu‑le într‑o sită sub jet de apă rece, se lasă la scurs .
Se pune într‑o cratiţa înaltă ulei la încins
Puneţi în trei farfurii adânci făina, pesmetul şi ouale bătute spumă, cu un praf de sare
Dupa ce s‑a încins uleiul se ia câte o rondea de vânată şi se trece întâi prin făină, pe ambele părţi, apoi prin ou, iar la sfârşit prin pesmet, dupa care se pune la prăjit în craţita (tigaia înalta) cu ulei.
Rondelele se prăjesc pe ambele părti până au aspect rumenit.
Rondelele prăjite se pun pe o farfurie în care am pus un serveţel de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei .
Se pot manca calde sau reci , cu sosuri ,cu mujdei de usturoi, ca garnitura la orice friptura sau gratar sau se poate rade deasupra cascaval sau parmezan


Toate Magazinele