|  Home  |  Site Map  |  Reclame  |  Promotii  | 

LEXXAS, Director de produse si servicii romanesti

ARHIVA LEXXAS NEWS Anul 2017 :

LEXXAS NEWS: 2017

Ediţie Săptămânală : 11 iunie 2017

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a ironizat pe omologul sau moldovean, Igor Dodon, în timpul unei întalniri la Sankt Petersburg. Se pare că atitudinea de vasal pupincurist a lui Dodon ar trebui dublată şi de niste actiuni de lider puternic în vizunea lui Putin, acţiuni care sunt sublime dar lipsesc cu desăvîrsire. Nu putem sa spunem decât : Începi sa te căiesti că l-ai pus pe Dodon mărite ţar !

Ieşirea Statelor Unite din acordul pentru Climă de la Paris privind reducerea emisiilor poluante, va reaseza piaţa energiei regenerabile .Se pare ca 22 de senatori republicani au încasat peste 10 milioane de dolari din partea industriei petroliere ca să-l conviga pe Trump. Industria petrolului a finanţat campaniile acestor 22 de parlamentari iar aceştia s-au achitat de datorie, simplu nu ? Producatorii masinilor electrice vor fi printre cei mai afectaţi de decizia Statelor Unite de ieşire din acordul de la Paris.

Florin Morariu, bucătarul român care a luptat cu teroristii la Londra, vine acasă cu arma din dotare(făcăletul). Se zvoneşte că va lupta cu teroriştii politicieni romani. Jean-Baptiste Poquelin zis şi Moliere … Bucatar caut piesă ! … Avarul politician român ?!?

Oraşul Voluntari s-a gândit să înceapa un război de independenţa , speră să-l câştige şi nu va semna tratat de extradăre cu România. Doamna Firea ( a lui Pandele din capul orasului ) va avea azil politic fireşte. Acesta este un experiment politic, daca reuşeşte România va avea de luptat şi cu Teleormanul tot intr-un razboi de independenţa. Nu mai trebuie să vă spunem cine va avea azil politic acolo !

INS a anuntat creştere economică record de 5.7 %. Nu vă faceţi probleme este o derglare a ritmului de furt datorată unor schimbări de capi (…capii răutaţilor).Imediat vom fi ceea ce am fost şi chiar mai mult. La cursurile de vara le vom preda meserie şi capilor italieni (… cappi di tutti capi) care au cam rămas la aceleaşi tehnici din timpul evului mediu.

Grija politicienilor români pentru bunăstarea bugetarilor este monumentală .România este ţara cu cea mai mare prăpastie între puterea de cumpărare a bugetarilor şi a celor din sectorul privat al economiei ( acolo unde se mai şi munceşte ), raportul este 4 la 1. Acesta este doar vârful aisbergului , ceea ce este sub apa este raportul de 1000 la 1 al posibilitaţii de furt a bugetarilor faţa de cei din sectorul privat ( La bugetari intra si politicienii dar si pensionarii cu pensii nesimţite ).

Au fost descoperite în Maroc cele mai vechi fosile de Homo sapiens, 300.000 de ani vechime , acestea nu se potrivesc cu teoria care spune că omul modern a evoluat din zona estului Africii în urmă cu 200.000 de ani. Cand mă uit la politicienii români mă gândesc că au fost ani irosiţi, 200 sau 300 nu mai are importanţa

Liviu Dragnea a declarat : Duminică seara sper că raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniştrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare. Sorin Grindeanu fă-te ca lucrezi ! (Premierul Sorin Grindeanu are programate săptămâna viitoare întrevederi cu 4 premieri şi un şef de stat)

Deşi ignoră Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic, potrivit căruia aliaţii intervin militar în sprijinul oricărui stat NATO atacat, Donald Trump a cerut Congresului o mărire a bugetului destinat flancului estic al NATO cu 40% si aceasta îi ofera lui Klaus Iohannis o oarecare garanţie pe langa faptul că e de acord că coana Europa este datoare vandută americanilor. Totusi pe viitor ar fi bine ca preşedintele roman să mai facă şi niste greşeli când vorbeste limba engleză în prezenta lui Trump !

Dupa ce hackerul roman Gucifer i-a spart e-mailul doamnei Clinton şi pe cale de consecinţa l-a facut presedinte pe Trump iată că şi campania electorala online a lui Macron a fost facuta, în mare secret, chiar din tara noastra, sub privirile oblăduitoare ale serviciilor secrete romanesti. Acum, ca să nu ne batem cu căramida in piept, în ceea ce îl priveşte pe Gucifer (odihneasca-se în pace!) s-ar putea să mai fi fost implicat şi un Tovarăş Gucifer.

La uşa cortului sta CTP care zice ca Basescu este protector al hoţilor, mai ales al hoaţelor cu tupeu, nu vorbeşte o engleză civilizată şi emană o duhoare de dihor securisto-comunist iar Basescu îl face pe CTP ţârcovnic ( acest cuvant are parfum chirilic, nota bene) piţigăiat şi panaramă, plin de rahat şi de ifose. Comentariile sunt de prisos.

Clopotul gigantic de la Catedrala Mântuirii Neamului, cu chipul patriarhului Daniel, costă 425.000 de euro , celelalte 5 mai mici costă alte 125.000 de euro şi au fost turnate la Insbruk pentru că un inginer român călugarit i-a spus preafericitului că sunetul special al clopotului se obtine adăugând argint în reteta de turnare şi nicio turnatorie din Romănia nu va face greşeala să adauge argintul în reţeta şi atunci sunetul clopotului nu va fi pe placul Domnului. Atunci Domnul îsi va întoarce faţa de la noi … mai mult decat o are întoarsa acum ,iar profitul bisericii va scădea.

Ediţie Săptămânală : 18 iunie 2017

Grindeanu a fost bufonul regelui Teleormanului ,marioneta, omul de paie, premier de sacrificiu până în momentul în care a primit alte sarcini ( ordine ?). UDMR se bagă în seamă şi vrea să discute cu ambele tabere din PSD ca să decidă dacă votează sau nu moţiunea de cenzură. Kelemen Hunor zice : Nu vrem să arbitrăm conflictele lor interne . Dar nu vă pune nimeni să arbitraţi ,nici măcar să înclinaţi balanţa nu mai sunteţi în stare ! PSD va avea o criza politică dupa moţiunea de cenzură, indiferent dacă aceasta va trece sau nu şi ar trebui să se întrebe cum a reuşit să-şi dea cu stângul în dreptul aşa de repede după alegeri (când părea partidul trimis de Dumnezeu pe pămant să dea salarii şi pensii şi sinecuri )

Cei care donează sânge în cadrul unor caravane mobile vor primi bilete gratuite la Untold şi Neversea. Această acţiune este sponsorizată de Vampirul SRL . Avertizăm donatorii că donarea a 250 mililitri poate fi dăunatoare sanataţii !

Distrugătorul american USS Fitzgerald s-a ciocnit cu un vas sub pavilion filipinez, ACX Crystal. Vasul american a fost escortat de paza de coastă japoneză până la Yokosuka, sediul Flotei a 7-a americane. Vasul filipinez aşteaptă o şalupa care aduce translatori de limba rusă pentru ca toţi marinarii vorbesc rusă.

Senatul SUA a votat aproape unanim asupra unor noi sancţiuni aplicate Moscovei şi în plus să-l oblige pe preşedintele Donald Trump să obţină aprobarea congesului înainte de a putea relaxa sancţiunile existente. Nişte rusofoni dom’le. Berlinul şi Viena denunţă sancţiunile ce vizează societăţile europene care participă la proiectul gazoductului Nordstream 2 , care va aduce gaz în Europa şi bani în Rusia . Putin zice că aceasta ar putea afecta relaţiile dar e prea devreme pentru a vorbi despre represalii. Vom vorbi dupa …

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal, aşa cum era de aşteptat. El l-a atacat pe Dacian Cioloş, despre care a spus că a întors spatele partidului. În PNL sunt mulţi Daciani Cioloşi a spus Orban . Aşa este dar fiecare işi vede, liber(al), de afacerile lui ferindu-se de politică ca afaceristul de fisc !

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu a fost şantajat de 3 preoţi care au ameninţat că vor publica o presupusă casetă în care acesta ar apărea întreţinând raporturi sexuale cu persoane de acelaşi sex. Unul dintre preoţi dorea funcţia de episcop vicar, altul voia bani iar al treilea voia, probabil, să se răzbune pe partenerul său .

Judeţul Timiş a detronat Argeşul şi a devenit pentru prima dată al doilea cel mai mare exportator al României pe anul 2016 .Pe primul loc rămâne Bucureştiul. Daca Argeşului i s-ar lua Dacia nu ştiu cu ce ar mai rămâne şi pe ce loc ar fi dar ştiu ca Renault va produce 400.000 de maşini pe an în Maroc.

Potrivit unui sonaj 37 % dintre angajaţi lucrează şi în concediu pentru ca sunt nevoiţi. Şi noi am făcut un studiu care ne-a arătat că ceilalţi 63 % dintre angajaţi nu şi-au luat nicio zi de concediu !

Dupa 27 de ani, Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Magureanu au fost trimişi în judecată în dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, pentru infracţiuni de crime împotriva umanitaţii. Începusem să credem ca revoluţia (adica loviluţia) a renunţat să-şi mai mănânce liderii !

MIG-ul prăbusit la Constanţa a ieşit de fapt la arat pe câmpurile patriei ca de obicei.

România a devenit membru asociat în Proiectul BEPS (un proiect care urmareşte limitarea practicilor fiscale dăunătoare ale companiilor multinaţionale şi are scopul de a elimina situaţiile în care mutinaţionalele profită de lacunele din legislaţie pentru a transfera profitul către state cu un nivel de impozitare mai mic. Vom vedea daca se va face ceva.

Reporterul nostru trimis sa-i ia un interviu lui Cristi Boureanu nu s-a întors la redacţie ,suntem îngrijoraţi pentru că ,la plecare , nu a vrut să-şi ia apărătoarea pentru zona sub centură, aşteptam să mai treacă 24 de ore ca să-i anuntam dispariţia. După ce a făcut figura cu genunchii la piept tamponând organele organului, Boureanu rămâne în arest. Stomatologul penitenciarului i-a făcut deja inventarul pauzelor din dantură. Şeful de celula s-a bucurat că Boureanu a venit cu dantura aşa cum trebuie .

Ediţie Săptămânală : 25 iunie 2017

Curtea Constituţionala a respins sesizarea formulată de 25 de senatori ai Partidului Naţional Liberal în legatură cu modificarile aduse mecanismului de numire în funcţie a şefului Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne. Şeful de la Doi s’un sfert va numit direct de către ministrul de Interne, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare al Ţarii,deci a preşedintelului Klaus Iohannis, deoarece va fi un civil ( acoperit zicem noi) .Acesta va avea sarcina să diminueze influenţa tot mai mare a Servicului Roman de Informaţii. Şmecheria cu civilul îi va asigura lui Dragnea un serviciu secret la dispoziţie .Ceea ce nu ştie Dragnea este ca în serviciile secrete nu ştii niciodată cine trage de sforile marionetelor !

Emmanuel Macron şi-a reluat ideea unui buget separat al zonei euro si avertizeaza ţarile estice: Uniunea Europeana nu este supermarket. Şi noi care credeam că tările estice sunt un imens supermarket pentru mărfuri din tările vestice.

Din învaţaturile fostului premier Grindeanu către succesorul său :Să nu ai încredere în Liviu Dragnea !

Dragnea: Cer iertare românilor pentru greşeala de a-l propune premier pe Grindeanu. Asteptam aceeasi cerere de ieratre si pentru afacerile TelDrum !

România a redevenit grânarul Europei: exporturile de cereale sunt cele mai mari din UE. Dar afaceriştii importanţi de pe piaţa cerealelor rămân oamenii de afaceri străini, stabiliţi la noi (40% din terenul arabil al României este controlat de străini).Potrivit ultimelor date furnizate de Comisia Europeană, am exportat 7,15 milioane de tone de cereale adică un sfert din totalul exporturilor europene din perioada 2016-2017

Ca să zică că este proiect pentru energie solară Donald Trump s-a gândit să pună panouri solare pe zidul de la graniţa cu Mexicul.

Ca reacţie la activitaţile NATO în ţări central şi est-europene Armata rusă va suplimenta prezenţa militară la frontiera vestică, 30 de batalioane şi grupuri tactice sunt pregătite pentru mobilizare rapidă. Rusia se plânge că distrugerea sistemului de securitate la nivel mondial ,făcuta de americani, îi obliga la aceste măsuri uitând de războiul provocat de ei în Ucraina şi ocuparea Peninsulei Crimeea. Şi să nu ne mai zică basmul ăla cu omuleţii verzi care şi-au cumpărat armament de pe net şi controlează Donbass-ul ( regiunea din estul Ucrainei)

Mytaxi, liderul european pe piaţa de e-hailing, a anunţat că a achiziţionat compania Clever Tech din România care deţine Clever Taxi. Mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler)

Liderii europeni au promis că vor permite aderarea automată a Irlandei de Nord, daca provincia britanică se uneşte cu Republica Irlanda. Regatul unit s-ar putea să nu mai fie unit ?

Daca tot ne-am rugat să vină americanii iată că ruga s-a urcat la ceruri şi vor veni şi-şi vor face nu o baza ci mai multe în sudul tării în care vor fi prezenţi si militari din alte ţări (est-europene, ca să fie clar). Mai aşteptam şi un fel de plan Marshall pentru zona Intermarium (Ţările Baltice, Polonia, România, Ucraina şi alte câteava, adică tot ce este între Marea Baltică şi Marea Neagra).

Klaus Iohannis intervine în jocul de-a demisia a miniştrilor PSD : trebuie aplicată procedura constituţionala specifică demiterii în Parlament prin moţiune de cenzura. Paradoxal, miniştrii demişi prin moţiune de cenzură au votat chiar ei, ca parlamentari împotriva lor ca miniştri şi, ca pedeapsa divină, vor trebui să-şi îndeplineasca sarcinile , sub comanda lui Grindeanu, până la numirea noului guvern.

Cetatea dacică Singidava (Cugir/Alba) va găzdui în perioada 24 – 26 iunie a X-a ediţie a Festivalului Cetăţilor Dacice. 200 de luptători daci şi romani vor lupta sub culorile opoziţiei şi respectiv ale PSD-ului. La final caţiva Centurioni işi vor da demisia şi pe urma şi-o vor retrage . Tarabostes nu au majoritatea pe câmpul de luptă, poate la festivalul de anul viitor ... Festivalul Cetăţilor Dacice se va desfăsura pe Stadionul Parc din Cugir.

Gabi Firea şi-a făcut testul de inteligenţa. În dreptul punctajului realizat scria : Sunteţi obosita , odihniţi-va şi repetati testul. Doamna ,nu va mai osteniti , nu e de la oboseală !

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat că Liviu Balint ,deputatul de Salaj , a avut comportament de maidanez politic vânzandu-şi votul pentru moţiunea de cenzură şi, de aceea, va fi exclus din partid . De parcă ceilalţi deputaţi şi senatori ar fi ... " câini de rasa " , noua ne par corcituri care migreaza de la maidanul de stănga la maidanul de dreapta şi viceversa, javre politice !

Ediţie Săptămânală : 2 iulie 2017Activitatea Cabinetului Tudose începe. Mulţumim Imperiului Klingonian care a permis detaşarea lui Mihai Tudose la noi. Gurile rele zic că datorită unor acuzaţii de plagiat a fugit Tudose din imperiu.

Preotul vedetă Cristian Pomohaci a cumpărat cu un milion de euro 14 apartamente în Cluj Napoca , dupa o viaţa ascetică în care n-a băut n-a mâncat , cu excepţia pomenilor. Viaţa sexuală a altfel fericitului nu o discutăm aici.

Klaus Iohannis : Aţi băgat ţara în criză. Terminaţi cu ţopaiala fiscal-bugetară !

După contestaţiile de la Evaluarea Naţionala o lucrare notată cu 3 a fost reevaluată după recorectare la 10 . Comisia de reexaminare a declarat că lucrarea era scrisă în ebraică şi prima comisie nu şi-a dat seama.

Dupa ce l-a dat jos pe Grindeanu pentru că nu a respectat programul de guvernare, Dragnea i-a dat un alt program de guvernare lui Tudose. Să fie acelaşi pe care ar fi vrut Grindeanu să-l infăptuiască ? .

Potrivit unui studiu apartinând IVL The Swedish Environment Institut fabricarea unui acumulator cu tehnologie Li-Ion pentru maşini electrice poate genera tot atata poluare cât şofatul pe benzina timp de 8 ani. Energie Verde ...

Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose ne-au luminat în legatură cu taxa de solidaritate, inclusă în programul de guvernare.Îi vor taxa pe cei cu venituri mari şi vor da la cei care nu vor să muncească şi la cei care se fac că muncesc în sectorul de stat. Asta este un fel de haiduceală perversă pesedistă. Va mai fi introdusă o taxă care are legatură cu produse " al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei ".Aceste noi taxe apar pentru că s-a renunţat la mărirea TVA.

Sectorul It & C dă semne de supraîncălzire : Nu putem creşte numarul de studenţi la informatică pentru că nu avem suficienţi profesori.

Ionut Misa a spus că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, Dragnea a zis că nu e adevărat dar noi am avut un deja vu , o naţionalizare subtilă ca să fie de unde plăti promisiuni electorale. În unele cărţi de istorie scrie ca şi Ceauşescu a naţionalizat fondul de pensii. Atunci când istoria se repetă tragedia devine comedie.

Depozitele populaţiei ( rezidenţilor clienţi neguvernamentali din România) au crescut cu 10,7% în perioada mai 2016-mai 2017, pâna la 106,1 miliarde lei .Economisiti băieţi , economisiţi !

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ideea eliminării impozitului pe profit şi înlocuirea lui cu impozitarea cifrei de afaceri a apărut ca urmare a faptului că multinaţionalele raportează un profit de trei ori mai mic decât companiile româneşti. Impozitarea cifrei de afaceri ar avea drept consecinţa mutarea firmelor ,chiar si alea românesti, în alte state UE. Bulgaria e aproape , Ruse s-ar chema Bucureşti 2 …

PSD pregăteşte creşterea salariului minim brut la 2.000 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Măsura este prevazută în programul de guvernare a Cabinetului Mihai Tudose. Este surprinzător ce uşor se fac măririle de salarii , rămane de văzut dacă cu salariile mărite nu vom cumpăra mai puţin decât cu ele nemărite.

Punctul de pensie creşte la 1.000 ron. Prin urmare, din august pensionarii vor primi pensii mai mari. Nu ştim ce schemă Ponzi a născocit Dragnea dar schemele astea piramidale s-au prabuşit toate aşa ca nu vedem de ce ar face excepţie a lui Dragnea.

Ediţie Săptămânală : 9 iulie 2017Se spune că fiecare tinde către nivelul său de incompetenţă,Tudose şi l-a atins, a ajuns şeful unui aparat care este compus în principal din rude şi din pile ale politicienilor, din funcţionari mediocri, a căror principală calitate este obedienţa .Guvernul este compus din persoane de calibru mic, fără experienţa ,ajunse pe funcţii dupa ce Dragnea a reuşit monumentala realizare de a-şi mazili propriul guvern.

Călin Anton Popescu-Tăriceanu a declamat patetic : "teritoriul şi poporul pot fi pierdute, dar ţara e vie prin Parlament". Spitalul de nebuni este interesat să facă un studiu al creieraşului ( sau al neuronului singuratic) acestui domn. Caragiale ar zice : " Ţara este pierdută cu aşa politicieni "

Chinezii au dăruit grădinii zoologice din Berlin urşi Panda. Doamnă Merkel temeţi-vă de chinezi chiar când aduc daruri !

Trump a obţinut concesii privind clima şi comerţul, arată comunicatul final al summitului G20 de la Hamburg .Înainte de începerea reuniunii preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că aşteaptă cu nerăbdare toate întâlnirile cu liderii mondiali, inclusiv cu Vladimir Putin .Speră să vadă ce filmuleţe cu prostituate rusoaice şi clientul Trump există .

Xi Jinping a comandat 140 de avioane AIRBUS şi a pledat la summitului G20 de la Hamburg pentru promovarea liberului-schimb în faţa protecţionismului american .Tensiunile au apărut după sancţionarea unor companii din China pentru presupuse legături cu Coreea de Nord şi vânzarea de armament Taiwanului de către americani.

Jurnaliştii de la Rise Project au anunţat joi că fac obiectul unui control al ANAF ca represalii pentru că au publicat joi un raport atribuit DGPI, denumit " Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", arătând reţeaua infracţională formată din persoane cu putere de decizie în judeţ, prin intermediul cărora Liviu Dragnea ,deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA, ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. De fapt inspectorii de la ANAF trebuie să afle cine este în spatele Rise Project şi să-i raporteze lui Dragnea.

Summit-ul de la Varşovia, unde au participat Donald Trump şi preşedintele Klaus Iohannis, a pus bazele Intermarium (Iniţiativa celor trei Mări) , zona tampon a Europei care ar trebui sa stopeze Rusia. Tarile Intermarium ,dintre care cele mai importante sunt Polonia şi România ,constituie cea mai dinamică zonă a Europei, cu economii în creştere şi cu forţă de muncă bine educată, foarte calificată şi relativ ieftină." Am invitat participanţii să facem acest summit (al Iniţiativei celor trei Mări) în anul viitor în România, invitaţie care a fost imediat acceptată", a anuntat Klaus Iohannis. Până atunci rusii s-ar putea sa-şi bage coada totuşi …

O linie specială de transport în comun care să aibă staţii la toate obiectivele culturale importante va fi înfiinţată în Capitală, au stabilit Gabriela Firea şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu. Doamna, să ştiţi că toate oraşele importante din Europa au astfel de autobuze turistice , nu ştim ce credeţi că aţi inventat.

Solicităm Rusiei un armistiţiu , să intrerupă razboiul cibernetic pentru 30 de zile, deoarece bugetarii nu pot juca Solitaire şi de aceea sunt foarte tensionaţi, au productivitate scazuta în cele doua ore pe care le lucreaza zilnic şi au pierdut şi titlul de campion balcanic.

Liviu Pop, Ministrul Educatiei, nu ne mai intereseaza de cand ne-a anuntat ca s-a operat la "genunche"

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea de Nord-Vest Cluj au descoperit, în urma unor controale, prezervative găurite, care au fost retrase de la comercializare. Aici este mâna guvernului care vrea să oprească scăderea natalitaţii în România. Dacă cealaltă serie de copii s-a numit "Decreţeii" asta se va numi "Prezervateii" ?

Victoria trupelor iraqiene la Mosul înseamnă sfârşitul jumătăţii irakiene a califatului ISIS. Cealaltă jumatate, de pe teritoriul Siriei, cu orasul Rakka asediat de o coaliţie condusă de un grup kurd, susţinută de SUA urmeaza . Turcii nu prea privesc cu simpatie forţele kurde pentru că au şi ei nişte probleme cu kurzii care acum sunt ocupaţi cu ISIS dar pe urmă s-ar putea să-şi aducă aminte de teritoriile lor de la turci.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat că autostrăzile pot să mai aştepte, deoarece PSD are alte priorităţi: salariile bugetarilor şi pensiile. Deci pentru PSD prioritatea este să ajungem ca Grecia.

Ediţie Săptămânală : 16 iulie 2017Ambasadorul Turciei a declarat: "Ankara nu are o obsesie pentru a construi o moschee la Bucureşti. Dacă acest proiect aprinde sentimente antiturce în societate, ne oprim şi facem caţiva paşi în spate". Noi nu aveam nicio problema pentru că s-ar fi construit din banii pe care tot noi i-am plătit sub formă de tribut ( haraci) către înalta poarta ( sute de ani ) şi astfel banii s-ar fi întors acasă. Şi eram mulţumiţi că se va face şi capela Constantin Brâncoveanu la Istanbul pe bază de reciprocitate. Pe de altă parte le mulţumim turcilor că ne-au înglobat în imperiul otoman pentru că altfel azi am fi fost gubernie. (Pentru cei care nu au învaţat limba rusă cântând : gubernie = subdiviziunea administrativă a Imperiului Rus)

La Uzina Dacia-Renault din Tanger producţia are mari şanse să ajungă la 340.000 de unităţi,probabil mai mult decât se va produce la Mioveni .

Asociaţia Studenţilor spune că introducerea raportului de 35 de studenţi la un singur profesor va permite fabricilor de diplome să repornească producţia. Recomandăm celor celor ce şi-au luat bac-ul urmatoarele meserii bănoase : Arhitect ( dar poţi să nu ai noroc ) ,Programator IT ( totdeauna ) , Controlor financiar ( cel mai bun job , îi pui pe masa managerului situaţia financiară şi altceva nu te mai interesează) , Notar ( birocraţia romaneasca îi ajuta ) , Politician ( dar eşti obligat să dormi la şedinţe ) ,Key Account Manager ( de fapt un vânzător fără post de conducere dar cu titlu impresionant) , Inginer petrolist ( înainte făceau această facultate doar cei ce nu aveau şanse la alte facultaţi dar acum este mai bine plătit dintre ingineri ), Translator limbi rare ( fiind foarte puţini la o cerere relativ mare ).Dacă nu le place niciuna nu le rămâne decât să se angajeze la stat.

DNA începe urmarirea penală faţă de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman,Adrian Gâdea, în afacerea Insula Belina . HotNews.ro a demonstrat că a ajuns în cele din urmă la fiul liderului PSD .

Bărbatul, în varsta de 60 de ani din satul ieşean Măcăresti, care a anunţat la 112 prăbuşirea unui avion a fost amendat cu 1.000 de lei pentru declanşarea planului de interventie fără motiv.

Aşa cum stă bine unei ţari bananiere, băncile din România sunt cele mai rentabile din Europa în trimestrul 1.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Romania a ţinut joi o conferintă de presă în care a propus guvernului 4 măsuri care să sprijine mediul de afaceri : 1. Avem nevoie de consolidare fiscala în grupurile romanesti de companii pentru a putea avea condiţii egale cu investitorii străini care consolidează la ei acasă. 2. Nu cerem reducerea în continuare a cotei de TVA. Consumul creşte oricum precum Făt Frumos. 3. Impozitul pe venit în cota unica de 16% este unul competitiv, stabil. Este un factor de competitivitate pentru România. Lăsaţi-l aşa! 4.Credit fiscal pentru creşe si gradiniţe în parteneriat public privat ,angajatorul plăteşte şi îşi scade sumele plătite din impozitele datorate

Este în studiu un canal navigabil de la Gdansk la Galaţi, cel mai lung din lume (1.900 kilometri) de la Marea Baltică la Marea Neagră .La urmatoarele alegeri doamna Firea va candida la primăria Galaţiului ca să zică că ea l-a facut !

Preşedintele PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova) este de părere că preşedintele R.Moldova, Igor Dodon nu este pro-european şi anti-rus ci "pro corupţioner şi pro mafiot. Autoritatea lui scade în fiecare zi mai jos şi mai jos. "

Parisul şi Frankfurtul se întrec să ofere facilitaţi pentru ca băncile din City of London (vreo 1.600 de instituţii bancare ) să se mute in unul dintre cele doua orase .Mai este în cărţi şi Dublin ca paravan pentru britanici.

Un pescar canadian a fost ucis de o balenă după ce a salvat-o dintr-o plasă de pescuit. Pe cine nu lasi să moară nu te lasă să trăieşti …

Paradoxal ,România este una dintre cele mai industrializate ţări din Uniunea Europeană, cu o pondere de 23-25% în PIB, faţă de 17-18% la nivelul Uniunii Europene.( Să nu uităm că în UE este o pondere mare în servicii)

Teodorovici a fost demis după declaraţiile privind posibila impozitare a Bisericii. Tudose s-a supărat pentru că a aflat din presa nu pentru conţinutul declaraţiilor …

La finalul anului 2016, datoria externă totală a României a fost de 92,377 miliarde euro. În primele cinci luni din acest an a mai crescut cu 1,876 miliarde euro. Fără număr … Fără număr … Reamintim ca datoria era in 1989 zero !

" Nu ne pregătim să atacăm pe nimeni, ci sa garantam securitatea romanilor " a spus preşedintele Klaus Iohannis, in legatura cu achizitia rachetelor Patriot. Acesta a fost joi la baza aeriană Mihail Kogalniceanu unde s-a întalnit cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel. Şi polonezii vor cumpăra rachete dar au un acord de compensare care impune ca peste 50% din valoarea contractului să provină din industria internă poloneza prin transfer de tehnologie. România a renunţat această prevedere în contract motivând că se grăbeşte iar cofabricarea armamentului avansat necesită timp suplimentar. Unde te grăbesti România ?

Ediţie Săptămânală : 23 iulie 2017Aleksandr Zaharcenko, conducătorul autoproclamatei republici populare Doneţk a anunţat că noul stat urmează să includă nu doar zonele asupra cărora deţin controlul, ci şi restul Ucrainei. Statul se va numi Malorusia adică Rusia Mică. Votca asta care vine de la Moscova face ravagii în estul Ucrainei la fel ca şi în Rusia ( Rusia aia mare , sau cât de mare a mai rămas).

Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, legea prin care sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, contribuabilii care desfasoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, iar IT-iştii de impozitul pe venit. Asta e de bine !

Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar nu poate fi cercetat disciplinar deoarece este post şi biserica nu permite cercetarea în timpul postului. Oare relaţiile homosexuale între feţele bisericeşti sunt permise în timpul postului ?

Raluca Stăncescu, Prim–procurorul din Botoşani,a fost reţinuta de DNA pentru că ar fi şantajat o persoană cu dosare penale daca nu cedează doua imobile. Şi când ne gândim că procurorii sunt plătiţi foarte bine ca să nu fie tentaţi. Probabil ca să nu fie tentaţi să fie cinstiţi …

Preşedintele Dodon a condamnat declaraţia aprobată de parlamentarii moldoveni prin care se cere finalizarea retragerii trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria, susţinând că e o provocare la adresa Rusiei . Adevar sau provocare ? … Dupa ce Dodon s-a chinuit atâta să reintre în sfera de influenţa rusa nu este frumos să se întample aşa ceva în ajunul vizitei vicepremierului Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, în Moldova .Acelaşi vicepremier rus , vajnic exponent al naţionalismului rus de carnaval, care le-a amintit moldovenilor de războiul ruso-georgian din 2008, început după incercarea Georgiei de a inlatura trupele ruse din regiunea separatistă Oseţia de Sud.

Deşi salariile au crescut migraţia externă nu a scăzut . Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016. Suntem ca în bancul ăla cu " ultimul stinge lumina"

Elon Musk, fondatorul Tesla a declarat : " In 20 de ani masinile vor fi complet autonome si nu vor mai avea volan. A detine o masina care nu este autonoma va fi ca şi cum ai avea un cal "

Preşedintele Klaus Iohannis solicită reexaminarea legii prin care Avocatul Poporului Ciorbea va beneficia de o pensie specială. La căte pensii nesimţite sunt în ţara asta ce mai conta una în plus.

Biserica nu are numai scandaluri sexuale ci şi de contrabandă. Preotul Gabriel Popa, zis "Gabi Viteză" , zis "Popa Contrabandistul" ,managerul Arhiepiscopiei Tomisului, făcea evaziune fiscală cu textile ajutat de călugariţă Eleodora. Noua nu ne e clar: biserica este doar o acoperire pentru aceste persoane sau ele se apucă de prostii din prea multă plictiseală ?

Rusia şi China efectuează manevre navale comune în Marea Baltică. Turcia şi Iranul urmează să protesteze pentru că nu au fost invitaţi.

Noul imn al PSD este "De-aş mai duce-o pân-la toamnă " Oastea de strânsură a minorităţilor a salvat PSD în bătălia moţiunii de cenzură dar la urmatoarea bătălie s-ar putea să nu mai reuşească.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Tutuianu, solicităm să fie demis deoarece a " uitat " să-l invite pe comandantul forţelor armate, la ceremonia militara organizata pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române. Nici armata nu mai este ce a fost !

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, doreşte ca municipalitatea să se implice în susţinerea Clubului Rapid . Doamna, noi iubim această echipă , dumnavoastră vă gândiţi numai la votanţii din peluze, nu vă pasă de echipă .

Avertisment pentru funcţionarii de la stat : " Somnul intrerupt ar putea duce la declansarea bolii Alzheimer " conform cercetarilor prezentate de Alzheimer's Association International Conference

Germania a anunţat că opreşte toate livrările de arme către turci şi a emis un avertisment pentru cetăţenii care riscă să fie arestaţi în mod arbitrar în Turcia .Avertismentul a fost dat ca urmare a arestării a şase activişti pentru drepturile omului, inclusiv a directoarei Amnesty Turcia.

Va fi acordat un spor între 5 si 15% pentru "suprasolicitarea nervoasă" la locul de muncă funcţionarilor publici şi personalului contractual din administraţia publică locală , potrivit unui regulament elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Propunem şi reducerea programului de lucru de la doua ore la o ora pe zi .

Politicienii de dreapta justifică lipsa de activitate : îi lăsăm pe cei din PSD şi ALDE să îşi rupă gâtul .Probabil ca o să ne rupem toţi gâtul ,creşterea deficitului de la 1,8% din PIB în trimestrul patru 2016, până la 3,2% din PIB pe trimestrul 1 2017 cam asta prevesteşte.

Ediţie Săptămânală : 30 iulie 2017Festivalul Sighişoara Medievală 2017 chiar se ţine anul acesta şi are tema : Taina Curierului Secret … de la DNA .Anul trecut nu s-a ţinut pentru că o parte din consilierii oraşului au zis " ori se ţine cum vrem noi ori nu se ţine de loc " ,ameninţând cu plângeri la DNA. Oare cine este în spatele festivalului de anul acesta ?

Naţionalistul de carnaval Rogozin n-a fost lăsat să zboare deasupra României. România a interzis traversarea spaţiului său aerian de către un avion de pasageri (în care se ascunsese Rogozin) aparţinand companiei aeriene Globus, care asigura un zbor regulat de la Moscova la Chisinau. Avionul a facut o escala la Minsk, de unde vicepremierul s-a întors cu coada între picioare la Moscova , cu o cursă Aeroflot .

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că sistemul care foloseşte rachetele de aparare Patriot, pe care România le va cumpăra, poate fi oricând modificat pentru rachete de atac Tomahawk cu focoase nucleare, reprezentând un risc pentru Rusia. Daca le vom modifica sau nu depinde de Rusia …

Si Dodon este supărat ca Rogozin a fost trimis acasă la Moscova via Minsk : "Chişinaul, Bucureştiul sunt parte a unui joc geopolitic a Occidentului, a NATO impotriva oponentilor lor geopolitici" . Spunem şi noi ca şi Putin : Întrebaţi-l pe Dodon !

Magda Vasiliu,prezentatoarea Prima Tv al cărui băieţel a fost diagnosticat cu cancer :" Ministrul Sănataţii mi-a confirmat că, fără mediatizare, bani şi relaţii, un copil cu cancer nu prea are şanse "

Ministerul Justiţiei nu mai ştie nimic de extrădarea lui Sebastian Ghita despre care zice că este supusă exclusiv legislaţiei naţionale a Republicii Serbia, ca procedură, durată de soluţionare şi termene. Adică la calendele … sârbeşti (ad calendas graecas salvere adica a plăti la calendele greceşti) iar pe româneste : la paştele cailor sau la Sfantu'-Aşteaptă

Pentru că legea le permite acum autoritaţilor locale să decidă singure cât o sa câştige fiecare angajat se votează ca intr-o reacţie în lant măriri de salarii. Nu cerul este limita ci salariul de 13.000 lei brut cât câstiga un preşedinte de Consiliu Judetean. Legiuitorul ,în marea sa înţelepciune, a hotărât că nu au voie să câştige mai mult ca şeful lor.

Autorităţile române au aprobat tranzacţia încheiată între Grupul KazMunayGas International şi Chinezii de la fondul chinez investiţii China Energy Company Limited prin care aceştia preiau 51% din Rompetrol .Chinezii vor oferi o finanţare de 3 miliarde de dolari în 5-10 ani

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care se va inventaria potenţialul geologic de resurse minerale. Putea să îi roage pe americani să ni–l dea . Şi ruşii îl au dar cu ei nu suntem în relaţii bune .

Poliţia din Dubai are un automobil electric autonom dotat cu o dronă pe care o poate lansa pentru a supraveghea video o anumita zonă. Şi poliţia romana va avea, imediat ce finalizează softul care poate interzice dronei să zboare pe anumite sectoare care nu trebuie deranjate.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe române, Daniel : " cerem iertare tuturor credincioşilor pentru tulburarea produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creştină ". Dar câte mătănii trebuie să facă păcătoşii nu ne-a informat . Mare ţi-e grădina Ta Doamne !

FMI a prognozat anul acesta creşterea economică la nivel mondial 3,5% faţă de 3,2% anul trecut dar motoarele vor fi China, Japonia, zona euro , Canada şi mai puţin SUA şi Marea Britanie

Liviu Dragnea a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicate situaţiei ELCEN , pe scurt: datornica RADET care datorează 860 de milioane de euro către compania de stat ELCEN, va cumpăra ELCEN cu 155 de milioane de euro .Astfel datoria RADET va trece la datoria de stat, deci va fi plătita de milioane de români care NU au primit servicii din partea RADET .Dupa ce RADET va fi spălată de datorii şi reabilitată cu bani europeni va fi oferită unei multinaţionale care să-i jumulească pe bucureşteni cum ştie ea mai bine !.Mai sunt doar nişte detalii tehnice : să dea Tudose un OUG care să modifice legislaţia ( cel pe care a refuzat să-l dea Grindeanu ) şi să dea un acord parlamentul lui Dragnea-Tariceanu. Media româneasca nu sufla o vorba despre acest tun grandios al doamnei Firea pentru că este cumparată prin publicitatea multinaţionalei din spatele afacerii.

Ediţie Săptămânală : 6 august 2017In luna mai 2017 a fost atins numărul maxim de salariaţi din ultimii 20 de ani, 4,84 de milioane.

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, acuzat că dădea bani cu camătă subordonaţilor săi.

In timp ce un general de carnaval care şi-a câştigat gradele pe timp de pace poate avea o pensie de 20.000 lei, eroii adevăraţi ai ţării, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, trăiesc cu pensii mult mai mici.

Bogdan Giuseppe, medic psiholog din Bucureşti a fost trimis în judecată , fiind acuzat că a violat şi agresat sexual zeci de paciente. A creat mai multe adrese de e-mail ca adrese de corespondenţă pentru diverse interviuri de angajare pe anumite posturi. După ce victimele se arătau interesate de posturile respective, le trimitea la medicul cu care ar fi colaborat pretinsele firme care făceau angajări, medic care nu era altul decăt el însuşi.

Aşa cum v-am spus despre tunul grandios al doamnei Firea : Guvernul a aprobat vânzarea ELCEN către Primăria Capitalei .Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care creează cadrul legal prin care pachetele de acţiuni deţinute de către statul român la societăţile producătoare de agent termic să poată fi transferate cu titlu oneros către primării. Prima parte a acestui serial o puteţi citi în Ediţia 30 iulie 2017 a Lexxas News . Atenţiune naţiune :toti primarii vor putea achiziţiona pe nimic societăţile producătoare de agent termic deţinute de stat , la care ei au mari datorii.

Miliardarul Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani închisoare în dosarul Băneasa, este de negăsit în România . Incercaţi la Londra !, glumim ,nu mai este acolo. Popoviciu este condamnat pentru aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu, teren care era de fapt în proprietatea statului şi pe deasupra a fost subevaluat de la 150 la 1 euro pe metru pătrat.

Bulgaria, care se bate cu România pentru titlul de cea mai corupta ţară din Uniunea Europeana va înfiinţa un tribunal destinat exclusiv judecarii cazurilor de mare corupţie în care sunt implicaţi responsabili politici. România se mai gândeşte .

Klaus Iohannis a numit in fruntea Seviciului de Transmisiuni Speciale pe generalul maior Ionel Sorinel Vasilca recunoscut drept un profesionist. Nu se poate … să înţelegem că urmează curăţenia ?

Contrainformaţiile avertizează că România este ameninţata de instalarea anarhiei în anul 2020 , la fel ca şi Brazilia zilelor noastre . Reţeta include favorizarea multinaţionalelor ,anihilarea capitalului autohton şi rolul tot mai mare acordat societaţii civile. Să nu ziceţi că nu v-am spus …

Băsescu o să părăsească corabia PMP care are mai multe găuri şi va candida la alegeri în Parlamentul Republicii Moldova ,daca îsi va redobândi cetăţenia, apoi poate va deveni preşedintele Moldovei apoi poate Moldova se va uni cu România după modelul Alexandru Ioan Cuza. Acum sigur am băgat în şedinţa nişte oficiali ruşi, aripa Rogozin, în timp ce Putin e la bustul gol prin Siberia.

Klaus Iohannis : " Vă întampin cu căldură în România, la Sibiu, capitala istorică a saşilor. Indiferent de unde aţi venit, sunteţi acasă " Totuşi pentru urmaşii saşilor România nu mai este … acasa.

Săptămâna Haferland , festival dedicat tradiţiilor săseşti din Transilvania va avea loc între 9 - 14 august 2017 în zona cuprinsă între Rupea şi Sighişoara (satele Archita, Roadeş, Homorod, Viscri, Buneşti, Saschiz, Meşendorf, Rupea, Criţ şi Cloaşterf, fiecare dintre acestea avand o zi dedicata)

Dmitri Rogozin (cel care avea portretul lui Stalin în biroul său) şi Igor Dodon şi-au plâns pe umăr unul altuia la Ambasada Rusiei la Teheran, cu ocazia ceremoniilor de investire a lui Hassan Rohani . Vicepremierul rus a fost declarat persona non grata de Guvernul Moldovei a lui Plahotniuc absolut inutil pentru că oricum nu putea ajunge acolo decât daca vrea România iar daca ar lua-o peste Ucraina ar risca să ia o rachetă în freză .

Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor americane din Europa : "Europa are nevoie de un spatiu Schengen militar" . Măcar în ăsta o să intrăm sigur.

Ediţie Săptămânală : 13 august 2017

Nu, Dragnea nu este în vacanta, este într-o operaţiune de ştergere a urmelor şi de mutare a banilor de ici-colo ,în speranţa că li se va pierde urma de miros care duce la el.

Christoph Daum a zis că românii sunt nerăbdători "vor să aibă totul ieri, nici măcar azi. Azi e târziu" . Niciodată ar fi mai bine ? Şi noi care credeam că românii sunt ăia cu "să moară capra vecinului "

Ca răspuns la sancţiuni Vladimir Putin a redus personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia cu 755 de angajaţi, pentru a-l egala pe cel al reprezentanţelor ruse din Statele Unite .Trump i-a mulţumit lui Putin că l-a ajutat să reducă cheltuielile. Trump ar fi trebuit sa-şi pună oamenii lui în acele posturi … acum nu o să şi-i mai puna ! Şi chiar dacă şi i-ar fi pus ,americanii au dovedit că nu înţeleg nimic în Rusia şi nu numai, nici în zona arabă nici în America de Sud şi lista poate continua unchiule Sam. Se pare că americanii ăia pe care i-a tot aşteptat bunicul nu mai sunt ce au fost.

Bugetarii au intrat în minivacanţa de Sântămăria Mare. Ziua liberă din 14 august va fi recuperată în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea timpului de lucru de la 2 ore la 3 ore pe zi timp de două zile .

Sunt necesare noi impozite şi taxe pentru a respecta promisiunile electorale de măriri salariale si de pensii. Chiar dacă guvernul le va inventa , pentru că banii care vin uşor se duc uşor, banii se vor duce pe mărfuri de import în timp ce economia româneasca ,cocoşată de taxe şi impozite şi de bugetari şi multi şi cu salarii mari şi de pensionari cu pensii nesimţite , va intra în colaps.

Trump a declarat că nu a analizat posibilitatea de a-l demite pe procurorul special Robert Mueller, cel care investighează amestecul ruşilor în campania prezidenţială americană din 2016. Sigur că nu , lucrurile sunt hotărâte de mult. Russiagate ar putea duce la destituirea lui Donald Trump .

Dacă aveaţi de gând să vă cumpăraţi o maşina diesel rulata mai aşteptaţi puţin. Germanii deruleaza programe de TRADE-IN ( frate cu BUY-BACK) prin care se vor retrage poluantele Euro 1 - Euro 4. Guvernul Tudose lucrează la o lege prin care cumpărătorii români de rable poluante vor fi obligaţi să planteze doar trei copaci şi doua panseluţe pentru fiecare rablă cumpărată.

Azi 13 august, în Piaţa Victoriei va avea loc un protest împotriva vaccinării. Cu bannere, steaguri, cruci, icoane. Ar trebui să aducă şi nişte moaşte izvorâtoare de vaccin .

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro îşi doreşte o relaţie solidă cu SUA, aşa cum are cu Rusia . Domnu' Maduro cu Coreea de Nord cum staţi ?

Colegiul Medicilor din România (CMR) ne recomandă să nu mai apelăm la doctorul Google în loc să mergem la medic. Măcar la Google nu trebuie să mergi cu plicul deşi cu excepţia plicului mecanismul este acelaşi : medicul ia comision din valoarea medicamentelor prescrise (sau merge în excursii exotice plătite de firmele farmaceutice) în timp ce Google ia procent din medicamentele cumpărate dând click pe reclamele afişate. Şi ce bine ştie Dr. Google ce reclamă să-ţi … prescrie că doar singur dai căutari cu ce te doare.

De Sântămăria Mare, ziua în care se împlinesc dorinţe , aveti grija ce va doriţi că s-ar putea să se împlinească ! Cel mai bine ar fi să vă abţineţi de la dorinţe în domeniul politicii …

Uniunea Salvaţi România a depus plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Nu era nevoie.

Bucureştenilor care îşi freacă mâinile mulţumiţi că datoria RADET catre ELCEN ,adică datoria lor ,va fi ştearsă prin vânzarea ELCEN către RADET le spunem că dupa ce vor ajunge consumatori captivi ai multinaţionalei (citiţi în editiile precedente Tunul lui FIREA ) vor regreta amarnic. Ca să fie clar vorbim de cei legaţi la CET Grozăveşti,CET Progresul ,CET VEST şi CET SUD. Să fie vreo legătură cu întâlnirea dintre Macron şi Klaus Iohannis ?. Daca nu se va vinde prin licitaţie în mod transparent noi o să credem că tunul are mari ramificaţii.

Banca americana de investiţii Morgan Stanley prognozează că euro va continua să crească, putând ajunge la 1,25 dolari şi la egalitate cu lira sterlina.

Tudose s-a răstit la 47% din ţară ca restul de 53% care aparţine companiilor multinaţionale oricum nu-l ascultă şi folosesc orice portiţa legală de evitare a taxelor. Dar dă bine la televizor ! Don Tudose şi-a luat suliţa şi se luptă cu băncile şi cu capitalul străin . A mai încercat aşa ceva Ungaria dar efectul a fost catastrofal şi a ajuns să cerşească la marele frate de la răsărit oferindu-i , ca plata , lui Putin un cap de pod în Europa.

Ediţie Săptămânală : 20 august 2017Trebuie să constatăm că deşi atentatul terorist de la Barcelona este pe aceeaşi linie cu cele de la Nisa şi Londra diferenţa este că Spania nu este implicată în operaţiuni militare contra ISIS, de aceea mesajul s-a schimbat : " în timp ce noi arabii suntem macelariţi voi vă distraţi pe Las Ramblas, infidelilor , chiar dacă nu luptaţi contra noastra şi voi meritaţi să muriţi "! .Şocant ? , nu !. Amintiţi-vă de Spania maură şi o să întelegeţi că mesajul este mai complex , Andaluzia a mai fost a maurilor dar nu acolo s-a dat atacul pentru că efectul este mai mare acolo unde milioane de turişti se vor gândi : şi eu am fost acolo, daca … !

Mircea Lucescu s-a întâlnit cu preşedintele Erdogan . Acesta l-a întrebat pe ghiaur ce şanse are Turcia în fotbal şi l-a anunţat că se va înfiinta campionatul moscheilor cu trofeul minaretul de aur care va fi câstigat de cei mai buni fotbalişti islamici.

Băsescu : " Aşa, câineşte, mă uit la PNL ca la o soluţie; condiţia va fi să fiu eu premier "

Tudose face lista : Tarom - pierdere, CFR Marfă - pierdere, CFR Călători - pierdere. Domnu' Tudose este mai simplu să faceţi lista cu cei care fac profit , este mai scurtă , mult mai scurtă !

Ghinea zice că nu candidează la preşedinţia USR pentru că nu i s-a cicatrizat rana de cuţit din spate. Apelăm la asociaţiile non-profit să-i doneze nişte medicamente cicatrizante.

Anunţam ministerul de interne că degeaba păzeşte granita de la vest şi nord-vest, ruta de migraţie s-a schimbat ! Oricum ministerul de interne este complet defazat , a redus nivelul de alertă la graniţe de la 2 la 1 în timp ce noua rută de migraţie intră în România prin Bulgaria şi prin Marea Neagră

Politicienii ,aflaţi în vacanţă , dau mesaje de "solidaritate" care nu folosesc la nimic comentează Ponta ,pe tema atentatului de la Barcelona .V-aţi prins, este vorba de Dragnea .

Doar 6% dintre falimente sunt frauduloase , restul se datorează guvernanţilor. Exagerăm, o parte se datorează şi patronilor care nu au reuşit sa facă afaceri cu statul. Concurenţa pe piaţa şpăgilor este acerbă şi trebuie să ai dosar  beton  la SRI şi să fii membru în partidul care este la putere sau să joci la două capete …!

Sfântul Sinod se plânge de o campanie agresivă a presei împotriva slujitorilor Bisericii, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiţi. Biserica trebuie să se teamă numai de schisma care va împărţi biserica ortodoxă în doua ,dintre care una iubitoare de perversiuni sexuale.

Iohannis a învăţat arta politicii dâmboviţene. Dar va activa mai mult pe extern deocamdată …

IKEA este contrariată, potrivit unui studiu realizat sufrageria este şi cameră de dormit pentru opt din zece romăni .

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi : " Dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue"

Vicepremierul Ungariei: "Cererea de recunoaştere a secuilor ca grup etnic independent e periculoasă" Periculoasă pentru că slăbeşte forţa maghiarimii din Transilvania ? Pentru cei care nu ştiu le spunem noi că secuii au fost consideraţi cetăţeni de rang inferior ai Ungariei pe când era înglobata în imperiu împreuna cu Transilvania (dar un pic mai sus decât românii ) iar acum secuii îşi amintesc acest detaliu istoric şi s-ar putea să aleagă independenţa. Asta nu înseamna că o să le-o şi dea cineva !

Guvernul român poate să doarmă în continuare ,Comisia Europeană lucrează în locul lui şi analizeaza , în cadrul unei consultări online, modul în care lanţul de aprovizionare cu alimente din UE poate deveni mai echitabil existând indicii că valoarea adaugată nu este distribuită în mod adecvat la toate nivelurile lanţului de aprovizionare cu alimente. Părerea noastră este că peştele cel mare niciodata nu-i face aprovizionare peştelui cel mic pentru că este programat genetic să-l mănânce.

Ediţie Săptămânală : 27 august 2017

Uite Brexitu’ nu e Brexitu’ . Mai mult de un sfert dintre britanicii care au votat pentru ieşirea din UE , ar vota pentru a rămâne în UE daca referendumul ar fi reluat. Motivul : au fost dezinformaţi de promisiunile făcute în campania dinaintea referendumului.

DNA zice că Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei ,fostul director al RCS&RDS SA, " în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora" Nea Mitica este acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani iar celălalt de dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Ministerul polonez al Apărării lansează un nou program prin care le oferă o formare militară studenţilor, pe bază de voluntariat, relatează Associated Press.

În România unul din 4 tineri nici nu munceşte nici nu studiază , sunt cam 440 de mii şi EUROSTAT le zice generaţia NEET, adică: "not in education, employment or training "

Primăria Cluj-Napoca a implementat banda dedicată pentru transportul în comun pe axa Est-Vest. Primăria doamnei Firea nu ştie ce e aia …

Un studiu realizat de compania de navigaţie GPS, TomTom arată că Bucureştiul este oraşul cu traficul rutier cel mai aglomerat din Europa.

Liviu Dragnea,zice că producţia istorică de grău din acest an, cea mai mare din ultimii 23 de ani, se datorează conducerii înţelepte a PSD. Domnu' Dragnea , se supară Doamne-Doamne ! Apropo şi ruşii au producţie record la cereale anul acesta , tot datorită conducerii înţelepte.

Iohannis ( despre proiectul de modificare şi completare a legilor justiţiei) : "Propunerile ministrului Toader reprezintă un atac asupra statului de drept, independenţei Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie .Rapoartele MCV, recomandările atât ale Comisiei de la Veneţia, cât şi ale Consiliului consultativ al judecătorilor europeni îl indică pe ministrul Justiţiei drept elementul prin care se realizează influenţa politicului".

Preşedintele francez Emmanuel Macron : Europa "va exploda" din cauza dumpingului social si fiscal, sistemul actual este dăunator pentru România care dezvolta un dumping social şi fiscal, continuă să scadă taxele pentru companii, să menţina costurile foarte scăzute pentru a atrage companii. Coanei Europa i-au explodat politicile în faţa , se aştepta ca numai ea să racoleze creiere şi mana de lucru calificată din fostele ţări comuniste pe care să-i plătească mult mai puţin ca pe băstinaşi. Macron se plânge că nu va avea loc un Frexit ci o distrugere a Uniunii Europene ,deci nu o să mai aibă din ce sa iasă … Lasă Monşer că piaţa libera va găsi o soluţie !. Sau acum nu mai e bună piaţa liberă ?

Problema lui Macron este că muncitorii estici detaşaţi pot fi trimişi în alte ţări UE cu contracte care le garantează salariul minim al ţarii-gazdă, dar cu taxele şi contribuţiile sociale plătite în ţara de origine. Şi pe noi ne deranjează multe … !

Macron a venit să vânda elicoptere şi rachete antiaeriene ceea ce a şi reuşit în Romania ( spre deosebire de Polonia care a anulat un contract de 3,2 miliarde de euro pentru echiparea armatei sale cu elicoptere multifuncţionale de la Airbus şi nu renunţă la Directiva pentru muncitorii detaşaţi).

România este pe ultimul loc în UE la sumele cheltuite pentru sănătate pe cap de locuitor dar pe primul loc la categoria " morţi cu zile "

Dragnea şi Grindeanu Pupat Piaţa Independenţei, nişte politicieni fără prinţipuri, care va să zică că nu le au! După pupături guvernul a numit-o prefect de Timiş pe fosta şefa de cabinet a lui Sorin Grindeanu, excelenţa sa, ambasador !

Guvernul a înfiinţat funcţia de ataşat de turism pentru a promova turismul din România în străinătate. Aceştia vor fi responsabili cu prezentările jenante la diverse târguri şi expoziţii

În Japonia a apărut robotul programat să îndeplinească rolul de călugăr budist care poate oficia înmormântări. Varianta ortodoxă a robotului este în probe, se lucreaza la softul pentru simularea comportamentului homosexual. Fabricantul a anunţat că va fi pus la dispoziţie gratuit la înmormântarea lui Ion Iliescu.

Ediţie Săptămânală : 3 Septembrie 2017

În timp ce toate anunţurile de angajare pentru vânzatori în zonele cu etnici maghiari specifica că trebuie să fii bilingv , adică să ştii şi româna şi maghiara, managerul de la Kaufland Odorheiu Secuiesc îşi permite să spună că româna nu e o condiţie pentru angajare, că ar fi discriminare. Asta pentru că nu este magazinul lui şi nu-l interesează să vânda şi românilor. Nu ştim ce parere are şeful lui sau poate Kaufland vrea să fie boicotat de români pe tot teritoriul României !

Frauda de 3 milioane de euro de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ne arată că mafia era chiar în interiorul Casei. Chiar preşedintele C.N.A.S., Marian Burcea a dispus ca funcţionarii din structurile de control să nu mai deranjeze furnizorii de servicii medicale false cu verificările legale. Frauda se făcea la serviciile medicale la domiciliu ,decontarea serviciilor false atingand 80 % , de aceea fondurile se epuizau rapid. Se cheamă crimă atunci cand furi din banii unor bolnavi grav şi apoi le respingi dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu sub pretextul lipsei de fonduri.

Guvernul vrea ca sticlele de apă să fie marcate cu un timbru, la fel ca ţigările şi alcoolul, ceea ce probabil va transforma apa în produs de lux şi o va scumpi. Supraacciza la carburanţi va fi introdusă de Guvern, în două, etape 15 septembrie şi 1 octombrie, fiecare etapă urmând să scumpească şi benzina şi motorina cu câte 0,16 lei pe litru.

Igor Dodon şi-a rezolvat toate problemele din ţărişoara lui imaginară ,aflată sub ocupaţie rusă, şi acum se răsteşte la unioniştii care ar vrea să o unească cu România. Linişteşte-te domnule ,românii au văzut cât a costat unificarea Germaniei şi recunosc că România nu are suficienţi bani pentru o unificare dar se concentrează pe dezvoltare economică şi într-o zi vor avea suficienţi bani . În acea zi probabil că Igor Dodon va fugi la Moscova.

Orban: "Daca ajungem la guvernare îi dăm afara pe toţi cei angajaţi de PSD pe bază de pile şi cumetrii ". Probabil ca să-i pună pe ai lor …

Politicienii ALDE se plâng că n-au primit funcţiile promise de Dragnea. Mă mir că aşa nişte politicieni cu experienţa ca ei chiar au crezut că le vor primi .

Renault Technologie Roumanie (RTR) a avut o mare parte din contribuţie la crearea noului Duster Saga dar, la indicaţiile "preţioase" ale patronilor francezi, a facut o maşină mare la un preţ mic. Astfel francezii au scăpat de concurentul incomod din grădina lor, al carui succes începuse să-i cam sperie şi să le muşte din cota de piaţă. Renault va rămane cu imaginea latină şi designul senzual (l-am citat pe Van Den Acker, inginerul şef al grupului Renault)

Alegerile care vor avea loc în Germania pe 24 septembrie vor arăta dacă deschiderea graniţelor pentru refugiaţi o să o coste pe Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat.

Auzind ei de regiunea extrem de atractivă a Europei de Est, fraţii de gintă latină Sigma Alimentos, multinaţionala din Mexic, au cumparat 51 % din Caroli Foods Group producătorul de mezeluri autohton .

Terenul pe care îl va obţine primăriţa FIREA din vânzarea ELCEN către RADET are peste zece milioane de metri pătraţi şi va fi un megatun imobiliar .

Solicitarea Chişinăului de a introduce un subiect suplimentar la Adunarea Generală a ONU din septembrie cu privire la retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova va duce la război între Rusia şi aceasta, prezice Lavrov ,ministrul de externe rus, această Mama Omida a diplomaţiei. Da domnule Lavrov, ne amintim că războiul ruso-georgian din 2008 a început după încercarea Georgiei de a înlatura trupele ruse din regiunea separatistă Oseţia de Sud dar s-au mai schimbat unele lucruri de atunci şi nu în favoarea Rusiei.

Fostul lider PSD Victor Ponta, zis şi Micul Titulescu, zis si Mickey Mouse, va juca la altă echipă alături de Sorin Câmpeanu şi de Daniel Constantin, fondator al partidului Pro România. Finanţatorul Dragnea zice că nu comentează.

Meleşcanu : "Dosarul Roşia Montană a fost depus ilegal la UNESCO" .Care va să zică dacă încerci să protejezi ceva în ţara asta faci o ilegalitate.

Ediţie Săptămânală : 10 Septembrie 2017Parlamentarii PSD şi ALDE au avizat favorabil legea iniţiată de UDMR care scade de la 20% la 10% pragul la care statul român este obligat să asigure folosirea limbii materne a minoritarilor. Domnu' Dragnea ,daca mai scădeţi puţin pragul o să folosiţi limba maghiară şi în Bucureşti . Bucureştiul este oraşul cu cei mai mulţi maghiari , după Budapesta.

Şi uite aşa UDMR înclina balanţa puterii în favoarea celui care face concesiunile cele mai mari , de această dată Dragnea, care a ajuns rău dacă luptă alături de mercenari maghiari.

Din cauza uraganelor, miliardarii şi beizadelele din România nu vor mai avea unde să se relaxeze în Caraibe ! Le mai rămân doar croazierele dar fără să acosteze .

Olguţa Vasilescu a zis că putea să aleagă să nu mai dea indemnizaţia pentru mame , dar că a preferat să o plafoneze. O alegere înţeleapta ! Oricum, ai să dai samă, doamnă, pentru multe alte chestii !

Românii care intenţioneaza să plece din ţara pentru mai mult de şase luni trebuie să notifice Fiscul înainte să PLECE DIN ŢARA ,altfel vor fi amendaţi cu … 10-20 euro !

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan toarnă în procesul pe fond în care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influenţa în dosarul finanţarii ilegale a PDL.

Ponta : "Adrian Năstase, Geoană, şi eu am încercat să ducem PSD spre un partid modern, de centru, care să câştige alegeri, care să guverneze bine. Dragnea l-a readus şi-l readuce, într-un ritm accelerat către un fel de partid din anii '90, cu o uriaşă ineficienţă şi incompetenţă guvernamentală, cu idei retrograde şi conservatoare şi care începe să se lupte cu tot ce înseamnă zona privată din România". Acum am înteles de ce, atunci când conta în politică, i se spunea Micul Titulescu !

Miniştri şi foşti miniştri români îl invidiază pe ministrul brazilian căruia poliţia i-a găsit valizele cu peste 16 milioane de dolari.

Navele cu refugiaţi care execută desant pe plajele românesti sunt tot mai mari, aşa cum am avertizat. Nu am folosit cuvantul desant întamplator, cu precizarea ca frontul este … toata Europa … de vest !

Ludovic Orban: "Anul viitor un sfert din primării vor intra în incapacitate de plată după majorarea salariilor în administraţie"

Guvernul a observat că ponderea salariilor primite de angajaţii români a fost de 34,2% din Produsul Intern Brut, potrivit Eurostat. Guvernul zice că are în vedere un model de dezvoltare diferit (Marxist, zicem noi), care va pune accent pe schimbarea distribuţiei de resurse dintre muncă şi capital, în favoarea angajaţilor. Guvernul nu a observat că s-a terminat campania electorala. Acum să dăm un exemplu ca să înteleagă şi domnul Dragnea: dacă România ar produce numai cabluri electrice ponderea salariilor ar fi 10% , altfel treaba este mult mai complicată: PIB reprezintă consum plus investiţii plus exporturi minus importuri.

Putin vrea acum Trupe ONU de menţinere a păcii desfăşurate însa numai de-a lungul liniei de demarcaţie dintre forţele ucrainene şi rebelii proruşi. Este de fapt o încercare a Moscovei de a stabili o frontieră recunoscută internaţional între Ucraina şi republicile omuleţilor verzi. În afară de Germania, care aplaudă forţată de interesele energetice, restul nu prea cad în plasă !

Şi englezii îi copiază pe protestatarii români ,pe pancartele lor scrie : "Exit from Brexit"

Primarul Gabriela Firea face "revoluţie" în trafic. Autobuzele ITB vor circula pe linia de tramvai .Dar băieţii deştepţi care deja circulă pe acolo o să le lase ?

Ediţie Săptămânală : 17 Septembrie 2017

Putin ,referitor la furnizarea de armament Ucrainei de catre SUA : "Transferul de arme într-o zonă de conflict nu ajută eforturile de soluţionare paşnica, ci doar înrăutăţeşte situaţia". Sugerăm ca şi Ucraina să-şi cumpere armament de pe net la fel ca şi omuleţii verzi ai lui Putin.

Vizionarea excesivă a programelor TV poate declanşa autismul. Ar fi interesant să ştim care dintre politicenii români se uitau prea mult la televizor.

IKEA va investi aproximativ 80 de milioane de euro construind cel de-al doilea magazin din Bucureşti, pe bulevardul Theodor Pallady.

Petre Daea : "Vaca e un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte". Noi ştim doar că vaca ne dă nouă carne, lapte … ouă. Domnule Daea, o tradaţi pe oaie ?

Dumitru Dragomir, speriat de puşcărie, toarnă tot : "Banii din fotbal s-au dus în campania prezidenţială din 2014"

Alianţa Medicilor zice că ne pleacă medicii din ţară deoarece aici este "un sistem feudal, care este împărţit pe bisericuţe în care domină anumiţi şefi de trib"

"Pescariu Dinu a denunţat o cu totul altă persoană, un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru şi s-a denunţat pe el ca şi cumpărător de influenţă", a declarat Mihaela Iorga în plenul CSM. Nici Boc nu se simte prea bine !

Mirel Palada (fost purtător de cuvănt al guvernului Ponta) i-a spart buza lui Mihai Goţiu (senator USR ) pentru ca "discuta despre prietenul domnului Palada, Sebastian Ghiţă, şi despre drumul banilor la Ploieşti". Meciul de box a avut loc la Sala Polivalenta B1 .

Nina Iliescu , prezenţa discretă din umbra soţului, are o pensie de 10.600 de lei.Discreta dar cu pensie mare!. Ion Iliescu după ce a fost inculpat în dosarul Mineriada:"Nu am să-mi reproşez nimic"

Christoph Daum ,mesaj de adio românilor: " Părăsesc această ţară cu o lacrimă în ochi. M-am îndrăgostit de această ţara fantastică. Când traieşti aici, vezi diferenţa. Peisaje, locuri minunate şi oameni extraordinari! .Mi-a fost ruşine în România când am văzut meciuri cu câteva sute de spectatori. Apoi, la o zi după o dezamagire trebuie să fim uniţi. Cred în România, cred în oamenii de aici, chiar daca veţi avea dificultati"

Primarii din România şi-au majorat salariile şi acum nu mai au de unde să le plăteasca. Premierul Mihai Tudose zice că e problema lor. Lăsaţi domnu' Tudose că şi dumneavoastră o să aveţi de plătit salarii majorate, să vedem a cui va fi problema.

Rusia şi China au grijă ca embargoul asupra Coreei de Nord să nu fie total pentru că nebunul de la Phenian este singurul care poate apăsa butonul nuclear şi cine îl controlează negociază mai avantajos.

În sfârşit am ajuns pe locul unu în UE. Salariile românilor au avut cea mai mare creştere anuală în rândul statelor membre, de 18,6% cel mai mult din UE, după ce s-au majorat lefurile la stat . O fi bine , o fi rău ? Cheltuielile cu salariile administraţiei publice reprezintă aproape jumătate din veniturile fiscale ale statului român !

Ediţie Săptămânală : 24 Septembrie 2017

Azi se luptă, pentru funcţia de cancelar, Angela Merkel şi Martin Schulz. Mai important este faptul că extrema dreaptă nazistă nu a mai avut reprezentanţi în Parlament din 1945 … până azi probabil.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmarire penală pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul "Insula Belina", a anunţat Direcţia Naţionala Anticorupţie. Cum au trecut părţi din Insula Belina şi Bratul Pavel de la stat în administrare privată nu este un mister este o inginerie cadastrală-magistrală, cu fir întins către primul pescar al ţarii, Liviu Dragnea.

Facebook îşi asumă faptul că nu a reuşit să oprească atacul Rusiei, peste 3.000 de anunţuri publicitare în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 , reprezentanţii Kremlinului reuşind să folosească platformele sociale pentru alegerea lui Trump. Şi Twitter şi Google îşi pun cenuşa în cap pentru că şi pe la ei prin curte au zburdat agenţii ruşi.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a provocat proteste violente după ce a semnat cinci decrete privind reformarea legislaţiei muncii în Franţa.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a contramandat vizita în Ucraina, prevazută pentru luna octombrie, decizie luată în semn de protest împotriva limitării cursurilor în limbile minorităţilor naţionale , inclusiv cea româna din Ucraina. Anularea unei vizite prezidenţiale e un semnal extrem de puternic, a declarat Iohannis.

Ponta l-a făcut bufon pe Codrin Ştefănescu, pentru comunicatul dat din partea PSD pentru dosarul Belina. Victor Ponta : e nevoie de o reacţie care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi.

Kurzii nu renunţă la referendum , spre disperarea lui Erdogan. Iran, Irak şi Siria sunt alte trei ţări îngrijorate de proclamarea independenţei kurzilor.

Ministrul Educaţiei : "Unele edituri făceau intenţionat manuale slabe ca să le vândă şi auxiliare"

Mesajele de pe sistemul "Alert" , de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă, vor ajunge în cel mult un minut de la emiterea lor pe toate telefoanele din raza vizată de o calamitate, nu doar pe dispozitivele smartphone. Sistemul se speră că va fi funcţional în curând.

Kim Jong-un a spus despre Donald Trump că este ramolit, iar Donald Trump l-a făcut pe Kim Jong-un ţicnit şi tulburat mintal.

Primarul Nicolae Robu a declarat că Timişoara a fost din nou discriminată de Guvern, întrucat, deşi a fost cea mai afectată de furtună , a primit cei mai puţini bani, în timp ce alte localitaţi au primit mult mai mult, inclusiv pentru biserici.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici: "Mai mult de jumatate din comune nu au resurse financiare de a-şi plăti salariile pâna la sfârsitul anului"

Apocalipsa prezisă pentru ieri 23 septembrie nu a venit, deşi planetele s-au aliniat. Nibiru sau Planeta X nu ne-a ciocnit. Profeţia din Apocalipsa Sfântului Ioan se va împlini totuşi, în Romania , prin "harul" politicienilor.

Ediţie Săptămânală : 1 Octombrie 2017

Eugen Rădulescu, directorul direcţiei de stabilitate financiară a BNR i-a raspuns premierului Mihai Tudose : "vremea dobânzilor mici se termină ,dobânzile la depozite sunt foarte, foarte scăzute şi ele deja nu mai acoperă inflaţia". Sperăm că premierul nu este plecat de acasă şi a auzit.

În insulele Solomon cercetatorii susţin că a fost descoperit un şobolan de patru ori mai mare decât cei obişnuiţi. Noi credem că ai noştri sunt şi mai mari.

Victor Ponta :"programul de guvernare PSD-Liviu Dragnea face mai mult rău decât programul de guvernare al lui Dacian Cioloş". Aşa, Coane Mickey Mouse , zi-i !

Cine are urechi de auzit să audă că mare parte din creşterile salariale, promise şi date pentru câştigarea alegerilor, se vor anula prin inflaţie mărită ,accize la carburanţi şi alte taxe şi impozite. Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă ,vorba lui Lavoisier.

Adrian Vasilescu despre creşterea indicelui ROBOR :orice intervenţie a BNR asupra lichidităţii din piaţă, şi implicit a ROBOR-ului ,ar fi dus la explozia inflaţiei.

Românii care muncesc în străinătate îşi fac concediul în ţară. Românii care muncesc în ţara îşi fac concediul în străinătate

Kremlinul zice că nu a uitat militari ruşi în Belarus dupa încheierea manevrelor din cadrul exerciţiilor militare Zapad 2017. Poate că s-au tranformat în omuleţi verzi.

Firmele mari devin tot mai mari, generează mai mult, sunt mai profitabile şi folosesc mai puţini angajaţi. Firmele mici sunt pe muchie de cuţit, tot mai dependente de firmele mari.

Scumpiri de la 1 octombrie : vom plăti mai mult la curent, gaze, carburanţi şi rate. Guvernul zice ca din cauza uraganelor …

Bursa de la Bucureşti a ratat ţinta de piaţă emergentă si va ramane piaţă periferică în timp ce Polonia a trecut deja de la emergentă la dezvoltată.

Catalonia votează pentru independenţă, într-un referendum interzis. Guvernul spaniol a blocat sistemul electronic de numărare a voturilor, a confiscat zece milioane de buletine de vot şi a închis jumătate din şcolile unde ar urma să se desfasoare votarea.

Eugen Rădulescu, BNR: "16% din interprinderile din România nu au nici salariaţi, nici capital, nici vânzări".

România este pe locul 120 în lume din punct de vedere al calitaţii infrastructurii rutiere, potrivit raportului Forumului Economic Mondial. Nu vă spunem ce state africane au drumuri mai bune ca noi ca să nu vă supărăm.

Ediţie Săptămânală : 8 Octombrie 2017

Guvernul a aprobat, în stil mare, deblocarea unor posturi vacante în ministere . Singurul efect : va creşte preţul la foarfecile de tăiat frunza la câini !

Varujan Pambuccian : "intrarea în criza de cash operaţional este un risc urias pentru România , deja au aparut birourile de tip 'cioclu', care, aşa cum s-a întamplat în SUA , aşteaptă să cumpere foarte ieftin tot ceea ce se poate cumpara "

Marius Lazar, Secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale: "daca situaţia o va impune, ţara noastră va acorda mai mult de 10.000 de permise de munca pentru cetăţeni străini". No comment !

Dupa ce au trecut uraganele moneda naţionala s-a redresat uşor în raport cu euro. Sunteţi acasa domnu' Tudose ? Gurile rele zic ca v-aţi baricadat în pivniţă , de frica uraganelor.

Vicepreşedintele Dacia: "programul de înnoire a parcului auto 'Rabla' ar trebui să fie extins şi pentru posesorii de automobile achiziţionate în leasing".

Camera Deputaţilor a respins proiectul privind reducerea pragului de reprezentare .Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor este suparat şi a ameninţat că nu o să mai sprijine coaliţia PSD-ALDE.

De când a crescut ROBOR, statul nu mai reuşeşte să se împrumute de la bănci.

Cioloş: "Balonul de promisiuni PSD - ALDE a inceput să se găurească; în buzunarul românilor a ajuns mâna care ia, nu cea care da".

Submarinele ruseşti Veliki Novgorod şi Kolpino au lansat ,din Marea Neagră, zece rachete de croazieră Kalibr asupra Stat Islamic , in estul Siriei. Razboaiele Crimeei de la 1853-1856 până la 2014 arată importanţa ieşirii la Marea Neagra . Dupa ce Petru cel Mare a atins Marea Baltică şi Marea Neagră a trasat ţinta : Marea Mediterană. Cam asta visează Putin. Şi un pic de orient .

Dragnea: România are bani, problema e că aceia care primesc salarii mărite protestează . Nişte nerecunoscători dom'le. Apropo, aşa se va întampla şi la urmatoarele alegeri …

Tudose: "Nu s-a renunţat la transferul plăţii contribuţiilor la angajat; soluţia o vom găsi împreună cu sindicatele". Deocamdata negocierile au eşuat.

Nogradi Gyorgy, unul dintre cei mai renumiţi politologi din Ungaria :
- "E o chestiune de timp până va apărea Albania mare, care va include Kosovo, o parte din Macedonia şi Bosnia-Herzegovina.
-În puciul de anul trecut din Turcia nimic nu e clar. În istoria modernă a Turciei, de câte ori s-a dorit un puci, a fost reuşit. Nu şi cel de acum.
-În acest moment, SUA are un singur mare duşman. Este vorba de China"

Varujan Vosganian a acuzat milioane de găini de complicitate la evaziune fiscala. Evitaţi să mâncaţi omletă ca să nu fiţi acuzaţi şi dumneavoastra.

Ediţie Săptămânală : 15 Octombrie 2017

Sistemul antirachetă de la Deveselu se va modifica în aşa fel încât să răspundă şi pericolului reprezentat de Coreea de Nord, a declarat şeful NATO Jens Stoltenberg. Se poate citi printre rânduri că traiectoria rachetelor poate fi Deveselu spre Coreea de Nord via Moscova.

Cele trei aeronave F-16 Fighting Falcon cumpărate de România de la portughezi pot transporta noua generaţie de bombe nucleare americane, B61-12, reglabile de la 0.3 până la 50 de kilotone de TNT, care pot lovi ţinte la caţiva metri sub pamant şi produc praf radiocativ în cantităţi reduse. Acestea pot fi folosite pentru lovituri tactice în cazul unui război cu Rusia. Deocamdata NATO nu a dotat România cu aceste bombe dar e posibil să fie mutate, din Turcia sau Italia, in România.

Foarte mulţi poliţişti păzesc moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi anunţă pelerinii că în preajma bisericilor şi în zonele adiacente au fost constatate peste 3.000 de infracţiuni. Numai Scaraoţchi, căpetenia dracilor, este de vină.

Victor Ponta: "Mihai Tudose a reuşit să scape din Guvern de cei mai importanţi soldaţi ai Cartelului de la Teldrum ( Mihai Busuioc, Sevil Shaideh şi Răzvan Cuc). A rămas Carmen Dan ca ultimă redută a Cartelului. Rovana Plumb este victimă colaterală pentru că oricum Dragnea nu avea de gând să se lupte pentru ea"

FMI prognozează pentru anul viitor un deficit de 4,5% din PIB . Economia creşte, dar deficitul bugetar se adânceşte. Se acumulează dezechilibre fiscale tot mai mari. Domnu' Tudose sunteţi acasă ?

Preşedintele Ford România, John Oldham, a declarat că fabrica din Craiova va fi unicul loc de producţie a noului EcoSport, care se va vinde pe piaţa UE.

Angajaţii din multinaţionale au o productivitate dublă faţă de cei din companiile româneşti.

Peste 10.000 de militanţi ucraineni de extremă dreaptă au sărbătorit la Kiev, împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Armatei Insurecţionale Ucrainene (UPA), o controversată organizaţie militară care şi-a desfăşurat activitatea în anii 1940 şi 1950, relatează AFP.

Aromânii au fost recunoscuţi prin lege ca minoritate naţională în Albania.

Un castor, animal care a dispărut în anii 70 de la noi , şi-a facut apariţia în incinta Muzeului Astra din Sibiu. Se pare că este rezultatul unui proiect de repopulare cu această specie de mamifere. 21 de castori au fost aduşi,în 1996, în diverse zone din ţară.

Suedia intenţionează să renunţe la plata cu bani lichizi în urmatorii 5 ani. România nu intenţionează … baieţii de pe piaţa neagră pot să stea liniştiţi.

Traian Băsescu: "Voronin nu şi-ar fi dat ţara ruşilor, însă Dodon ar da-o mâine". Băsescu i-a propus liderului PCRM, Vladimir Voronin, să facă Unirea cu România, când ambii erau şefi de state.

Tiger Woods deja cartografiază cele 56 de hectare ale resortului de golf Theodora Golf Club, situat în localitatea Teleac, comuna Ciugud, în apropiere de Alba Iulia ,judeţul Alba. Terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa : PAR 6, de 735 de metri. La inaugurare Klaus Iohannis s-a întalnit cu grupul de la Cluj , Ioan Rus şi Vasile Dâncu plus fostul şef al serviciului secret din MAI, Virgil Ardelean. Se pare că au exersat lovituri de golf pe un manechin de paie ce semăna cu Dragnea doar că avea mustaţa din mătase de porumb.

Ediţie Săptămânală : 22 Octombrie 2017

Legea recursului compesatoriu a lui Tudorel Toader goleşte puşcăriile (deţinuţii beneficiază de reducerea pedepselor primite pentru că au executat sentinţa în condiţii improprii). Statistic vorbind 80 % dintre ei vor recidiva. Atenţie la buzunare !

Romica Părpălea ,fost vicepreşedinte al PSD Teleorman ,cel care l-a denunţat pe Liviu Dragnea şi în dosarul Referendumul, finalizat cu condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare, a făcut un nou denunţ împotriva lui Liviu Dragnea, de data asta în legatură cu Tel Drum.

Dragnea şi-a asumat producţia record la floarea-soarelui din acest an ,de 3,16 milioane tone. Mulţumim din inimă partidului !

Federaţia Sindicatelor Libere din Invaţamânt (FSLI) semnalează că avem 4.500 de cadre didactice necalificate la catedre . Suntem prima şi singura ţară din Uniunea Europeană în care necalificaţii le pot preda ,în şcoli ,copiilor. Copiii nu trebuie să-şi facă probleme , ţara îi vrea proşti !

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre femeile hărţuite: "Nu cumva s-au complăcut pentru nişte avantaje ?" Dacă mai este vreo faţa bisericească care nu a bătut câmpii ortodocşi aşteptam noi declaraţii !. Noi spunem doar: Iarta-i Doamne că nu ştiu ce declară !

Regiunile italiene Lombardia şi Veneţia organizează un referendum pentru a cere mai multă autonomie. Ţinutul Secuiesc nu o să ceară pentru că şi-a tăiat toate pădurile şi speră că o să le taie şi pe cele din afara ţinutului lor dacă rămân ca până acum. Drujba lui Dumnezeu …

Gabriela Firea promitea că noile companii finanţate din banii bucureştenilor vor fi conduse de profesionişti. Oamenii de partid sau apropiaţii familiei sale numiţi la conducerea acestora pot fi şi ei profesionşti nu-i aşa ? .Glumim ! O parte i-a adus de la Voluntari …

Vladimir Putin :" Am greşit că am avut încredere în Occident , Rusia va continua să se înarmeze ". Rusia a testat o noua rachetă destinată sistemului Iskander cu rază de acţiune de 500 de kilometri , care poate transporta încărcătură nucleară.

Deocamdata românii nu pot achiziţiona produse de pe site-urile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, dar acest lucru este pe cale să se schimbe.

Gazele din Marea Neagră vor trebui să îşi găsească clienţi în altă parte pentru că România are suficient gaz, cu excepţia lunilor de iarnă. În premiera, din 2019, pe conducte se va pompa şi în sens invers, să zicem spre Ucraina sau spre vest via Ungaria.

Dodon a fost suspendat temporar deoarece a refuzat să semneze decretul de numire în funcţia de ministru al Apărării a lui Eugen Sturza. Nu întelegem de ce nu l-a numit, pe scurt: preşedintele unei ţări imaginare îl numea pe ministrul unei ţări imaginare.

Unul din trei români care au luat credit în ultimul an s-a îndatorat cu peste jumătate din venituri.

Rusia a dotat Serbia cu şase avioane de vânătoare de tip MiG-29 , acestea vor decola de pe imensul butoi cu pulbere din Balcani.

Timp de sute de ani ,la români, slugile şi stăpânii nu stăteau la aceeaşi masă, dar slugile trebuiau să fie hrănite la fel. Asta se schimbă acum sub Dragnea Vodă care plăteşte stăpânii din slujba domnitorului cu altă oca decât pe slugile din sectorul particular. Ai să dai samă doamne !

Ediţie Săptămânală : 29 Octombrie 2017Creşterea productivităţii muncii către un PIB care să se apropie de media europeana va mai dura înca doua decenii, în Romania, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european responsabil pentru buget şi resurse umane.

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu a declarat : derapajele, fie la nivelul politicii fiscale, fie la cel al politicii veniturilor, nu pot fi corectate de cealaltă componentă, de politica monetară şi nici de politica macroprudenţială. Domnu Dragnea , sunteţi acasă ?

Putin l-a trimis la plimbare, la Bucureşti, pe Kirill , patriarhul ruşilor, în încercarea de a scoate din izolare Rusia pe seama ortodoxiei, elementului comun cu românii. Mai speră Putin ca ortodoxia să încline balanţa din subconştientul românilor către modelul rusesc. Daca neonaziştii au înviat în vest de ce nu ar învia şi comunismul hibrid în fostele ţări comuniste ? De fapt ar fi burghezia comunistă de care se temea Lenin metamorfozată în neo capitaliştii comunişti. Putin nu se teme de ei, se foloseşte de ei ca să se transforme într-un ţar.

Generalul în rezervă Dumitru Iliescu i-a explicat Comisiei SRI cum se face un dosar împotriva unei persoane incomode : se începe cu interceptarea convorbirilor telefonice şi se incheie cu stabilirea sentinţei şi comunicarea ei judecătorului.

Black Friday 2017 va avea loc în 17 noiembrie dar conform tradiţiei americane ar fi trebuit să fie în ultima vineri a lunii noiembrie, adică pe 24 noiembrie 2017. De aceea probabil va fi in ambele daca nu se blocheaza serverele …

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona cantitate dublă de doze de vaccin gripal sezonier , faţa de anul trecut, peste 1 milion. Se anunţă o iarnă grea .

Centrul de tehnologie DB Global Technology şi Catalyst Solutions a realizat un studiu privind IT-iştii români din diaspora : 77% sunt deschişi la ideea de a se întoarce în ţară, deşi 43% sunt foarte puţin sau deloc informaţi cu privire la evoluţia sectorului IT din România. Dintre cei care nu iau în considerare revenirea în România, 40% sunt de părere că ar fi dificil să economisească bani în ţara natală.

Ksenia Sobceak, şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Rusiei, ea a declarat că problema cu privire la situaţia Crimeei trebuie să facă subiectul unor noi discuţii. Omuleţii verzi l-au implorat pe Putin să-i integreze aşa că ce contează că Statele Unite şi Uniunea Europeană au refuzat să recunoască integrarea Republicii Crimeea şi a oraşului Sevastopol în cadrul Federaţiei Ruse. Omuleţii verzi nu ştiau că trebuie să aibă grijă ce-şi doresc că s-ar putea să primească !

A fost inventată o celulă solară transparentă care poate fi încorporata în ferestre. Aceasta este acoperită cu molecule organice ce pot absorbi undele de lumina infraroşii şi ultraviolete, care sunt invizibile pentru ochii oamenilor deci nu vor afecta luminozitatea ferestrelor.

Am fost sunaţi pe mobil ORANGE de un număr cu prefix ciudat, normal ca am avut o criză de paranoia, crezând că am intrat în atenţia serviciilor pentru ce scriem şi nu am răspuns dar am căutat prefixul, este de Guinea. Pe urmă am aflat că mulţi au fost sunaţi din Africa. Specialiştii ne sfătuiesc să nu răspundem la aceste apeluri.

A apărut vinul albastru. A fost creat de spanioli dar nu face sângele albastru.

Victor Ponta :"Liviu Dragnea şi ’Cartelul de la Teldrum’ au confiscat Partidul şi îl folosesc doar pentru puterea personală, pentru bani şi protecţie în faţa legii"

Războiul civil din Uniuniea Salvaţi România a fost pierdut de aripa nicuşorista, al cărei lider , Nicuşor Dan, a demisionat deoarece consideră că există o presiune pentru ca USR să îşi abandoneze scopul şi să devină un partid "ca toate celelalte". Domnu' Nicuşor, am mai avut un Front al Salvării Naţionale, dupa revoluţie ,care nu ne-a salvat, aşa că renunţaţi la salvarea României, această ţara care a avut ghinionul sau norocul să se situeze la graniţele marilor imperii.

Ediţie Săptămânală : 5 Noiembrie 2017

Iohannis : "Promisiunea că salariile cresc este pur şi simplu falsă"

Ouăle s-au scumpit, nu este de vina lui Varujan Vosganian ci a jocului cererii şi ofertei şi a răcirii vremii.

7 din 10 vizite la medic sunt cauzate de alimentaţia dezechilibrată, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Termenul "Dezechilibrată" este valabil numai pentru ţările bogate, pentru cele sărace mai potrivit ar fi termenul de "Malnutriţie" datorată sărăciei.

Orange şi-a lansat propria bancă online. O sa putem lua credite … telefonate.

Teleormanul conduce detaşat topul judeţelor în care trăiesc cei mai mulţi beneficiari de ajutor social.

Iohannis: "Tăriceanu creeaza impresia că e puţin obsedat. Persoane obsedate nu fac bine politicii" . Tăriceanu îi răspunde : " Aţi fost ales de statul paralel să câştigaţi alegerile pentru că sunteţi şantajabil cu dosare penale". O fi început campania electorala şi noi habar n-avem.

România are în depozitele de gaze o cantitate mai mare decât necesarul estimat pentru această iarnă a declarat Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache.

În ciuda faptului că este responsabil pentru milioane de morţi, la sfârşitul lunii septembrie a fost inaugurat la Moscova un bust de bronz al lui Iosif Stalin. Pentru ca Tătucul nu a fost fascist, a fost cu totul altceva.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că procesul de depopulare a României este cel mai grav din UE şi chiar din lume, după ţările aflate în conflict.

Vladimir Putin a inaugurat la Moscova un memorial dedicat victimelor represiunilor politice dar foşti deţinuţi politici au calificat drept "ipocrizie" inaugurarea acestui monument, ei afirmând că "represiunile politice" se înmulţesc împotriva societăţii civile şi opozanţilor în Rusia. Nu putem împărţi victimele represiunilor politice în cele pentru care s-a putut ridica un monument şi cele pe care deocamdată le putem ignora, au declarat aceştia.

Malta, devenită insulă a mafiei prin complicitatea politicienilor, a organizat funeraliile jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia asasinată în explozia unei bombe montate sub maşina sa.

România este pe primul loc in Europa, circa 96% dintre români stau în locuinţe proprietate personală. La casele din chirpici, cu WC în curte, suntem tot pe primul loc.

Orban: "De nouă luni un clan primitiv a pus stăpânire pe România; PNL respinge in corpore măsurile fiscale ale Guvernului: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat; introducerea impozitului pe cifra de afaceri de până la un milion de euro; introducerea contului special pentru plata TVA, introducerea taxei de 2,25 la sută pe fondul de salarii, care de fapt compensează scăderea impozitului pe venit la 10%"

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: "Anul viitor am putea avea cea mai mare inflaţie din Europa".

România, acest paradis al politicienilor, va avea şi paradisuri fiscale pe insule şi grinduri, unde terenurile vor fi scutite de taxe iar activitaţile vor fi taxate la 50% .Senatorii au votat deja proiectul. În curând vă veţi putea pierde banii în Cazinoul de pe insula Belina.

Ediţie Săptămânală : 12 Noiembrie 2017

Leul este practic în cadere libera. Este victima infractorilor cu gulere albe care populeaza sediile de partide , Parlamentul României şi sediul guvernului.

S-au scumpit cel mai mult, in luna octombrie, fata de luna precedenta : ouăle ,cartofii ,fructele proaspete ,energia electrică şi termica şi combustibilii , reiese din datele Institutului Naţional de Statistică, iar rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% , cea mai mare din ultimii patru ani.

4 milioane de angajaţi din sectorul privat, cărora renegocierea salariilor brute trebuie aprobată de companiile-mamă, aşteaptă să vadă ce salarii vor avea din 2018.

Isarescu: " Pentru mine ca economist e o mare problemă să ai 4 milioane de oameni pe care nu-i contabilizezi, oameni apţi de muncă dar care nu au şi nici nu caută un loc de munca. " Doua milioane dintre ei le găsiţi cârciumile din mediul rural.

Cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova ? Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin : "eu v-as propune sa mergeti pe ideea referendumului" .Acesta a afirmat, sau a fost tradus greşit, că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federaţia Rusa şi că România ar trebui să facă la fel. Numai ca ruşii întai au ocupat Crimeea şi pe urmă au facut referendum (sau ceva "tradus" greşit ca referendum…). Deci aşteptăm ca NATO să declare război Rusiei, apoi ocupăm Republica Moldova şi în final facem referendum. Ordinea este corectă gospodin Cuzmin ?

Cele mai mari restanţe la plata asigurărilor sociale le au firmele de stat, acestea au datorii istorice uriase, conform ANAF.

Carmen Dan nu şi-a cerut scuze după ce a confundat "prenumele" cu "pronumele". Doamnă , cum se spune corect "antecamera dumneavoastra" sau "anticamera dumneavoastra" ?

Echipa de specialişti creată de UE pentru a detecta şi combate atacurile Rusiei prin intermediul internetului zice că activităţii sale zilnice de dezminţire a ştirilor false , concentrată până acum pe Ucraina şi republicile baltice, i s-a adăugat recent Catalonia.

Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin participă la summitul Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) din oraşul vietnamez Da Nang dar s-au ignorat reciproc, adică nu au avut o intrevedere bilaterala. Poate au discutat în spatele uşii închise de la pişoar.

Grupul olandez Damen, care deţine şantierul naval din Galaţi, a preluat acţiunile grupului Daewoo la şantierul naval din Mangalia devenind cel mai mare constructor de nave de pe la noi. Suntem bucuroşi că nu va apărea niciun Mall în locul şantierului.

Iohannis a promulgat legea prin care Primăria Capitalei poate cumpăra ELCEN, deci aşa cum am mai scris, este o legătură cu întâlnirea dintre Macron şi Klaus Iohannis. Aşa cum am mai scris : terenul pe care îl va obţine primăriţa FIREA are peste zece milioane de metri pătraţi şi va fi un megatun imobiliar. La final, fraierii de bucureşteni vor plăti mai scump energia termică. Nu este profeţia lui Nostradamus, conaţionalul celor care le vor lua banii bucureştenilor, ci a noastră.

Acum, cu ocazia Brexitului, să stăm strâmb şi să judecăm drept ce ne-au adus cei zece ani de apartenenţă la UE. Fondurile europene s-au dus mai mult în dezvoltarea rurala şi plăţi directe în agricultura. Autostrazi nu prea am facut. Procesul de depopulare a României este cel mai grav din UE şi chiar din lume, după ţările aflate în conflict. În Schengen nu suntem primiţi iar de adoptarea monedei europene nici nu poate fi vorba. Totuşi au crescut consistent PIB-ul ,care s-a dublat (168,9 miliarde euro în 2016) şi exporturile iar dezvoltarea economică nu poate fi negată în pofida crizei economice. Sistemul sanitar este la pământ. Educaţia produce analfabeţi funcţionali. Justiţia nu are verificare metrologică la balanţa. Avem 32 de europarlamentari care moţăie la Bruxelles. PIB/locuitor raportat la Puterea de Cumpărare Standard din UE28 se apropie de 60% .Dezechilibrele între regiuni au crescut, iar inegalitatea s-a accentuat. Diferenţa dintre cea mai dezvoltată regiune (Bucureşti-Ilfov) şi cea mai puţin dezvoltată (Regiunea Nord-Est) a crescut.

Ediţie Săptămânală : 19 Noiembrie 2017

Igor Dodon s-a pronunţat din nou pentru reglementarea conflictului din Transnistria prin federalizare şi împotriva unei posibile uniri cu România. Liderul administraţiei separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski i-a reamintit lui Dodon că Republica Moldova este un stat unitar, deci Igor Dodon nu are dreptul să poarte discuţii despre o reglementare politică a problemei transnistrene în baza unei federaţii. De acum nu mai spunem întrebaţi-l pe Dodon ci întrebaţi-l pe Krasnoselski … Doi titani, unul mai mare ca altul, amândoi cu sforile trase de maeştrii păpuşari de la Kremlin. !

Coana Europa este invidioasă, Europa de Centrală şi de Est duduie :cea mai mare creştere ale PIB-ului este înregistrată în cele patru state ex-sovietice : Ungaria, Polonia, Cehia şi România.

Vajnicii procurori români au început sa dea chix în dosarul penal Petrotel-Lukoil, cu un prejudiciu estimat la 2 miliarde de euro. Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCAP) au renunţat la acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani aduse companiei şi directorului său Andrey Bogdanov.

Dragnea anunţa că modificarea Legilor Justiţiei este o prioritate ca să oprească "abuzurile statului paralel" , noi credem că încearcă să schimbe legislaţia astfel încât să micşoreze puterea sistemului judiciar.

Tăriceanu, "Albă ca Zăpada politicii românesti", navighează către prezidenţiale în siajul yahtului de baron local a lui Dragnea. Yaht care este de patru ori mai mare decât bărcuţa lui Tăriceanu. Rămane de vazut dacă piratul Mihai Tudose va scufunda yahtul lui Dragnea, în încercarea de a acosta la Cotroceni, şi mai depinde de cum va cânta sirena-primăriţă Firea şi în urechea cui va cânta aceasta.

Gabriel Oprea, preşedintele fondator al UNPR, s-a plictisit să stea singur în sufrageria sa şi a decis să se întoarcă în politică.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi :"Raportul administratorului special al RADET dovedeşte cât de proastă a fost decizia băgării în insolvenţă a companiei şi cât de mare este dezinteresul Primăriei Generale". Dezinteresul este de fapt interes al primăriţei Firea în tunul imobiliar, cu terenurile deţinute de RADET, despre care am mai scris.

Varujan Vosganian ( purtător de cuvânt al ALDE) în legatură cu punerea sub urmărire penală a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum: "Prin concluziile prezentate de unii procurori se încearcă zâzania între liderii PSD, susţinându-se că unii dintre ei sunt la baza noii redeschideri a cazului"

Studiu Hospitality Culture :"cei mai ascultaţi consultanţi din HoReCa sunt soţiile patronilor şi cele mai multe meniuri sunt făcute după preferinţele culinare ale copilului patronului"

Isărescu : "Mi se pare un lucru foarte serios că deteriorarea balanţei comerciale apare tot mai mult pe produse de consum. Cât timp deteriorarea apare pe produse intermediare spui ca imporţi produse ca sa exporţi produse cu valoare adaugată. Cât timp balanţa comercială se deteriorează pe bunuri de capital considerăm că ţara trebuie să se dezvolte, să se retehnologizeze. Cât timp însa balanţa comercială se deteriorează pe produse de consum şi este în crestere, şi nu este în creştere de ieri de azi, este din 2014-2015, citirea este simplă : ne ambiţionam să creştem numarul locurilor de munca în străinatate". Domnu' Tudose sunteţi acasa ?

Cităm de pe statulparalel.ro: "Statul paralel este compus din toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă".

Preşedintele Erdogan şi-a retras ienicerii care participau la manevre în Norvegia atunci când pe un "panou al inamicilor" a apărut fotografia fondatorului Republice turce Mustafa Kemal Ataturk şi numele lui. Dacă ar fi fost la manevre în Rusia ar fi apărut pe panoul "Prieteni care au cumpărat sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400 de la noi"

Tudose: "Creşterea bazată pe consum, o falsă problemă; tendinţa spre consum e modernitate". De acord, cu condiţia să nu consumi din banii cu care ar fi trebuit să faci investiţii. Nu de alta dar suntem pe ultimul loc la inovare şi infrastructura. Şi oricum chestia aia cu societatea de consum este valabilă pentru tările bogate ceea ce noi nu suntem pentru că, vă reamintim, suntem cei mai saraci din Europa, dupa bulgari.

Ediţie Săptămânală : 26 Noiembrie 2017

Mihai Tudose: "Am făcut într-un an cât nu aţi reusit voi cu tehnocraţii ... Am facut eforturi foarte mari pentru a repune ţara pe linia de plutire". Nu ştim despre ce ţară vorbeşte, la noi Euro a atins un nou nivel record, peste 4,65 lei.

Doar 3% din bugetele pentru sănătate sunt consacrate prevenirii maladiilor netransmisibile, în contextul în care tratamentul acestor boli monopolizează 80% din bugete a declarat Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sănatate. Printre cauze: consumul de alcool, fumatul, lipsa exerciţiilor fizice.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu se plânge ca România se confruntă cu un deficit foarte mare de forţă de muncă şi zice că soluţia ar fi atragerea românilor plecaţi, înapoi în ţara. Cu ce ?, cu legi anti justiţie, cu corupţie, cu democraţie mimată , cu ţopaială fiscală impredictibilă, cu un sistem sanitar ciudat, cu un învătământ şi mai ciudat ? Mai bine citiţi-va fişa postului, acolo trebuie să scrie că este obligaţia dumneavoastră să aveţi slujbaşi la stat doar cât este nevoie şi veţi constatata că aveţi câteva sute de mii care se fac că muncesc acolo. Numai dupa ce aceştia se vor angaja la privat, se vor intoarce şi cei plecaţi pe afară.

Omul de afaceri Ioan Neculaie, care are de executat o pedeapsă de doi ani de închisoare, a fost arestat în noaptea de joi spre vineri la Giurgiu când încerca să treacă graniţa. Deci mai sunt şi afacerişti care nu reuşesc să fugă din ţară.

Mihai Tudose, despre statul paralel: "Nu înţeleg conceptul, sincer". Domnu' Tudose să întelegem că sunteţi paralel cu statul paralel ? Aţi lipsit la lecţia cu liniile paralele de la cursul de geometrie al profesorului Dragnea ?.

Referindu-se la integrarea Repulicii Moldova în UE, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat : "O scurtatură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment". A mai spus ,în limbaj diplomatic ,că va vizita Chişinăul când " va fi vremea potrivita", adică ,în limbaj nediplomatic, "la paştele cailor" .

Banca Transilvania, prin achiziţia Bancpost (dupa Volksbank), atacă prima poziţie din România.

Un studiu realizat de Retail Data Monitoring arată că produsele cumpărate online sunt cu 6% mai ieftine ca în magazinele clasice ale aceluiaşi retailer. Explicaţia :costuri mai mari pentru operarea unui magazin fizic, adică, chirie, întreţinere, depozitare, costuri mai mari de personal.

Dragnea : "Iohannis a pus sistemul pe mine si îmi cere demisia. Asta e plăcerea lui. Mai pune câte o parte din sistem pe mine şi iar îmi cere demisia. Aşa se lucrează. Se pare că e o colaborare buna PNL-DNA, pe care am văzut-o la şueta GDS".

A fost desemnată compania care va implementa RO ALERT, sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de Urgenţa: SC Telekom România Communications SA

În 2018 ar putea avea loc cutremure devastatoare cauzate de încetinirea vitezei de rotaţie a Pământului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban : "Avem semnale din ce în ce mai serioase că din dorinţa disperată de a-i salva pe Dragnea, pe Tariceanu şi pe alţi lideri PSD de consecinţele faptelor lor, majoritatea găunoasă PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis".

Schimbările aduse Codului fiscal vor bulversa economia de la 1 ianuarie 2018, pregătiti-vă pentru ce-i mai rău !

Carmen Dan se disculpă pe la televiziuni în loc să facă imposibilă pensionarea politiştilor la vârste sub 65 de ani ,în niciun caz la 47 de ani, în timp ce restul fraierilor muncesc până la 65. Să ştiţi doamnă că probabilitatea să mori într-un accident de muncă în industrie este mai mare dacât probabilitatea să mori ucis de un infractor care … probabil s-a săturat să mai plătească taxă de protecţie.

Ediţie Săptămânală : 3 Decembrie 2017

Acum că a trecut ziua naţională şi s-a mai rispit ceaţa patriotică îl cităm pe Daniel Metz, unul dintre pionierii IT-ului de la noi, despre România: "Să vă închipuiţi o casă frumoasă, la marginea unui oraş. Şi vedeţi casa asta de departe şi arată minunat. Aşa arată România de la distanţă. Şi când intri în curtea acelei case vezi că nu e îngrijită, vezi mizerie şi dai peste o familie în care toţi se ceartă unii cu alţii".

Ungaria a căzut în butoiul cu melancolie de la Triaon şi a interzis diplomaţilor săi să participe la evenimente legate de Ziua Naţională a României. Nicio reacţie de la oficiali români, măcar un "ba pe-a mătii" …, domnilor sunteţi acasă ?

Traian Băsescu a făcut un nou apel la Unirea României cu Republica Moldova de Ziua Naţională a României: "Toate statele afectate de Pactul Ribbentrop-Molotov şi-au rezolvat problemele, în afară de România" .

CEDO condamnă România din nou : refuzul Curţii de Apel Bacău de a dispune întreruperea executării pedepsei pentru o persoană ce suferea de cancer în fază terminală reprezintă un tratament inuman.

Tremură şalvarii pe Erdogan după ce procuratura din Turcia a ordonat confiscarea averii turcului de origine iraniană Reza Zarrab care, în cadrul unui proces la New York, l-a implicat pe preşedintele Turciei în încălcarea embargoului asupra petrolului iranian. Persoana care a încasat mita de peste 60 de milioane de dolari americani este un apropiat al lui Erdogan.

Preşedintele Klaus Iohannis : "1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili şi integri". Sunt din păcate unii care confundă parteneriatele cu slugărnicia, a declarat Liviu Dragnea.

Dodon, preşedintele unei tări imaginare, a împlinit un an de când i-a păcălit pe alegătorii de dincolo de Prut să-l aleagă şi nu şi-a respectat promisiunile. Promisiunea că va restitui miliardul de euro furat şi-i va pedepsi pe hoţi nu şi-a respectat-o. Promisiunea că va oferi un statut special raioanelor din stânga Nistrului nu şi-a respectat-o, Vadim Krasnoselski liderul separatist de la Tiraspol i-a spus că nu are dreptul să negocieze. Nici măcar "promisiunea" că va fi prietenul lui Putin nu şi-a respectat-o: în una dintre multele vizite ale sale la Moscova a fost lăsat să aştepte în anticamera lui Putin câteva ore.

Bitdefender a fost evaluat la peste 600 mil. dolari cu prilejul achiziţiei unui pachet minoritar de acţiuni de către fondul Vitruvian Partners.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, zice că Ucraina se îndreaptă spre integrarea euro-atlantică şi urmeaza să demonstreze acest lucru atât partenerilor, cât şi Rusiei, prin referendumuri privind aderarea ţării la Uniunea Europeană şi la NATO. Visul lui Vladimir Putin să restabilească imperiul este în pericol, fără Ucraina ( atât cât a mai rămas din ea) nu-l poate realiza.

În Proiectul de buget pentru 2018 creşterea economică este prognozată la 5,5% .Estimarea de creştere a încasărilor din TVA este nerealistă deoarece România are cea mai mare evaziune fiscală la TVA din Uniunea Europeană.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2018 a acordat fonduri mai mari pentru tinerii şomeri, finanţare suplimentară pentru IMM-uri, programe de cercetare şi pentru proiectul Erasmus.

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţ în legătură cu recenta creştere a restricţiilor nejustificate legate de intrarea în Republica Moldova a cetăţenilor ruşi. Probabil s-au supărat că au fost interdicţii şi pentru ruşii care nu sunt ofiţeri acoperiţi. Deoarece pentru cei acoperiţi ar fi înţeles interdicţia . Întrebaţi-l pe Dodon …

Europa încearca să substituie Fondul Monetar Internaţional cu un Fond Monetar European, iniţial dispunând de un fond de 500 miliarde de euro, care va susţine financiar statele membre cu probleme, în schimbul reformelor, după cum a procedat în trecut Mecanismul European de Stabilitate cu Grecia, Irlanda şi Portugalia.

A fost lansat un fond de investiţii care foloseşte un robot ce clasifică oportunităţile de investiţii şi determină tipare de comerţ pe termen scurt şi oportunităţi în piaţă. Sperăm că cel care i-a scris codul a adăugat şi detectarea schemelor piramidale, altfel le va considera cele mai bune afaceri.

Dupa Procesul Maimuţelor urmeaza Procesul Bureţilor de mare. Aceştia au fost desemnaţi la baza arborelui genealogic al tuturor animalelor, inclusiv al oamenilor. Cu excepţia politicienilor, care se trag din alge .

Traian Băsescu către Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea : " Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General." .În urma protestelor Doamna Firea şi-a luat schelele pentru că va mai avea nevoie de ele la tunurile imobiliare ce le pregateşte.

Preafericitul nostru Părinte Daniel vizitează Moscova, unde Vladimir Putin a participat la Sfântul Sinod Arhieresc al Patriarhiei Moscovei, o premieră pentru un preşedinte rus, fapt ce demonstrează că Putin aruncă în lupta şi vectorul ortodox. Preafericitul nostru moare de grija păstrării unităţii de credinţă a Ortodoxiei, tocmai în curtea celor care au boicotat o reuniune istorică a bisericilor ortodoxe din lume care, ar fi încercat o reconciliere în interiorul ortodoxiei. Cine se joacă de-a Rasputin nu trebuie să fie sărac cu duhul !

Ediţie Săptămânală : 10 Decembrie 2017

Investiţiile nete în economia naţionala în al treilea trimestru al anului au crescut cu 10,3% faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut, pâna la 20,4 miliarde lei (4,4 miliarde euro), arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Spre deosebire de domnu' Tudose noi credem că investiţiile sunt "paralele" cu deciziile guvernului, asta este singura explicaţie a creşterii.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor a relatat că pacienţii se ridică de pe targa ambulanţierilor când află că destinaţia este Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, adică Pantelimon.

Ucraina a fost criticată de Comisia de la Veneţia pentru Legea educaţiei. Deoarece Preşedintele UCRAINEI a promis că va ţine cont de toate recomandarile care vor veni de la Comisia de la Veneţia pentru a modifica legislaţia în acel sens aşteptăm să se ţina de cuvânt.

Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat un acord de parteneriat economic. Cele două zone au 600 de milioane de locuitori şi produc 30% din PIB-ul mondial.

În loc să considere Transnistria teritoriu ocupat, Chişinăul semnează acorduri prin care moldovenii "închiriaza" de la autorităţile separatiste propriile terenuri, legitâmand acest rapt teritorial. Mai recunoaşte şi diplomele Universităţii Tiraspol ceea ce nu poate decât să ne facă să râdem. Acesta este Chişinăul, unde Igor Dodon a câştigat alegerile făcându-şi campania electorală cu autobuze cumpărate de guvernul României.

Proteste ample au loc dupa decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Compania de Drumuri a dat contractul de proiectare şi execuţie pentru centura de la Comarnic la două companii care, cel mai probabil, vor bloca proiectul încă din start :Compania Next Level Europe cu acţionari italieni, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de doar 500.000 lei şi Eurostrade cu sediul în comuna Comana judeţul Giurgiu care în 2014, când a depus ultimul bilanţ, nu avea niciun angajat.

Factura Brexitului, pe care o va achita Londra, va fi în jurul cifrei de 40 de miliarde de euro.

Integrarea Serbiei în UE o fac România ,Grecia şi Bulgaria prin infrastructură comună şi dezvoltare economică, a precizat premierul Mihai Tudose la Belgrad. Nu ştim cum o să reacţioneze ruşii, adică ştim, dar să nu uităm că România are doar doi vecini buni: Serbia şi Marea Neagră.

Putin a anunţat că va candida la alegerile din 2018. Noi nu aveam niciun dubiu că va continua să joace la cacealma chiar dacă are cărţi tot mai proaste.

Fondul de investiţii danez Polaris Capital Management va cumpăra de la DCH International grupul românesc Premium Porc, deţinut tot de danezi, care are o cifră de afaceri de 50 mil. euro anual. De fapt danezii fac afaceri intre ei.

România este pe locul trei în Europa la produse contrafăcute.

Anul viitor preţul petrolului va creşte datorită deciziei OPEC şi a altor producători, inclusiv Rusia, de a extinde perioada de plafonare a producţiei până la sfârşitul lui 2018.

Sicriul cu trupul neinsufleţit al Regelui Mihai I va ajunge la Curtea de Argeş cu Trenul Regal pe 16 decembrie.

Peste jumătate din populaţia globului crede în extratereştri, conform unui sondaj făcut în 24 de ţări. Uitându-ne la politicienii "aleşi" şi noi credem.

Ediţie Săptămânală : 17 Decembrie 2017

Se zice ca nu Iliescu s-a opus venirii în ţară a regelui Mihai ci Petre Roman, cel care a zis că industria românesca este un morman de fiare vechi. Adevarul istoric este că nici Iliescu nu voia să revina monarhia, de aceea l-a băgat în faţă pe Petrică, de fapt Iliescu era îngrozit de ceea ce ar fi trebuit să scrie în raportul către şefii săi : a revenit monarhia, aţi pierdut România !

Disputele în legătura cu tronul rămas vacant au determinat-o pe Principesa Margareta să nu folosească titlul de regină ci de Custode al Coroanei. O să mai dureze pâna vom putea spune; regele e mort trăiască regele, dacă vom spune vreodată !

Modificările la legea ONG-urilor iniţiate în Parlament de PSD încalca standardele impuse de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Se încearcă reducerea la tăcere a ONG-urilor. Dar ce mai contează asta pe lângă ce păţeşte Justiţia.

Igor Dodon va participa la summit-ul informal al şefilor statelor membre ale CSI, care va avea loc la Moscova la 26 decembrie. Va raporta acolo ce faptă vitejească a făcut : a refuzat să declare zi de doliu naţional pentru funeraliile Regelui Mihai. Sacul CSI şi-a găsit peticul.

Moscova, dupa ce a schimbat graniţele Ucrainei şi Georgiei, a fost izolată de SUA şi de UE , de aceea încearcă să-şi mărească influenţa în zona arabă şi să-şi îmbunătătească relaţiile cu China. Rusia este specialistă în război hibrid iar China în război economic, aceste doua specializari le fac temute.

După trei ani de lupte, Irakul şi-a declarat victoria asupra Statului Islamic. Totuşi s-ar putea să apară acelaşi ISIS pe un alt teritoriu.

Rusia va menţine o prezenţă militară restrânsă permanentă la baza aeriană Khmeimim şi la baza navală Tartus, aflate în vestul Siriei. Aşa fac ruşii ,uită să mai plece.

Biserica ortodoxă româna nu a fost atenta la lucrurile lumeşti, de aceea, Andor Sandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii …Părintele Arsenie Boca…. Aşteptam cu interes să vedem dacă biserica va plăti licenţa către acesta, şi sperăm că nu cu banii din cutia milei.

Filosoful Mihai Şora despre mutilarea legilor justiţiei : "Dacă-i lăsaţi să fure, vor fura TOT"

Românii au înmatriculat 474.487 de maşini second hand, în primele 11 luni ale anului. O să fie tot mai aglomeraţie în service-uri. Sugerăm doamnei Olguţa Vasilescu să aducă mecanici din Cuba, sunt cei mai buni, şi astăzi menţin în stare de funcţionare autovehicule din perioada interbelică.

Guvernul va face ce ştie el mai bine, va împrumuta 8 miliarde de euro ca să rostogolească nişte datorii mai vechi şi să acopere deficitul bugetar. Datoria externă a României va creşte până vom ajunge să plătim doar dobânzile fără să fim în stare să restituim niciun euro din datorie sau obligatiuni. Datorăm acum pe termen lung 69,5 miliarde de euro iar pe termen scurt alte 24,7 miliarde de euro.

Investitorii nu mai vin în România pentru că nu mai avem meseriaşi, şi nu mai avem pentru că suntem ultima ţară din Uniunea Europeană în ceea priveşte sumele alocate învăţământului profesional: doar 0,6 % din PIB. Poate şi pentru că, la noi, toţi vor să facă facultaţi care le iau banii şi nu îi îi învaţă nimic.

Românii au cheltuit de două ori mai mult cu cardul în străinătate decât străinii în România. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine …

Ediţie Săptămânală : 24 Decembrie 2017

Fondul de investiţii J.C Flowers, al miliardarului J. Christopher Flowers, fondator şi Managing Director, va prelua Piraeus Bank România. Se mai aşteaptă acordul BNR şi al fondului de stabilitate financiară din Grecia. Grupul ungar OTP Bank a scăpat afacerea.

Vasile Dâncu, a mărturisit la DNA câţi peşti aprins în partida de pescuit cu Dragnea la Belina. Ne-am ferit să scriem "insula Belina" pentru că, dupa unele teorii când apa scade insula devine peninsula. Nu e un miracol de Crăciun.

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei la sfârsitul acestui an. Aşa a fost şi în 1989 şi vă reaminim că revoluţia nu şi-a mâncat încă liderii, poate se va întampla acum acum !

Un mistreţ împuşcat pe teritoriul României, la 10 kilometri de frontiera cu Ucraina, era contaminat radioactiv cu Cesiu-134 şi Cesiu-137. Vânătorul care l-a împuşcat a spus că mistreţul strălucea în întunericul pădurii.

Translatorul premierului Ucrainei, Stanislav Iezhov, a fost arestat pentru spionaj în favoarea Moscovei. Italienii ar zice : Traduttore, Traditore !

Procurorii militari au concluzionat că evenimentele sângeroase din decembrie 1989 au fost bine coordonate de noii lideri, care au preluat puterea la scurt timp dupa lovitura de stat. Este contrazisă astfel teoria vidului de putere. Numai Iliescu mai încearcă să ne convingă că a fost revoluţie. Haraşo …

Maşinile mai vechi de 12 ani vor trebui să facă inspecţia tehnică periodică (ITP) anual, legea a fost promulgată şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Deputatul Jozsef Kulcsar-Terza a depus un proiect de lege privind Autonomia Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României. Ţinutul va include şi judetul Teleorman, cu statut de colonie. Rareş Bogdan despre Liviu Dragnea: "Trădător de neam şi ţara! Imbecilul ăsta din Teleorman nu înţelege absolut nimic din istoria acestei ţări şi din ce reprezintă Transilvania, Banatul şi Bucovina".

Noua strategie de securitate a Statelor Unite, prezentată de Donald Trump, le numeşte puteri rivale pe Rusia şi China. Rusia îi face imperialişti pe americani şi China avertizează că o intensificare a confruntării dintre cele două părţi nu serveşte intereselor nimănui.

Republica Moldova a obţinut o finanţare de 270 milioane de euro de la creditori europeni pentru interconectarea reţelelor electrice cu România. Kremlinul a fost de acord pentru că hackerii lor au spus că le vor putea folosi ca să trimită viruşi prin ele.

Monica Tatoiu a avut un grav accident la schi, în Italia. Vestea bună este că o perioadă nu o să ne mai enerveze pe la televiziuni.

În urma unei anchete, derulate de jurnaliştii noştri, a fost dezlegat misterul longevitaţii lui Ion Iliescu. De doua ori pe an se duce la Ambasada Rusiei de la Bucureşti unde primeşte substanţe de îmbălsămare "Reţeta Lenin". Transfuziile le face la Spitalul său preferat: Elias.

Ediţie Săptămânală : 31 Decembrie 2017

Jumătate dintre români spun că 2017 a fost un an "de mijloc" adică mai prost decât anul precedent dar mai bun decât anul care vine.

Rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune, de 300.000 dolari bucata, vor fi montate pe avioanele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. România a plătit deja primul sistem de rachete sol-aer Patriot, deci la sol o să avem rachete, în aer o să avem rachete iar în Marea Neagra nu o să ne obosim să punem pentru că oricum este un lac rusesc. Turcii sunt doar spectatori plătitori de rachete ruseşti iar eroii lor din Războiul Crimeii se răsucesc în morminte. Ar mai fi în zona şi Iranul, marele câstigator în urma războaielor din zona arabă, care şi-a amintit că pe la anul 490 î. Hr deţinea porţiuni din teritoriul de azi al României.

Ambasada Franţei a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile legate de reforma justiţiei şi dispune de propriile servicii de traducere cu jurişti adevăraţi nu de-ăştia cu diplome şmecherite, deci nu are nevoie de traducerea lui Florin Iordache zis şi … "altă traducere" ,mai nou .

În Suedia vor circula, din ianuarie, autobuze electrice fără şofer. Cursele vor fi gratuite şi fiecare pasager va primi o medalie pentru curaj.

Sebastian Ghiţa, îi învaţa pe sârbi cum să acceseze fonduri UE de preaderare în sectorul IT. Lecţia cu mita va fi predată ca bonus iar lecţia cu licitaţii trucate nu va fi predată ca să nu se deştepte sârbii prea tare.

Dodon se lauda, în prostia lui ( adică tradarea lui), că a aranjat cu Putin să crească numarul de moldoveni care muncesc în Rusia, dupa reţeta stalinistă care zicea că fiecare moldovean care pleacă în Rusia va face loc unui rus în Moldova .Astfel vor fi tot mai mulţi cetaţeni ruşi îngrijorati ca nu cumva să se unească Republica Moldova cu România. Fiecare va avea în dulap uniforma de omuleţ verde cu care va lupta ca ţărişoara lui adoptivă să rămână o gubernie rusească.

Hipermarketurile , cel mai important loc de cumpărături, în ceea ce priveste valoarea, au demolat 20.000 de unităţi ale comerţului tradiţional. Foaie verde de … globalizare.

Tudose: Casa Regală este o fundaţie, pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc.

România va primi 7.000 de lucrători străini în 2018. Ai noştri lucrează la Coana Europa în curte, de-aia trebuie să importăm forţa de muncă.

ANAF Sector 1 a inventat o denumire pentru coada de fraieri care vor să-şi plătească dările către stat : flux de contribuabili. Angajaţii care vin dimineaţa la ANAF Sector 1, la serviciu, se numesc: flux de incompetenţi .

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fugit în Madagascar, unde va cere azil politic. În nordul insulei a concesionat teren, plătit din salariul lui cinstit de primar, pe care are un complex ultra modern de sporturi nautice. Singura problemă din paradisul său este că golful vecin a fost concesionat de un trib de canibali.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  Contact  |  Reclame  |  Promotii  |  FAQ  |